Povežite se s nama

Život i društvo

Istražili smo: Varaždinci pohrlili na skijališta u Austriju i Sloveniju, no neki otišli u toplije krajeve

Objavljeno:

- dana

Aktivni odmor

Slovenska, austrijska i talijanska skijališta ove su sezone Varaždincima najpopularnija zimska odredišta za odmor. Broj rezervacija isti je u odnosu na prošlu skijašku sezonu, doznajemo iz varaždinskih turističkih agencija.

– Varaždinci najčešće odlaze u Italiju i Austriju na skijanje, a oni kojima više odgovara bliža lokacija ili nešto jednostavnija skijališta odabiru slovensko skijalište Rogla, gdje početnici mogu skijati i napraviti prve skijaške korake – objašnjava Vesna Novak iz Lily Toursa.

– Osim Rogle, slovenski Krvavec jedna je od najtraženijih destinacija za skijanje. Sve ostalo su manje tražene, individualne rezervacije poput Nassfelda ili Bad Kleinkirchheima – rekla je Ivana Mrazek Bedić iz Varaždintoursa.

U Galileo travel agenciji objašnjavaju kako su najpopularnije skijaške destinacije austrijski Schladming i Bad Kleinkirchheim.

Od 2.500 kuna na dalje

Najtraženiji termin za odlazak na skijanje je u vrijeme školskih zimskih praznika, od 2. do 15. siječnja. Cijene za odlazak na skijanje ovise o smještaju u apartmanu ili hotelu i jesi li uključene skijaške karte.

Jedan od najjeftinijih aranžmana je škola skijanja u Rogli koja stoji od 2.500 kuna, ovisno o starosti djece i pratnji roditelja, objašnjavaju iz Varaždintoursa. Apartman se može iznajmiti za 4.000 kuna nadalje, ovisno o broju ležajeva, a jedan od skupljih aranžmana iznosi 10.000 kuna po osobi, a odnosi se na sedam polupansiona sa šest dnevnih skijaških karata.

Za četveročlanu obitelj cijene se kreću od 8.000 do 12.000 kuna, ovisno o kategorizaciji, kažu u Galileo Travel agenciji.

Šri Lanka, Grčka…

Neki su se Varaždinci, umjesto na zimska odredišta, uputili u toplije krajeve.

– Ove su godine Iran, Šri Lanka i Grčka bile aktualne destinacije za Novu godinu – objašnjavaju iz Lilly Toursa. U Galileo travel agenciji upiti za toplije krajeve su rijetki, ali ono što se traži su toplice i različiti welness programi koji se nalaze u Opatiji i susjednoj Sloveniji. U Varaždintoursu, u ovo zimsko doba sve je popularnije krstarenje Mediteranom.

Izvor: ILUSTRACIJA/rogla.eu
Foto:

Život i društvo

Danas se slavi Svjetski dan djedova, baka i starijih osoba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Varaždinska biskupija

Papa Franjo proglasio je krajem siječnja Svjetski dan djedova, baka i starijih osoba koji će se u sveopćoj Crkvi slaviti četvrte nedjelje u srpnju, najbliže spomendanu svetih Joakima i Ane, Isusovih „djeda i bake”, u ovoj Godini obitelji Amoris Laetitia 25. srpnja.

U povodu prve proslave uputio poruku naslovljenu „Ja sam s vama u sve dane“ (Mt 28, 20).

Upozoravajući da su bake i djedovi često zaboravljeni, Papa je krenuo od blagdana Prikazanja Gospodinova u hramu, 2. veljače, kada upravo dvije starije osobe, starac Šimun i proročica Ana, prosvijetljeni Duhom Svetim, u Isusu prepoznaju Mesiju.

Oni nas podsjećaju da je starost dar, a bake i djedovi spona koja povezuje naraštaje da bi se mladima prenijelo iskustvo života i vjere. Veza djedova i baka s mladima vrlo je uska te stoga i dijalog među njima treba biti stalan. Vrlo je važno da se bake i djedovi susreću s unucima.

Izvor: Varaždinska biskupija

Nastavite čitati

Život i društvo

DVD Šćepanje uskoro slavi 70. rođendan, pa stiglo novo vatrogasno vozilo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U zagrebačkom Vatroprometu jučer je DVD-u Šćepanje obavljena predaja vatrogasnog vozila Nissan Navara pick up, u kojeg je ugrađen Vallfirest visokotlačni modul.

Svečanosti predstavljanja novoga navalnog vozila u Šćepanju nazočio je i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak u pratnji načelnika Općine Breznički Hum Zorana Hegedića, predsjednika Općinskog vijeća Marka Fištera, tajnika Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Zvonka Videca, predsjednika VZO Breznički Hum Marija Šargača i zapovjednika VZO Breznički Hum Alenka Vnučeca. Predsjednik DVD-a Šćepanje Vjekoslav Rusek tom je prilikom zahvalio svim vatrogascima, a posebice županu, načelniku na realizaciji ovog projekta kao i gostima koji su posjetili Šćepanje i uveličali ovaj događaj.

Načelnik Zoran  Hegedić tom je prilikom rekao kako je ovo dio ostvarenja vatrogasnog sna jer se članovi DVD-a godinama trude da svojim aktivnostima, radom i odvajanjem slobodnog vremena budu što spremniji, pa je ovo vrijedno vatrogasno vozilo ubuduće zasigurno uvelike pomoći u slučajevima potrebe. Zahvala je upućena i svima koji su DVD Šćepanje podržali u nabavi i opremanju vozila, bilo financijski, logistikom ili na drugi način. Blagoslov vozila upriličit će se povodom proslave 70. obljetnice DVD-a Šćepanje planirane posljednje subote mjeseca kolovoza.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!