Povežite se s nama

Život i društvo

Istražili smo: Varaždinci pohrlili na skijališta u Austriju i Sloveniju, no neki otišli u toplije krajeve

Objavljeno:

- dana

Aktivni odmor

Slovenska, austrijska i talijanska skijališta ove su sezone Varaždincima najpopularnija zimska odredišta za odmor. Broj rezervacija isti je u odnosu na prošlu skijašku sezonu, doznajemo iz varaždinskih turističkih agencija.

– Varaždinci najčešće odlaze u Italiju i Austriju na skijanje, a oni kojima više odgovara bliža lokacija ili nešto jednostavnija skijališta odabiru slovensko skijalište Rogla, gdje početnici mogu skijati i napraviti prve skijaške korake – objašnjava Vesna Novak iz Lily Toursa.

– Osim Rogle, slovenski Krvavec jedna je od najtraženijih destinacija za skijanje. Sve ostalo su manje tražene, individualne rezervacije poput Nassfelda ili Bad Kleinkirchheima – rekla je Ivana Mrazek Bedić iz Varaždintoursa.

U Galileo travel agenciji objašnjavaju kako su najpopularnije skijaške destinacije austrijski Schladming i Bad Kleinkirchheim.

Od 2.500 kuna na dalje

Najtraženiji termin za odlazak na skijanje je u vrijeme školskih zimskih praznika, od 2. do 15. siječnja. Cijene za odlazak na skijanje ovise o smještaju u apartmanu ili hotelu i jesi li uključene skijaške karte.

Jedan od najjeftinijih aranžmana je škola skijanja u Rogli koja stoji od 2.500 kuna, ovisno o starosti djece i pratnji roditelja, objašnjavaju iz Varaždintoursa. Apartman se može iznajmiti za 4.000 kuna nadalje, ovisno o broju ležajeva, a jedan od skupljih aranžmana iznosi 10.000 kuna po osobi, a odnosi se na sedam polupansiona sa šest dnevnih skijaških karata.

Za četveročlanu obitelj cijene se kreću od 8.000 do 12.000 kuna, ovisno o kategorizaciji, kažu u Galileo Travel agenciji.

Šri Lanka, Grčka…

Neki su se Varaždinci, umjesto na zimska odredišta, uputili u toplije krajeve.

– Ove su godine Iran, Šri Lanka i Grčka bile aktualne destinacije za Novu godinu – objašnjavaju iz Lilly Toursa. U Galileo travel agenciji upiti za toplije krajeve su rijetki, ali ono što se traži su toplice i različiti welness programi koji se nalaze u Opatiji i susjednoj Sloveniji. U Varaždintoursu, u ovo zimsko doba sve je popularnije krstarenje Mediteranom.

Izvor: ILUSTRACIJA/rogla.eu
Foto:

Život i društvo

FOTO Pripazite na svoje pse, ali i djecu: u Varaždinu kod 6. osnovne škole postavljen otrov

Objavljeno:

- dana

Danas, 9. svibnja, u Ulici Miroslava Krleže u Varaždinu čitateljica Regionalnog tjednika naišla je na otrov za štakore, očigledno namijenjen psima.

Otrov je bio postavljen kod starog sporednog ulaza u dvorište 6. osnovne škole, uz sam nogostup kojim svakodnevno šeće vrlo velik broj prolaznika sa psima, ali i djece, budući da se samo nekoliko metara dalje nalazi školsko igralište na kojem se djeca svakodnevno okupljaju. Postavljač se nije ni potrudio zakamuflirati otrov.

Čitateljica je odmah obavijestila policiju koja je vrlo brzo izašla na teren i očistila otrov.

No, s obzirom na to da je pred nama sve ljepše vrijeme te da će ljudi i njihovi ljubimci još više i češće boraviti na otvorenom, nezahvalno je očekivati da bi ovaj slučaj mogao biti jedini. U šetnji stoga pripazite na svoje ljubimce i malu djecu za koju otrov također predstavlja itekako veliku opasnost.

Ne morate voljeti životinje, ali ih nemojte ni ugrožavati, kao što one prilikom šetnje sa svojim vlasnicima ne ugrožavaju vas!

Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je otrov-kod-6.os2_-768x1024.jpg

Nastavite čitati

Život i društvo

Općini Maruševec više od 170.000 kuna bespovratnih potpora za razvoj komunalnog gospodarstva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općini Maruševec su temeljem Javnog natječaja Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine dodijeljena sredstva za projekt odvodnje oborinskih voda i izgradnje nogostupa na nerazvrstanoj cesti u Čalincu.

Riječ je o natječaju kojim Ministarstvo sufinancira odabrane projekte s ciljem poticanja razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanja komunalnog standarda gradova i općina.

Od 390 projektnih prijava koliko je stiglo u Ministarstvo, za sufinanciranje ih je odabrano 173, od čega i projekt Općine Maruševec.

– Izuzetno sam ponosan što je Ministarstvo graditeljstva, među ostalim, odobrilo baš naš projekt. Vjerujem da će ovaj projekt biti od velike koristi za sve stanovnike naše Općine i da će doprinijeti povećanju komunalnog standarda. Radovi će se izvoditi na nerazvrstanoj cesti u Čalincu, a osim projekta odvodnje oborinskih voda, izgradit ćemo i nogostup kako bismo povećali sigurnost svih sudionika u prometu, posebno pješaka i biciklista – rekao je načelnik općine Maruševec Damir Šprem i dodao kako su ovakvi projekti bitni i za demografsku sliku općine.

– Kao što znate, općina Maruševec svake godine objavljuje natječaj kojim se dodjeljuju bespovratne potpore mladim obiteljima za rješavanje njihovog stambenog pitanja. No, ako želimo privući i zadržati mlade ljude, mlade obitelji, moramo raditi i druge projekte u skladu s njihovom dobrobiti. Uređenje cesta, povećanje komunalnog standarda, uređeni nogostupi i prometna sigurnost jedni su od glavnih preduvjeta za privlačenje i zadržavanje mladih obitelji s djecom – zaključio je Šprem i zahvalio Ministarstvu koje, kako kaže, prepoznaje važnost takvih i sličnih projekata u jedinicama lokalne samouprave.

Za ovaj projekt Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine će Općini Maruševec dodijeliti bespovratna sredstva u iznosu od 171.240 kuna.

Općina je provela postupak javne nabave i radovi kreću u narednih mjesec dana.

Nastavite čitati