Povežite se s nama

Život i društvo

Istražili smo: Varaždinci pohrlili na skijališta u Austriju i Sloveniju, no neki otišli u toplije krajeve

Objavljeno:

- dana

Aktivni odmor

Slovenska, austrijska i talijanska skijališta ove su sezone Varaždincima najpopularnija zimska odredišta za odmor. Broj rezervacija isti je u odnosu na prošlu skijašku sezonu, doznajemo iz varaždinskih turističkih agencija.

– Varaždinci najčešće odlaze u Italiju i Austriju na skijanje, a oni kojima više odgovara bliža lokacija ili nešto jednostavnija skijališta odabiru slovensko skijalište Rogla, gdje početnici mogu skijati i napraviti prve skijaške korake – objašnjava Vesna Novak iz Lily Toursa.

– Osim Rogle, slovenski Krvavec jedna je od najtraženijih destinacija za skijanje. Sve ostalo su manje tražene, individualne rezervacije poput Nassfelda ili Bad Kleinkirchheima – rekla je Ivana Mrazek Bedić iz Varaždintoursa.

U Galileo travel agenciji objašnjavaju kako su najpopularnije skijaške destinacije austrijski Schladming i Bad Kleinkirchheim.

Od 2.500 kuna na dalje

Najtraženiji termin za odlazak na skijanje je u vrijeme školskih zimskih praznika, od 2. do 15. siječnja. Cijene za odlazak na skijanje ovise o smještaju u apartmanu ili hotelu i jesi li uključene skijaške karte.

Jedan od najjeftinijih aranžmana je škola skijanja u Rogli koja stoji od 2.500 kuna, ovisno o starosti djece i pratnji roditelja, objašnjavaju iz Varaždintoursa. Apartman se može iznajmiti za 4.000 kuna nadalje, ovisno o broju ležajeva, a jedan od skupljih aranžmana iznosi 10.000 kuna po osobi, a odnosi se na sedam polupansiona sa šest dnevnih skijaških karata.

Za četveročlanu obitelj cijene se kreću od 8.000 do 12.000 kuna, ovisno o kategorizaciji, kažu u Galileo Travel agenciji.

Šri Lanka, Grčka…

Neki su se Varaždinci, umjesto na zimska odredišta, uputili u toplije krajeve.

– Ove su godine Iran, Šri Lanka i Grčka bile aktualne destinacije za Novu godinu – objašnjavaju iz Lilly Toursa. U Galileo travel agenciji upiti za toplije krajeve su rijetki, ali ono što se traži su toplice i različiti welness programi koji se nalaze u Opatiji i susjednoj Sloveniji. U Varaždintoursu, u ovo zimsko doba sve je popularnije krstarenje Mediteranom.

Izvor: ILUSTRACIJA/rogla.eu
Foto:

Život i društvo

Na Odjel pedijatrije OB Varaždin stigli čestitari s puno vrijednih darova

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Članice Ženske inicijative HNS-a Varaždin u svojoj tradicionalnoj akciji, u suradnji s Podružnicom HNS-a Varaždin i Županijskom organizacijom HNS-a Varaždinske županije, darivale su Odjel pedijatrije Opće bolnice Varaždin u četvrtak, 7. prosinca, povodom dana Grada Varaždina i nadolazećih božićnih blagdana.

Među darovima bili su televizor, nekoliko pulsnih oksimetara te igračke, slikovnice, bojanke i voće za najmlađe pacijente.

Darivanju su prisustvovali Andreja Parlaj, predsjednica Ženske inicijative HNS-a, Mirko Korotaj, v.d. predsjednika HNS, Krunoslav Lukačić, predsjednik ŽO HNS Varaždinske županije, te Igor Klopotan, predsjednik Podružnice HNS-a Varaždin.

– Ovo je naša tradicionalna akcija darivanja, koju smo pokrenuli još 2008. Na ovaj način pokazujemo našu ljubav i poštovanje prema djelatnicima Odjela pedijatrije koji se svakodnevno bore za zdravlje i živote naše djece, ali i pacijentima odjela. Djeca ponajviše zaslužuju našu pažnju i brigu, a ovim skromnim poklonima želimo uljepšati njihov boravak u bolnici, te im pružiti malo radosti i veselja u ovom blagdanskom razdoblju – poručila je Andreja Parlaj.

Klopotan je istaknuo kako HNS ima dugu i bogatu tradiciju humanitarnog djelovanja i brige za najugroženije članove našeg društva.

– Ovo je jedan od onih dana kada se osjećam ponosno i sretno što sam dio Hrvatske narodne stranke. HNS je stranka koja se zalaže za kvalitetno i dostupno zdravstvo za sve građane! Danas smo to pokazali i dokazali na djelu, darivajući djecu na odjelu pedijatrije u Varaždinu. Nadamo se da će naša donacija pomoći unapređenju uvjeta liječenja i oporavka djece na Odjelu pedijatrije.

Pohvalu liječnicima, sestrama i ostalom medicinskom i nemedicinskom osoblju koji rade na Odjelu pedijatrije i koji se nesebično i predano brinu za zdravlje i dobrobit djece uputio je i Mirko Korotaj, v.d. predsjednika HNS-a.

Nastavite čitati

Život i društvo

Općina Petrijanec osigurala božićnice za umirovljenike, potrebno se upisati

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Obavještavaju se umirovljenici s područja Općine Petrijanec čija mirovina iznosi manje od 400 eura (3013.8 kuna) da će Općina Petrijanec vršiti isplatu prigodnih novčanih pomoći umirovljenicima, povodom božićnih i novogodišnjih blagdana.

Iznos potpore iznosit će 30 eura (226.04 kuna).

Uvjeti za isplatu novčane potpore:
– da umirovljenik nije korisnik inozemne mirovine ili neke druge mirovine,
– da je ukupna mirovina umirovljenika manja od eura (3013.8 kuna) (u navedeni iznos računa se i inozemna mirovina).

Upis korisnika koji zadovoljavaju uvjete vršit će se od četvrtak, 7. prosinca, do petka, 15. prosinca, od 9 do 14 sati u prostorijama Općine Petrijanec, Vladimira Nazora 157.

PRILIKOM UPISA KORISNIKA POTREBNO JE PREDOČITI:
– OSOBNU ISKAZNICU,
– POSLJEDNJI ODREZAK MIROVINE,
– OIB I IBAN RAČUN.

Novčane potpore će se isplaćivati 19. prosinca 2023. godine u vremenu od 12 do 14 sati.

– Naši su nam umirovljenici mnogo toga ostavili u nasljeđe, a na nama je da uzvratimo zahvalnošću i brigom. Vaša Općina u koju ste uložili godine truda i ljubavi je Općina koja želi pružiti najbolje i najviše svojim građanima starije dobi. Zadatak zajednice je osigurati dostojno starenje i aktivno sudjelovanje u društvu, kako bi se našim umirovljenicima, kroz podršku, barem u malom dijelu odužili za sve što su učinili za razvoj našeg društva. Ove godine podigli smo cenzus za “božićnice” s 2000 kuna ili 265.45 eura na 3013.8 kuna ili 400 eura, a isto tako povećali smo i iznos jednokratne novčane potpore na 30 eura prilikom isplate novčane pomoći za Uskrs ove godine i na taj način omogućili i razveselili još više umirovljenika iz naše Općine. Pozivam umirovljenike da se prijave – naglasio je Željko Posavec, načelnik Općine Petrijanec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje