Povežite se s nama

Zabava & Stil

Najmodernije operacije sive mrene u Poliklinici Fokus

Objavljeno:

- dana

OTKRIVAMO

Starenjem naše tijelo gubi snagu, tako i oči ne daju više tako jasnu sliku kao u mladosti.

Nakon 60. godine života, rjeđe i ranije, na oku se može pojaviti siva mrena (katarakta), koja nakon nekoliko mjeseci može dovesti do potpune sljepoće.

Kako prepoznati?

Učinite svoj vid 
kristalno bistrim

Početak nastanka sive mrene se manifestira padom vida, pojavom magle na oku ili jednostavno vam više nijedne  naočale ne odgovaraju. 
Usavršavanjem tehnike operacije sive mrene su se svele na ambulantno liječenje, kakav je moderni trend svuda u Europi. Takav pristup prema operacijama ima i naša Poliklinika Fokus, koja omogućava svojim pacijentima brzu i kvalitetnu uslugu operacije sive mrene na najmodernijim aparatima. U samo dva sata boravka u našoj Poliklinici možete obaviti svoju operaciju sive mrene ultrazvučnom metodom (PHACO) u topičkoj anesteziji. Operacija je potpuno bezbolna i traje oko 20 min. Posebna pozornost se pridaje vrsti leće koja se ugrađuje u oko, o kojoj ovisi kasnija kvaliteta života i vida nakon zahvata. Sedam dana nakon operacije pacijent se može vratiti svakidašnjim aktivnostima.

Ugradnjom multifokalnih intraokularnih leća tvrtke AMO pacijentima je omogućen bistar vid na daljinu i na blizinu bez naočala, smanjen je bljesak svjetlosti, a mogućnost vraćanja sive mrene na operiranom oku nije zamijećen. Ugradnjom jednojakosnih intraokularnih leća je omogućen samo vid na daljinu, a nakon operacije takvi pacijenti trebaju nositi naočale za čitanje.

Dvadesetogodišnje iskustvo mr. sc. Nataše Brijačak, oftalmologinje, i ostaloga kirurškog tima Poliklinike Fokus garantira uspješnost operacija. Dr. Nataša Brijačak je dugogodišnja članica Europskoga udruženja (ESCRS) i Hrvatskog udruženja (CSCRS) oftalmologa za operaciju sive mrene i prisutvovanjem na europskim kongresima doprinijela je da moderni načini liječenja budu prisutni i u Poliklinici Fokus u Varaždinu. Mnogi pacijenti koji se vraćaju su dokaz naše kvalitete, stručnosti, ljubaznosti i strpljenju prema svakom pacijentu.

REZERVIRAJTE SVOJ TERMIN:
Poliklinika Fokus, 
V. Međerala 9, 
Varaždin
042/200-443
www.poliklinikafokus.hr

Izvor:
Foto:

Zabava & Stil

Općina Vinica dijeli litru i vodu kojom ćete počastiti ekipu na koncertu Cura iz centra

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Vinca od 22. travnja do 4. svibnja obilježava svoje Dane, a sprema se pravi zabavni spektakl.

U petak, 26. travnja u šatoru u Gornjem Ladanju nastupa Jole, a u subotu, 27. travnja sve će zabavljati Cure iz Centra.

Ženski tamburaški sastav Cure iz Centra, poznate i kao C.I.C.E., u 15 godina postojanja iza sebe nosi brojne uspjehe i sudjelovanja na raznim festivalima diljem Hrvatske. Zabava je zagarantirana.

Tim povodom Općina Vinica poklanja vam litru vina i litru mineralne vode. Dijelimo tri puta po jednu rundu, a vi u objavi na Facebooku morate označiti ekipu koju ćete počastiti rundom na koncertu.

Sretne dobitnike objavit ćemo u petak, 26. travnja.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

Općina Vinica obilježava svoje Dane, a za feštu su zaduženi Jole i Cure iz centra

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Vinca od 22. travnja do 4. svibnja obilježava svoje Dane.

Pripremljeno je nešto za sve generacije.

Važno je napomenuti da se priprema i odlična zabava. U petak, 26. travnja, održava se svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Vinica, a u večernjim satim u šatoru u dvorištu PŠ Gornje Ladanje nastupa Jole. Početak koncerta je 21 sat.

Dan kasnije, u subotu, na istoj lokaciji zabavljat će Cure iz centra.

Ulaz na koncerte je besplatan.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje