Povežite se s nama

Život i društvo

Najpopularnije kuharice Hrvatske Anna i Petra guštale na varaždinskom placu!

Objavljeno:

- dana

SHOW TRI, DVA, JEDAN, KUHAJ! U VARAŽDINU

Kuharice popularnog kulinarskog showa –  jedna aktualna, a druga iz prošle sezone – Ruskinja Anna Mišar i Slavonka Petra Ergić,  jučer su se susrele na – varaždinskom placu!

Petra je lani sa kuharskom partnericom Filipom osvojila pobjedu, dok se će Anna i Sara još dva mjeseca znojiti za štednjakom i nadati se tituli najboljeg amaterskog kuharskog para Hrvatske.

Anna u Varaždin dovela hrvatske Ruse, pa svratila na plac!

Zanimljivo je da su na varaždinskom placu završile svaka po svojem poslu: Petra  je došla u posjet majci koja već godinama prodaje na Gradskoj tržnici Varaždin, a Anna je – kao predsjednica Nacionalnog saveza Rusa u Hrvatskoj –  na ekskurziju u Varaždin dovela tridesetak hrvatskih Rusa.  

S obzirom da Petra ima iskustva s sudjelovanjem u showu, ovaj susret iskoristila je da Anni da savjet.

 – Najbolje je ne svađati se sa članovima žirija, upijati svaku njihovu riječ i slušati ih. To je najvažnije – istaknula je Petra  kojoj dan danas prilaze ljudi i pozdravljaju je, a nerijetko i nešto pitaju.

– Žele se i slikati sa mnom, a nerijetko me pitaju za savjet kod kuhanja – doznali smo od Petre.

Izvor:
Foto: Višnja Gotal

Život i društvo

Novi tjedan u našoj zemlji uz 410 novih slučajeva korone i 39 preminulih

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U posljednja 24 sata zabilježeno je 410 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 13.812, objavio je 19. travnja nacionalni Stožer.

Među njima je 2179 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 199 pacijenata.

Preminulo je 39 osoba.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 308.200 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 6601 preminula, ukupno se oporavilo 287.787 osoba od toga 2227 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji su trenutno 30.644 osobe.

Do danas su ukupno testirane 1.703.343 osobe, od toga 2728 u posljednja 24 sata.

Zaključno sa 18. travnjem utrošeno je 693.530 doza, a cijepljene su 553.883 osobe. Prvom dozom cijepljene su 412.143 osobe, dok je drugom dozom cijepljeno 139.647 osoba. Za 2093 osobe nema podataka kojom dozom su cijepljenje.

Nastavite čitati

Život i društvo

Novi Marof: za 32 bebe do kraja ožujka isplaćeno ukupno 55.000 kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Novi Marof i u 2021. godini nastavio je s isplatom naknada za novorođene na račune roditelja s obzirom da epidemiološka situacija još uvijek ne dopušta susret s roditeljima.

Naime, gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač redovno je organizirao susret s roditeljima najmanjih Marofčna. No, zbog epidemiološke situacije u posljednja tri mjeseca prošle te prva tri mjeseca ove godine nije bilo mogućnosti da se on održi.

Ali roditelji novorođenih Marofčana nisu ostali bez novčanih naknada. Tako je za 32 bebe od 1. siječnja do 31. ožujka ove godine isplaćeno ukupno 55.000 kuna.

Grad Novi Marof za prvo dijete daje 1000 kuna, za drugo 1000 te za svako sljedeće dijete po 1000 kuna više. U prošloj je godini za ukupno 102-oje novorođenih mališana isplaćeno 174.000 kuna.

Gradonačelnik Jenkač naglašava da je i dalje na prvom mjestu briga za zdravlje svih građana i odgovorno ponašanje. Dodaje da će se tradicionalno druženje s roditeljima i prinovama u njihovim obiteljima održati kada to priliku budu dopustile.

Za naknade za novorođene kaže da su dio poticaja da mlade obitelji ostanu na novomarofskom području.

– Mi nastavljamo s isplatama naknada za novorođene i u proračunu osiguravamo sredstva za tu namjenu. Naravno da želimo da beba bude što više. Osim ove prve novčane pomoći, njima i njihovim roditeljima nastavljamo pomagati tijekom odrastanja i kroz sufinanciranje dječjeg vrtića, kroz osnovnoškolsko obrazovanje, sve do stipendije za deficitarna zanimanja tijekom srednje škole i kroz studentske stipendije – naglašava gradonačelnik.

Nastavite čitati