Povežite se s nama

Međimurje

Najveća “špajza“ na svijetu u blizini Varaždina

Objavljeno:

- dana

PRAZNIK ŽIVOTA

Više od 80 izlagača pristiglih iz cijelog Međimurja, Varaždinske i Koprivničko-križevačke županije, Slovenije te Mađarske ove se godine predstavilo na trinaestom izdanju manifestacije “Dani zahvalnosti za plodove zemlje“ u Nedelišću.

U prepunoj dvorani MESAP-a sve je mirisalo po kolačima koje su za izložbu i degustaciju na štandovima spremile iskusne, ali i mlade gazdarice, koje tek usvajaju kulinarsko umijeće svojih baka. Članovi udruga s područja cijele Općine Nedelišće svoje su štandove prekrasno aranžirali i posjetiteljima je bilo skoro nemoguće ne zaustaviti se kod svakog od njih. Bilo je tu ručnih radova i proizvoda starih zanata, a gošće iz Macinca dovukle su dupkom punu špajzu na svoj štand.

– Posjetitelje dočekujemo s oko stotinu staklenih teglica u kojima su čajevi, zimnica i različiti ukusni skrajci – pohvalile su se članice Društva žena (i njihovih muških prijatelja). Ekipa Lovačkog društva “Fazan” pobrinula se da izlagači i izvođači programa ne ostanu gladni, a još 500 porcija girica besplatno su posjetiteljima podijelili članovi SRD-a Amur i veterani Domovinskog rata koje okuplja UDVDR Ogranak Nedelišće. Proveden je i izbor najuspješnijih izlagača u kategorijama najljepše uređeni štand, međimursko najslatko, međimursko najslano i najatraktivnije kreacije s jesenskim plodovima. Na parkiralištu ispred dvorane svoj su doprinos atmosferi manifestacije dali i članovi Oldtimer kluba Međimurje sa svojim vozilima. Organizatorima eventualno možemo sugerirati da iduće godine uvedu i izbor izlagača u kategoriji najljuće hrane. Naime, na štandovima smo primijetili i “trajno žareće“ chilli papričice, koje sve više uzgajaju na OPG-ima poput onog Ivana Friščića iz Hrastovljana.

 

Izvor:
Foto:

Međimurje

Božićni koncert Marka Tolje 16. prosinca u Prelogu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Božićni koncert u Prelogu ove će godine održati popularni Marko Tolja.

Marko Tolja jedan je od naših najboljih vokala i dobitnik brojnih glazbenih nagrada. Uz prepoznatljivi autorski pop repertoar, strastveni je zaljubljenik u swing glazbu. Program će biti ispunjen popularnim božićnim pjesmama, ali i njegovim uspješnicama.

Koncert će biti održan u četvrtak, 16. prosinca, s početkom u 19 sati. Ulaz je moguć samo uz ulaznicu, koja se može nabaviti svakog dana, od petka, 10. prosinca, u Upravi Grada Preloga, od 7 do 16 sati.

Koncert će biti održan sukladno preporukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske te će posjet koncertu biti moguć samo sa EU digitalnom COVID potvrdom uz obvezno korištenje medicinske maske ili maske za lice.

Nastavite čitati

Međimurje

U Murskom Središću djeca se družila sa svetim Nikolom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Murskom Središću sveti Nikola svake godine posjeti djecu u vrtićima na području grada, no ove ih je godine dočekao u prostorima Centra za kulturu „Rudar“.

U zabavljanju vrtićara pomogli su mu glumci Dječjeg gradskog kazališta Čakovec svojom kazališnom predstavom za djecu „Pobuna igračaka“.

Interaktivna predstava razveselila je mališane, a nakon predstave ih je sveti Nikola darivao slatkišima i fotografirao se s njima.

– Budući da su jaslička djeca premala za odlazak u CZK, gradonačelnik Dražen Srpak odveo je svetog Nikolu k njima kako nitno ne bi bio uskraćen za darove ovog zaštitnika djece te je tako nastavljena tradicija darivanja najmlađih – poručili su iz Murskog Središća.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje