Povežite se s nama

Život i društvo

Istražili smo: Varaždinci pohrlili na skijališta u Austriju i Sloveniju, no neki otišli u toplije krajeve

Objavljeno:

- dana

Aktivni odmor

Slovenska, austrijska i talijanska skijališta ove su sezone Varaždincima najpopularnija zimska odredišta za odmor. Broj rezervacija isti je u odnosu na prošlu skijašku sezonu, doznajemo iz varaždinskih turističkih agencija.

– Varaždinci najčešće odlaze u Italiju i Austriju na skijanje, a oni kojima više odgovara bliža lokacija ili nešto jednostavnija skijališta odabiru slovensko skijalište Rogla, gdje početnici mogu skijati i napraviti prve skijaške korake – objašnjava Vesna Novak iz Lily Toursa.

– Osim Rogle, slovenski Krvavec jedna je od najtraženijih destinacija za skijanje. Sve ostalo su manje tražene, individualne rezervacije poput Nassfelda ili Bad Kleinkirchheima – rekla je Ivana Mrazek Bedić iz Varaždintoursa.

U Galileo travel agenciji objašnjavaju kako su najpopularnije skijaške destinacije austrijski Schladming i Bad Kleinkirchheim.

Od 2.500 kuna na dalje

Najtraženiji termin za odlazak na skijanje je u vrijeme školskih zimskih praznika, od 2. do 15. siječnja. Cijene za odlazak na skijanje ovise o smještaju u apartmanu ili hotelu i jesi li uključene skijaške karte.

Jedan od najjeftinijih aranžmana je škola skijanja u Rogli koja stoji od 2.500 kuna, ovisno o starosti djece i pratnji roditelja, objašnjavaju iz Varaždintoursa. Apartman se može iznajmiti za 4.000 kuna nadalje, ovisno o broju ležajeva, a jedan od skupljih aranžmana iznosi 10.000 kuna po osobi, a odnosi se na sedam polupansiona sa šest dnevnih skijaških karata.

Za četveročlanu obitelj cijene se kreću od 8.000 do 12.000 kuna, ovisno o kategorizaciji, kažu u Galileo Travel agenciji.

Šri Lanka, Grčka…

Neki su se Varaždinci, umjesto na zimska odredišta, uputili u toplije krajeve.

– Ove su godine Iran, Šri Lanka i Grčka bile aktualne destinacije za Novu godinu – objašnjavaju iz Lilly Toursa. U Galileo travel agenciji upiti za toplije krajeve su rijetki, ali ono što se traži su toplice i različiti welness programi koji se nalaze u Opatiji i susjednoj Sloveniji. U Varaždintoursu, u ovo zimsko doba sve je popularnije krstarenje Mediteranom.

Izvor: ILUSTRACIJA/rogla.eu
Foto:

Život i društvo

Vinica: U subotu lovačka zabava uz gađanje glinenih golubova, tamburaše i domaće delicije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Lovačka udruga „Opeka“ Vinica u subotu, 20. kolovoza organizira lovačku zabavu uz gađanje glinenih golubova.

Sve posjetitelje zabavljat će glazbeni sastav Faringaši, a krijepit će se domaćim gulašom i drugim specijalitetima uz nezaobilaznu – vrhunsku viničku kapljicu.

Okupljanje lovaca/strijelaca počinje kod lovačkog doma u 9.30 sati.

Nastavite čitati

Život i društvo

Policija će pozorno motriti sve prije, za trajanja i nakon utakmice Varaždina i Šibenika

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu, 20. kolovoza, s početkom u 18.30 sati u Varaždinu, na gradskom stadionu „Anđelko Herjavec“ odigrat će se nogometna utakmica 6. kola Supersport HNL, između NK Varaždin i HNK Šibenik.

Policija poziva sve posjetitelje da se detaljno upoznaju s uputama i preporukama koje navodimo u nastavku priopćenja.

Obavijest za sve navijače, posjetitelje/gledatelje

 • Ulazi u stadion „Anđelko Herjavec“ biti će otvoreni od 16.30 sati. 
 • Radi izbjegavanja gužvi, pozivamo posjetitelje da na vrijeme krenu prema stadionu te da poštuju upute i pravila organizatora te upozorenja i zapovijedi policijskih službenika u prometu i na stadionu.
 • Sve ulaznice su personalizirane i prilikom ulaska provjeravaju se barkod čitačima. 
 • Preporučamo posjetiteljima koji dolaze svojim vozilima na utakmicu, da koriste parkirališta kod gradskih bazena i Tehnološkog parka u Zagrebačkoj ulici te prostor Autokluba Varteks u Gospodarskoj ulici.

Poštivanje Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima

Na ulazima u stadion zaštitarska služba provodi sigurnosne provjere.

Sukladno Zakonu o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, zabranjeno je:

 • unošenje  ili pokušaj unošenja alkoholnih pića i droga te ulazak i boravak u prostor športskog objekta u alkoholiziranom stanju,
 • unošenje pirotehničkih sredstava, oružja i drugih predmeta koji su pogodni za nanošenje ozljeda ili za stvaranje nereda i nasilja,
 • paljenje i bacanje pirotehničkih sredstava, kao i paljenje drugih navijačkih rekvizita,
 • maskiranje lica kapom, maramom ili na drugi način s ciljem prikrivanja identiteta,
 • unošenje i isticanje transparenata, zastava ili drugih stvari s tekstom ili slikom, znakom ili drugim obilježjem kojima se iskazuje ili potiče mržnja ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti,
 • pjevanje pjesama ili dobacivanje poruka čiji sadržaj iskazuje ili potiče mržnju ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti,
 • pokušaj nedopuštenog ulaska, odnosno nedopušteni ulazak u natjecateljski prostor ili u gledateljski prostor, prostor koji je namijenjen sucima ili drugim osobama koje sudjeluju u športskom natjecanju, 
 • bacanje predmeta u natjecateljski prostor,
 • boravak i zadržavanje na mjestu u gledateljskom prostoru za koje se ne posjeduje ulaznica ili odgovarajuća isprava izdana od strane organizatora.

Sva uočena navedena protupravna ponašanja biti će sankcionirana sukladno Zakonom o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima i drugim zakonskim i podzakonskim aktima.

Ulazak u stadion odbit će se pored ostalog:

 • posjetiteljima pod utjecajem alkohola, 
 • osobama koje ne posjeduju personaliziranu ulaznicu, 
 • posjetitelju za kojeg se utvrdi da posjeduje zabranjene predmete i
 • osobama za koje postoji vjerojatnost da će ugroziti sigurnost drugih na utakmici.   

Foto i video snimanje javnog okupljanja 

Policija će, na dan odigravanja utakmice, sukladno članku 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima – prije, za vrijeme odigravanja i nakon završetka utakmice – audio i video snimati te fotografirati javno okupljanje i javna mjesta na stadionu te prilaznim pravcima.

Pozivaju posjetitelje i gledatelje da poštuju upute i pravila organizatora te upozorenja i zapovijedi policijskih službenika u prometu i na stadionu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje