Povežite se s nama

Međimurje

“Najglas škole” su Petra i Asja

Objavljeno:

- dana

KREATIVNO

“Idemo Lucija! 5. a je uz tebe!”, bio je samo jedan od transparenata koje su 17. svibnja na tribinama školske dvorane istaknuli učenici Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu. Toga dana u školi je održana priredba nazvana „Najglas škole“, na kojoj je sudjelovao čak 21 učenik te škole.

Talentirane pjevače su zdušno podržavali navijači, pri čemu je 6. b bio uz Anju, a učenici 1. a navijali su za čak tri natjecatelja – Ivana, Kiru i Antoniju.
– Nakon izvrsnih izvedbi žiri je morao odlučiti kome će dodijeliti prve tri nagrade i nagradu za najbolji scenski nastup. Da bi ocjenjivanje bilo pravednije, natjecatelji od prvog do četvrtog razreda i natjecatelji od petog do osmog ocjenjivali su se posebno – istaknuli su iz OŠ Ivana Gorana Kovačića.

Najsretniji su na kraju bili navijači Petre Cvetković iz 4. b, koja je izvela pjesmu „Dani“, te Asje Vidović iz 8. b s pjesmom „Što te nema“. One su osvojile prva mjesta. Drugo mjesto pripalo je Barbari Sklepić iz 4. a s pjesmom “Hajde da ludujemo” te Anji Kovačić iz 6. b s pjesmom “Listen”. Kira Petričević iz 1. a s pjesmom “Ćuk sedi” i Lucija Korunić iz 5. a s pjesmom “Dunav” zauzele su treće mjesto. – Nagrade za najbolje scenske nastupe dobile su Katarina Hamonajec iz 2. a s pjesmom “Ruska narodna” i Hana Perko iz 7. b s pjesmom “Cups”. Čestitamo svim natjecateljima na predivnim izvedbama te se nadamo da ćemo ih vidjeti i druge godine – istaknuli su iz škole.

Izvor:
Foto:

Međimurje

U Murskom Središću obilježen gradski blagdan svete Barbare – zaštitnice rudara

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Mursko Središće obilježio je spomendan sv. Barbare, zaštitnice rudara, prigodnom svečanošću održanom 4. prosinca u Centru za kulturu “Rudar”.

Svečanost je započela himnom Republike Hrvatske i “Središće grod” u izvedbi Mješovitog pjevačkog zbora KUD-a Mura Mursko Središće. Potom je uzvanicima prikazana prezentacija o investicijama Grada Mursko Središće u 2023. godini, nakon čega se okupljenima obratio gradonačelnik Dražen Srpak.

Nakon pozdravnog govora gradonačelnika za okupljene je zasvirao mladi pijanist Edvin Nedeljko, a nakon njega prigodnim govorima uzvanike su pozdravili i međimurski župan Matija Posavec, Ljubomir Kolarek, gradonačelnik Preloga i izaslanik predsjednika Vlade RH te zastupnik i izaslanik Hrvatskog sabora Siniša Jenkač, a uzvanike je pozdravila i gradonačelnica Grada Ozlja Lidija Bošnjak, koja je sa svojim suradnicima došla u posjet pobratimljenom Gradu rudara.

Također, učenici 4.a razreda OŠ Mursko Središće Petra, Ana, Lana i Jakov predstavili su se scenskim prikazom o svetoj Barbari i rudarima za koji ih je pripremila učiteljica Lidija Vuri, a tekst je napisala učiteljica Mirjana Mošmondor. Glazbenom izvedbom predstavila se i Dora Rebernik.

Održana je i svečanost dodjele nagrada najzaslužnijima pa je tako nagradu za osobu godine primio Tomislav Sabo, a u kategoriji sportaša i sportašice godine nagrađeni su Martin Vuri te Tena i Lea Marodi. Za najbolju sportsku momčad nagradu je primila ekipa NK “Mura” Hlapičina, a u kategoriji rekreativaca nagrade su primili ženska ekipa za disciplinu viseća kuglana Podružnice umirovljenika Mursko Središće te veterani NK Rudar Mursko Središće. Nagradu za najbolje rekreativke i rekreativne primili su Biserka Kozar, Marija Valenta i Jasminka Levačić, Bernard Hrženjak i Saša Antolović.

Nastavite čitati

Međimurje

Dvojica maloljetnika kod Domašinca u vodi uočili muškarca koji se nije micao te ga spasili!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

reanimobil Zavod za hitnu medicinu Međimurske županije1

U nedjelju, 3. prosinca, oko 8 sati na šljunčari nedaleko Domašinca, dvojica maloljetnika prilikom ribolova u vodi nedaleko obale uočili su muškarca koji se nije micao, odnosno nije pokazivao znakove života, javila je PU međimurska.

Mladići ni i u jednom trenutku nisu dvojili te su odvažnom i hrabrom reakcijom izvukli muškarca iz hladne vode, a odmah potom mobitelom o događaju izvijestili hitnu pomoć i policiju. Mladićima je u pomoć priskočio i 28-godišnjak koji je započeo s oživljavanjem unesrećenog.

Ubrzo nakon upućenog poziva na mjesto događaja stigao je tim hitne medicinske pomoći te su preuzeli daljnju medicinsku skrb i unesrećenog prevezli u Županijsku bolnicu Čakovec.

Naknadno je utvrđen identitet starijeg muškarca, a liječničkim pregledom nisu utvrđene ozljede koje bi upućivale na nasilan događaj povezan s počinjenjem kaznenog djela, no zbog pothlađenosti i komatoznog stanja zadržan je na daljnjem liječenju.

U cilju utvrđivanja svih okolnosti opisanog događaja kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje