Povežite se s nama

U fokusu

Najljepši Božić obiteljima Sambolec, Njegovec, Korpar i Cepanec!

Objavljeno:

- dana

ZAVRŠIO PROJEKT “MJESEC OBITELJI”

Završio je projekt “Mjesec obitelji” kojeg su uoči mjeseca prosinca – mjeseca darivanja pokrenuli Shopping centar Lumini i 7Plus Regionalni tjednik.

U vrijeme trajanja ovog projekta tijekom studenog obitelji su redakciji Regionalnog tjednika imale zadatak poslati svoju božićnu priču sve do 27. studenog, od kojih će četiri najbolje biti nagrađene zahvaljujući tome što su se u projekt uključili te ga podržali vodeći talijanski brend UPIM, hipermarket Victus Lumini i CineStar.

Sve pristigle priče, oko njih 40, pročitao je mr. sc. Denis Peričić, poznati književnik i kolumnist našeg tjednika., koji je odabrao četiri najbolje. 

Tako će filmove u CineStaru, poklon paket Victusa i odjeću i obuću u vrijednosti od 1.500 kuna u UPIM-u dobiti obitelji Alena Samboleca, Berislava Njegovca, Tomice Korpara i Marije Cepanec!

Čestitamo sretnim dobitnicima koje ćemo kontaktirati i objasniti im na koji će način doći do vrijednih osvojenih nagrada.

Zašto su baš njihove priče odabrane objavit ćemo u 7Plus Regionalnom tjedniku koji izlazi u utorak 2. prosinca, kada će biti predstavljena i prva od četiri nagrađenih obitelji i njihova priča.

S obzirom da su neke od nagrađenih priča duže, u 7Plus Regionalnom tjedniku bit će objavljen dio, dok će se njihove priče u cijelosti moći pročitati na web stranicama 7Plus Regionalnog tjednika.

Izvor: RT
Foto: ILUSTRACIJA/

U fokusu

Preminuo je Ćiro Blažević, zauvijek nas je napustio dan prije svog rođendana

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Preminuo je legendarni trener Miroslav Ćiro Blažević. Ovu tužnu vijest objavili su danas nacionalni mediji, a informaciju su potvrdili najuži članovi Ćirine obitelji.

Ćiro se već duže vremena bori s rakom prostate i sada je, nažalost, tu bitku izgubio. Ćiro je sutra trebao proslaviti 88. rođendan, piše Večernji list.

Legendarni trener preminuo je jutros u bolnici u Zajčevoj nakon što mu se sinoć stanje pogoršalo i hitna je došla po njega.

Nastavite čitati

U fokusu

Koje se maksimalne magnitude potresa mogu očekivati u sjeverozapadnoj Hrvatskoj?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Ines Ivančić, rukovoditeljica seizmološke službe RH, u Dnevniku N1 televizije komentirala je razorni potres koji je pogodio Tursku.

Ivančić je rekla kako je Turska na osjetljivom seizmološkom području.

– Ona je dio anadolske ploče, a ovaj rasjed koji je sad aktiviran zove s istočni anadolski rascjep. Posljedica potresa su gibanje afričke i arapske ploče, a Turska se nalazi na sredini i potres je rezultat tih gibanja. Ovakav potres je na rasjedu od oko 200-300 km. Usporedbe radi, on je oslobodio 125 puta veću energiju nego petrinjski i 5600 veću nego zagrebački – objasnila je Ivančić.

Upitana koja je maksimalna magnituda potresa koja se može očekivati na našim područjima, Ivančić je kazala: “U sjeverozapadnoj Hrvatskoj se procjenjuje da je maksimalna magnituda potresa 6.5, dok je na obalnom području prema jugu maksimalna magnituda oko 7 ili nešto malo više – oko 7.2, 7.3″.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje