Povežite se s nama

Rukomet

Najmlađe varaždinske rukometašice

Objavljeno:

- dana

RUKOMET

Školski sportski savez grada Varaždina održao je natjecanje učenica 5. i 6. razreda varaždinskih osnovnih škola u rukometu.

Za prvenstvo GLOŠ – osnovnih škola grada Varaždina u rukometu 5. i 6. razreda za djevojčice prijavile su: I. OŠ, II. OŠ, III. OŠ , IV. OŠ, V. OŠ i VI. OŠ.
U grupi A odigrani su susreti u utorak 23. travnja u sportskoj dvorani II. OŠ Varaždin, a postignuti su sljedeći rezultati: II. OŠ – I.  OŠ 4: 0 (2:0), V. OŠ – I.  OŠ 14:0 (8:0), II. OŠ – V. OŠ 1:22 (0:10). Tablica je na kraju izgledala ovako:
1. V.  OŠ  2 2 0 36:  3      4      +33
2. II.  OŠ  2 1 1   5:22        2       -17
3. I.   OŠ  2 0 1   2:18      0       -16

U grupi B odigrani su susreti u četvrtak, 25. travnja u sportskoj dvorani III. OŠ Varaždin, a postignuti su sljedeći rezultati: III. OŠ – VI. OŠ 5:7 (1:5), VI. OŠ – IV. OŠ 2:12 (1:7), III. OŠ – IV. OŠ 2:11 (1:2). Tablica je na kraju izgledala ovako:
 
1. IV.  OŠ 2 2 0 23:  4       4        +19
2. VI.  OŠ 2  1 1   9: 17       2           –  8
3. III.  OŠ 2 0 2   7: 18        0           -11

Finalni susreti igrali su se u subotu 27. travnja u sportskoj dvorani II. OŠ Varaždin. U polufinalu su se sastali: V. OŠ – VI. OŠ 20:2 (12: 2) i IV. OŠ – II. OŠ 9:0 (5:0). Za 3. i 4. mjesto II. OŠ – IV. OŠ 4:2 (3:0) a za 1. i 2. mjesto V. OŠ – IV. OŠ 5:2 (2:2). Konačni poredak izgleda ovako:

         1. mjesto    V.  OŠ         voditelj:Lovorka Maruševec
            2.mjesto   IV.  OŠ voditelj:Marko Žganec
            3.mjesto    II.   OŠ voditelj:Goranka Hasanović
             4.mjesto    VI.  OŠ voditelj:Tomica Kanoti
              5.mjesto     I.    OŠ voditelj:Brigita Njegać-Drvar
              6.mjesto   III.   OŠ voditelj:Darko Cvek

 

Izvor:
Foto:

Rukomet

Vindijini hrvači osvojili odlično drugo mjesto na Prvenstvu Hrvatske u Zagrebu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na Prvenstvu Hrvatske u hrvanju za mlađe seniore u Zagrebu, ekipa Vindije ukupno je osvojila drugo mjesto, s jednakim brojem bodova iza Sesvetskog Kraljevca.

U velikoj konkurenciji, od čak 53 hrvača, momci iz Vindije su osvojili po dva prva, druga i treća mjesta.

Rezultati hrvača Vindije u pojedinačnoj konkurenciji:

60 kg Mihael Bešenić 2. mjesto

63 kg Marko Đigunović 2. mjesto

67 kg Filip Frankol 1. mjesto

67 kg Nikša Makitan 3. mjesto

72 kg Alen Fodor 1. mjesto

77 kg Karlo Cirkvenčić izgubio borbu za 3. mjesto

82 kg Jan Siročić izgubio borbu za 3. mjesto

82 kg Sebastian Petrač bez plasmana

87 kg Ivan Ratković izgubio borbu za 3. mjesto

97 kg Leon Meštrić 3. mjesto.

Nastavite čitati

Rukomet

Europsko prvenstvo u rukometu za žene i u Varaždinu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

RUKOMET

U nedjelju, 31. kolovoza 2014. godine u 12 sati u Gradskoj vijećnici bit će potpisan ugovor o suradnji Hrvatskog rukometnog saveza i Grada Varaždina na organizaciji dijela Europskog prvenstva u rukometu za žene koje će biti održano u prosincu ove godine u Hrvatskoj i Mađarskoj. 

Ugovor će potpisati Sandi Šola, predsjednik HRS-a i Goran Habuš, gradonačelnik Grada Varaždina. Na potpisivanju ugovora očekuje se vodstvo HRS-a, te treneri muške i ženske reprezentacije kao i ženska rukometna reprezentacija.

 

ŽENSKA RUKOMETNA REPREZENTACIJA NA ŠPANCIRFESTU

Prije potpisivanja ugovora u vijećnici na Trgu kralja Tomislava  biti održana promocija samoga Prvenstva kao i planova za isto te samog grada domaćina. Na središnjem gradskom trgu, točnije, varaždinskom Korzu, od 11 do 12 sati Hrvatski rukometni savez organizira druženje hrvatskih rukometnih reprezentativki s građanima uz, dakako, prezentaciju same europske smotre.

Građani i svi rukometni navijači imat će priliku porazgovarat s najboljim hrvatskim seniorkama koje će u prosincu braniti boje Hrvatske na Europskom prvenstvu, te će se s istima moći fotografirati i dobiti željene autograme. Građanima će biti podijeljeni reklamni materijali o prvenstvu.

Samo Europsko rukometno prvenstvo na rasporedu je, pak, od 7. do 21. prosinca 2014. godine, u Hrvatskoj i Mađarskoj, točnije gradovima Zagrebu, Varaždinu i Osijeku te Györu, Debrecenu i Budimpešti.

Skupinu A, u kojoj se nalaze Mađarska, Španjolska, Rusija i Poljska, ugostit će tako Györ, skupinu B te tako i Norvešku, Dansku, Rumunjsku i Ukrajinu ugostiti će, pak, Debrecen. Varaždin će biti domaćin reprezentaciji Hrvatske, ali i Švedske, Njemačke te Nizozemske, dok će u Osijeku igrati skupina D u kojoj su se smjestile ekipe Crne Gore, Francuske, Srbije i Slovačke.

Hrvatice će u Varaždinu natjecanje po skupinama otvoriti 8. prosinca u 20.15 sati kada će zaigrati sa Švedskom, 10. prosinca suprotstavit će se u varaždinskoj Areni ekipi Njemačke u istom terminu, dok će dva dana kasnije, točnije, 12. prosinca, također u 20.15 sati, snage odmjeriti s Nizozemskom.

 

Izvor:
Foto:

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje