Povežite se s nama

Zabava & Stil

Najmodernije operacije sive mrene u Poliklinici Fokus

Objavljeno:

- dana

OTKRIVAMO

Starenjem naše tijelo gubi snagu, tako i oči ne daju više tako jasnu sliku kao u mladosti.

Nakon 60. godine života, rjeđe i ranije, na oku se može pojaviti siva mrena (katarakta), koja nakon nekoliko mjeseci može dovesti do potpune sljepoće.

Kako prepoznati?

Učinite svoj vid 
kristalno bistrim

Početak nastanka sive mrene se manifestira padom vida, pojavom magle na oku ili jednostavno vam više nijedne  naočale ne odgovaraju. 
Usavršavanjem tehnike operacije sive mrene su se svele na ambulantno liječenje, kakav je moderni trend svuda u Europi. Takav pristup prema operacijama ima i naša Poliklinika Fokus, koja omogućava svojim pacijentima brzu i kvalitetnu uslugu operacije sive mrene na najmodernijim aparatima. U samo dva sata boravka u našoj Poliklinici možete obaviti svoju operaciju sive mrene ultrazvučnom metodom (PHACO) u topičkoj anesteziji. Operacija je potpuno bezbolna i traje oko 20 min. Posebna pozornost se pridaje vrsti leće koja se ugrađuje u oko, o kojoj ovisi kasnija kvaliteta života i vida nakon zahvata. Sedam dana nakon operacije pacijent se može vratiti svakidašnjim aktivnostima.

Ugradnjom multifokalnih intraokularnih leća tvrtke AMO pacijentima je omogućen bistar vid na daljinu i na blizinu bez naočala, smanjen je bljesak svjetlosti, a mogućnost vraćanja sive mrene na operiranom oku nije zamijećen. Ugradnjom jednojakosnih intraokularnih leća je omogućen samo vid na daljinu, a nakon operacije takvi pacijenti trebaju nositi naočale za čitanje.

Dvadesetogodišnje iskustvo mr. sc. Nataše Brijačak, oftalmologinje, i ostaloga kirurškog tima Poliklinike Fokus garantira uspješnost operacija. Dr. Nataša Brijačak je dugogodišnja članica Europskoga udruženja (ESCRS) i Hrvatskog udruženja (CSCRS) oftalmologa za operaciju sive mrene i prisutvovanjem na europskim kongresima doprinijela je da moderni načini liječenja budu prisutni i u Poliklinici Fokus u Varaždinu. Mnogi pacijenti koji se vraćaju su dokaz naše kvalitete, stručnosti, ljubaznosti i strpljenju prema svakom pacijentu.

REZERVIRAJTE SVOJ TERMIN:
Poliklinika Fokus, 
V. Međerala 9, 
Varaždin
042/200-443
www.poliklinikafokus.hr

Izvor:
Foto:

Zabava & Stil

VIDEO Danchi & Rikverc bend snimili novi spot za pjesmu „Skriveni od oluje“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Screenshot/YouTube

Varaždinski pop-rockeri Danchi & Rikverc bend na čelu s frontmanom Danijelom Kuserbanjom izdali su novi spot za pjesmu „Skriveni od oluje“.

Uz vokala i gitarista Danijela Kuserbanja, u pjesmi sudjeluju gitarist Dubravko Novak, gitarist Mislav Bunić također kao vokal, Andrej Pospiš na klavijaturama i bas gitari te bivši bubnjar Parnog Valjka Dražen Scholz na bubnjevima.

– Spot smo sami snimali, odnosno snimali su basist Mislav Bunić i njegova sestra Morana Bunić. Pjesma govori o propaloj ljubavnoj priči, mislim da se svatko može pronaći u njoj – rekao je Danijel Kuserbanj, dodavši da su prije dvije godine izdali album, a novi se može očekivati do kraja ove godine.

– Idemo pjesmu po pjesmu, polako radimo na njima. Ne znamo kako će ispasti situacija s koronavirusom i epidemiološkim mjerama, zasad nema nikakvih svirki na vidiku pa se ne žurimo. Sreća je što nam svirke nisu primarni izvor zarade, već se time bavimo iz gušta i ljubavi prema glazbi. Pripremit ćemo uskoro i spot za pjesmu „Tuga, sreća, što je to?“, a u planu za novi album je još 10-ak stvari – otkriva Kuserbanj.

Bend inače uz autorsku, izvodi i domaću rock glazbu iz osamdesetih i devedesetih godina prošlog stoljeća, s naglaskom na Novi val.

Novi spot za pjesmu „Skriveni od oluje“ pogledajte u nastavku.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

U Varaždinu otvoren prvi kolačomat u Hrvatskoj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Varaždinu na križanju Boškovićeve i Ulice Ferdinanda Konšćaka otvoren je prvi kolačomat u Hrvatskoj.

Kolačomat nudi inovativnu tradicionalnu slasticu kremšnitu koja se nalazi u čaši, pa tako da je odmah možete konzumirati. Vrijedno napomenuti da svaki proizvod može konzumirati odmah jer se ambalaža sastoji i od žličice.

Isti aparat se svaki dan puni svježim kolačima, a cijeli projekt pokrenula je Kavana Arbia Dorka.

Možete svoju slasticu kupiti u novčanicama 20 i 10 kuna te kovanicama 5, 2, 1 i 0,5 HRK, a uskoro se planira i plaćanje beskontaktnom karticom .

Možete birati 10 vrsta kolača i to ove vrste :

1.KREMŠNITA 2KOMADA 400G 20,00HRK

2.DOMAĆI MIX KOLAČA 250G  20,00HRK

3.KOLAČ MAĐARICA 300G 20,00HRK

4.TORTA CHEESECAKE ŠNITA  125g 14,00HRK  

5.TORTA KINDER ŠNITA 110g 14,00HRK

6.TORTA ČOKOLADNA ŠNITA 140g 14,00HRK

7.RAPSODIJA OD NARANČE 160g 14,00HRK

8.KREMŠNITA TO-GO (U ČAŠI ) 200G 15,00HRK

9.DESERT BUENO TO GO (U ČAŠI ) 110g 15,00HRK

10.DESERT TIRAMISU TO-GO (U ČAŠI )  90G  15,00HRK  

Nastavite čitati