Povežite se s nama

Život i društvo

Najpopularnije kuharice Hrvatske Anna i Petra guštale na varaždinskom placu!

Objavljeno:

- dana

SHOW TRI, DVA, JEDAN, KUHAJ! U VARAŽDINU

Kuharice popularnog kulinarskog showa –  jedna aktualna, a druga iz prošle sezone – Ruskinja Anna Mišar i Slavonka Petra Ergić,  jučer su se susrele na – varaždinskom placu!

Petra je lani sa kuharskom partnericom Filipom osvojila pobjedu, dok se će Anna i Sara još dva mjeseca znojiti za štednjakom i nadati se tituli najboljeg amaterskog kuharskog para Hrvatske.

Anna u Varaždin dovela hrvatske Ruse, pa svratila na plac!

Zanimljivo je da su na varaždinskom placu završile svaka po svojem poslu: Petra  je došla u posjet majci koja već godinama prodaje na Gradskoj tržnici Varaždin, a Anna je – kao predsjednica Nacionalnog saveza Rusa u Hrvatskoj –  na ekskurziju u Varaždin dovela tridesetak hrvatskih Rusa.  

S obzirom da Petra ima iskustva s sudjelovanjem u showu, ovaj susret iskoristila je da Anni da savjet.

 – Najbolje je ne svađati se sa članovima žirija, upijati svaku njihovu riječ i slušati ih. To je najvažnije – istaknula je Petra  kojoj dan danas prilaze ljudi i pozdravljaju je, a nerijetko i nešto pitaju.

– Žele se i slikati sa mnom, a nerijetko me pitaju za savjet kod kuhanja – doznali smo od Petre.

Izvor:
Foto: Višnja Gotal

Život i društvo

Najsjevernije županije ipak su izbjegle prijeteće hladne valove

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

DHM-zovi prognostičari za nedjelju najavljuju jutarnje temperature zraka na kopnu između -10 i -5°C, u gorju još nižu, a dnevna temperatura bit će svega oko 0°C.

Povremeni sjeverac pojačavat će dojam hladnoće, a bit će i mjestimičnih oborina sve do utorka. No, tada napokon slijedi zatopljenje s jugozapadnjakom i češćim oborinama.

Dodajmo da DMHZ na svojim internetskim stranicama upozorava na hladne valove koji mogu utjecati na zdravlje ljudi.

Srećom, na priloženoj tablici u zonama s velikom i vrlo velikom opasnošću, nema područja u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji.

Nastavite čitati

Život i društvo

Produžena isplata “dječjih božićnica“ i podnošenja reklamacija

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Isplata dječjih božićnica započela je 30. prosinca 2020. godine te je rok za dostavu istih produžen do 18. siječnja 2021. godine.

Roditelji, zakonski zastupnici, staratelji djece koja neće biti obuhvaćena u isplati „dječje božićnice“ moći će predati zahtjev za reklamaciju Gradu Varaždinu od 19. do 25. siječnja 2021. godine.

Zahtjev za reklamaciju nalazit će se na web stranici Grada https://varazdin.hr/bozicnice/ od 19. siječnja 2021. godine, a isti će se moći podići i u Gradskoj vijećnici u navedenom razdoblju.

Reklamacije će se obavljati isplatom na tekući račun podnositelja zahtjeva.

– Obavještavamo roditelje djece koji su predali zahtjev za donaciju na novorođeno dijete za dijete rođeno od 1. do 31. prosinca 2020. godine, nalog za isplatu „dječjih božićnica“ vrši se po službenoj dužnosti, te će ista biti isplaćena na tekući račun podnositelja zahtjeva – ističu u Gradu Varaždinu.

Nastavite čitati