Povežite se s nama

Zabava & Stil

Najmodernije operacije sive mrene u Poliklinici Fokus

Objavljeno:

- dana

OTKRIVAMO

Starenjem naše tijelo gubi snagu, tako i oči ne daju više tako jasnu sliku kao u mladosti.

Nakon 60. godine života, rjeđe i ranije, na oku se može pojaviti siva mrena (katarakta), koja nakon nekoliko mjeseci može dovesti do potpune sljepoće.

Kako prepoznati?

Učinite svoj vid 
kristalno bistrim

Početak nastanka sive mrene se manifestira padom vida, pojavom magle na oku ili jednostavno vam više nijedne  naočale ne odgovaraju. 
Usavršavanjem tehnike operacije sive mrene su se svele na ambulantno liječenje, kakav je moderni trend svuda u Europi. Takav pristup prema operacijama ima i naša Poliklinika Fokus, koja omogućava svojim pacijentima brzu i kvalitetnu uslugu operacije sive mrene na najmodernijim aparatima. U samo dva sata boravka u našoj Poliklinici možete obaviti svoju operaciju sive mrene ultrazvučnom metodom (PHACO) u topičkoj anesteziji. Operacija je potpuno bezbolna i traje oko 20 min. Posebna pozornost se pridaje vrsti leće koja se ugrađuje u oko, o kojoj ovisi kasnija kvaliteta života i vida nakon zahvata. Sedam dana nakon operacije pacijent se može vratiti svakidašnjim aktivnostima.

Ugradnjom multifokalnih intraokularnih leća tvrtke AMO pacijentima je omogućen bistar vid na daljinu i na blizinu bez naočala, smanjen je bljesak svjetlosti, a mogućnost vraćanja sive mrene na operiranom oku nije zamijećen. Ugradnjom jednojakosnih intraokularnih leća je omogućen samo vid na daljinu, a nakon operacije takvi pacijenti trebaju nositi naočale za čitanje.

Dvadesetogodišnje iskustvo mr. sc. Nataše Brijačak, oftalmologinje, i ostaloga kirurškog tima Poliklinike Fokus garantira uspješnost operacija. Dr. Nataša Brijačak je dugogodišnja članica Europskoga udruženja (ESCRS) i Hrvatskog udruženja (CSCRS) oftalmologa za operaciju sive mrene i prisutvovanjem na europskim kongresima doprinijela je da moderni načini liječenja budu prisutni i u Poliklinici Fokus u Varaždinu. Mnogi pacijenti koji se vraćaju su dokaz naše kvalitete, stručnosti, ljubaznosti i strpljenju prema svakom pacijentu.

REZERVIRAJTE SVOJ TERMIN:
Poliklinika Fokus, 
V. Međerala 9, 
Varaždin
042/200-443
www.poliklinikafokus.hr

Izvor:
Foto:

Zabava & Stil

Tri žene iz Varaždinske županije i Ivanka Horvat iz Međimurja u Izboru za najuzorniju hrvatsku seosku ženu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prošlogodišnja pobjednica Mateja Vranović iz Gardinovca. FOTO: Katarina Novak/Facebook

Međimurje je domaćin ovogodišnjeg 22. izbora za najuzorniju hrvatsku seosku ženu, koji će se održati u subotu, 8. listopada u 17 sati u sportskoj dvorani Graditeljske škole Čakovec (Športska ulica 1, Čakovec).

Organizator je Udruga “Uzorne hrvatske seoske žene”, a domaćin Međimurska županija. Među pokroviteljima su Grad Čakovec i Općina Belica. Nakon što je pobjedu na prošlogodišnjem izboru odnijela Mateja Vranović iz Gardinovca, Međimurje će ugostiti predstavnice 18 hrvatskih županija koje će se natjecati za titulu Najuzornije hrvatske seoske žene.

Projektom se želi pripomoći promociji vrijednosti i važnosti žene na selu s ciljem afirmacije i podizanja kvalitete življenja na hrvatskom selu, očuvanju obitelji i kulturne baštine, ali i sudjelovanjem u obilježavanju Svjetskog dana seoske žene koji se obilježava svake godine 15. listopada diljem svijeta.

Međimurje će na ovogodišnjem izboru predstavljati Ivanka Horvat iz Malog Mihaljevca, a sve posjetitelje čeka zanimljiv program koji započinje od 14 sati, dok sam izbor najuzornije seoske žene počinje u 17 sati.

Varaždinska županija ima tri predstavnice.

Maju Ferenčak koja dolazi iz Ledinca i nositeljica je OPG-a koji se bavi uzgojem batata.
Nikolinu Cafuk iz Nedeljanca i članicu je OPG-a Cafuk koji se bavi proizvodnjom cvijeća, presadnica povrća i povrćem. Treća predstavnica je Marina Hulama iz Kelemena. Ima OPG na kojem obrađuje zemlju i vinograd na principu malog gospodarstva na zemlji od 1,5 hektara.

– Dođite u dvoranu Graditeljske škole Čakovec, podržite našu predstavnicu i uživajte u predstavljanju običaja, pjesme i autohtonih proizvoda – poručuju iz Međimurske županije.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

FOTO Započela je šesta sezona Sportske 5-ice, jednog od najpopularnijih pub kvizova u Varaždinu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Gossip baru u četvrtak, 29. rujna započela je šesta sezona Sportske 5-ice. Kviz okuplja četrdesetak sportskih entuzijasta svih profila, koji su podijeljeni u sedam do osam stalnih ekipa.

Kviz se održava svaka dva tjedna u sljedećih pola godine, a finale sezone se planira krajem veljače ili početkom ožujka.

– Vratile su nam se standardne ekipe. Format kviza malo je izmijenjen u odnosu na prošlu sezonu, ali ostala su 22 pitanja po kvizu, plus dodaci. Novitet je Nogometna 5-ica koja će se održavati jednom mjesečno subotom također u Gossip Baru, zasad nije poznat datum prvog kola – ističe Filip Bišćević, organizator Sportske 5-ice.

Naslov brani ekipa Donkey Hot, koja je dvije sezone zaredom osvojila popularni sportski kviz. U 1. kolu najbolja ekipa bila je Grimsby FC s 47 osvojenih bodova, bod manje od njih imao je spomenuti branitelj naslova, a na trećem mjestu završila je ekipa Metzelder Benz s 45 osvojenih bodova.

– Baš je bilo lijepo vidjeti sve ekipe nakon pola godina. Nadam se da su svi uživali i da će i dalje uživati – zaključio je Bišćević.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje