Povežite se s nama

Život i društvo

Najveće otkriće 21. stoljeća za zdravlje

Objavljeno:

- dana

ASEA redox molekule

ASEA redox molekule djeluju  na staničnom nivou. U našem tijelu, prema znanstvanim istraživanjima, ima oko 75 biliona stanica. Čovjek, kao takav, rađa se, živi i umire na staničnom nivou. Stanica je savršeni stroj unutar našeg tijela, koji proizvodi vlastitu energiju, održava, popravlja i zamjenjuje dijelove kada je potrebno.

Međutim, moderan način života prijeti zdravlju naših stanica! Dodavanjem u prehranu suplementa ili hrane s većom količinom antioksidansa, naše tijelo, zbog male količine redox signalnih molekula, neće biti sposobno prepoznati kao unešene antioksidanse, jer je zaokupljeno obavljanjem osnovnih funkcija preživljavanja. Jer, unijeti ne znači primiti!

Povećanje broja uravnoteženih redox signalnih molekula, osim utjecaja na procese preživljavanja, signalizira tijelu što treba učiniti s unešenim antioksidantima (točnije, aktivirati ih).

Povećanjem broja uravnoteženih redox signalnih molekula, zdrave stanice imaju sposobnost lakše se obraniti od infekcija, toksina i stresa, jer redox signalne molekule pomažu nadopunu i aktivaciju prirodnih antioksidanata koji već postoje u stanicama (Glutation, Katalaza, SOD) i podižu njihovu učinkovitost do 500 %, tvoreći štit oko najvažnijih dijelova stanice, kao što je npr. DNA. 

Neučinkovitost Glutationa povezana je s više od 70 kroničnih bolesti kao što su: dijabetes, rak, visoki tlak, astma, alergije, bolesti štitnjače, psorijaza, dermatitis i dr.
Bez prirodnog načina za povećanje proizvodnje redox signalnih molekula u našim stanicama osuđeni smo na borbu sa zdravstvenim tegobama i starenjem.
ASEA je jedini proizvod kojim unosimo uravnoteženi temelj koji svaka osoba na Zemlji MORA imati i koji je od vitalnog značaja da stanični mehanizmi ozdravljenja i imunološki sustav funkcioniraju na svojoj optimalnoj razini!

Kako starimo, proces samoozdravljenja postaje manje učinkovit. Stanice i tkiva koja pretrpe oštećenja ne obnavljaju se i ne zamjenjuju djelotvorno.
Povećanjem količine uravnotežene mješavine redox signalnih molekula povećava se i sposobnost stanica i tkiva za obranu, popravak i zamjenu.

Inače, znanost zna za redox signalne molekule više od 20 godina. Nakon niza istraživanja, američki znanstvenici, na čelu s dr. Garryjem Samuelsonom uspjeli su nemoguće: stabilizirati te molekule izvan ljudskog tijela. Molekule su dobivene trofaznim procesom promjene strukture atoma nekontaminirane slane vode. Znajući da se naše tijelo, odnosno stanice, sastoje od slane vode, ASEU tijelo prepoznaje kao vlastitu tekućinu, što ukazuje da proizvod nije toksičan i nemoguće se predozirati se istim.

ASEA je, koliko vam god to zvučalo nestvarno, proizvod koji se već smatra većim otkrićem od penicilina u medicini.

Više informacija o ovom proizvodu na: www.cro.teamasea.com i mob: 098/749-188.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

HGSS-ovci na Ivanščici uočili nedostatak prometne i planinarske kulture

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Kao što već pisali, prošle nedjelje, 17. siječnja, je HGSS Stanica Varaždin u kratkom vremenskom razdoblju imala dvije intervencije na Ivanščici – obje uzrokovane zimskim uvjetima na planini.

HGSS u nedjelju na Ivanščici pomogao ozlijeđenom planinaru i sanjkaču

Baš poput planinara i HGSS-ovci su očili negativne efekte toga da su brojni građani pohrlili na naše planine usred epidemije.

Prenosimo što su napisali na internetskoj stranici HGSS Stanice Varaždin:

Još jednom podsjećamo da Ivanščica – iako omiljeno izletište sa sve većim brojem posjetitelja – nije šetalište niti obično izletište, već planina s visinom iznad 1.000 metara na kojoj se vremenski uvjeti bitno razlikuju od podnožja, ali se i vrlo brzo mogu promijeniti. Opremu, fizičku pripremljenost i izbor rute za planinarenje trebalo bi uvijek prilagoditi uvjetima na brdu, realno procijeniti vlastite mogućnosti i izbjegavati alkohol i druge “supstance za poboljšavanje doživljaja”.

Međutim, već nekoliko proteklih vikenda susrećemo se s još jednim problemom podno Ivanščice (a i drugih lokalnih brda), a to je izuzetan manjak osnovne prometne kulture. Gotovo svako proširenje šumskih puteva postalo je parking-mjesto, neovisno o tome radi li se o zelenoj površini ili ne. Osim toga, većinom se nimalo ne vodi računa o mogućnosti pristupa interventnih vozila, što je nedavno dovelo i do onemogućavanja intervencije lokalnom DVD-u, kao i do izvlačenja vozila koja su otklizala na oranice i druge površine.

Još jednom (novim) izletnicima skrećemo pozornost na poštivanje osnovnih načela parkiranja i prometne kulture, pogotovo na micanje interventnim vozilima s upaljenim rotacijskim svjetlima. Imajte na umu da su mjesta na koja parkirate, kao i staze kojima se krećete, u konačnici nečije vlasništvo – a taj netko sigurno ne želi pregaženu i vozilima razrovanu zemlju ili šumu, kao niti ambalažni otpad koji sve češće srećemo na putevima i parkiralištima.

Zahvaljujući dobroj volji vlasnika parcela, kao i entuzijazmu lokalnih planinarskih društava, imamo dobro označene i sigurne planinarske puteve koji su dostupni svima. To ne znači da baš svi moraju svakog vikenda proći tim putevima. Planina i šume su u svojoj suštini biljna i životinjska staništa, i krajnji cilj svih nas, “korisnika”, trebao bi biti očuvanje okoliša takvim kakav jest (ili u boljem stanju), a ne samo odrada treninga ili lagodna razbibriga do kad se ne otvore ugostiteljski lokali. Imajte na umu da naša županija zapravo obiluje mjestima za boravak u prirodi, pa nije strahota niti okrenuti se na punom parkiralištu i promijeniti odabir izleta za taj dan.

Nije na odmet pročitati i o planinarskoj etici u Hrvatskom planinaru, časopisu HPS-a.

U svakom slučaju – u planini ne ostavljajte ništa i pazite na sebe i na druge oko sebe.

Nastavite čitati

Život i društvo

Objavljen je natječaj za dodjelu stipendija studentima Grada Lepoglave

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Lepoglava nastavlja sa stipendiranjem studenata s gradskog područja.

U skladu s time raspisao je Natječaj za dodjelu stipendija studentima Grada Lepoglave
za akademsku godinu 2020./2021.

Dodijeljeno će biti 33 gradske stipendije – 29 po osnovi socijalno – ekonomskog statusa te četiri po kriteriju uspjeha i postignuća tijekom studiranja. Mjesečni iznos stipendije po korisniku bit će 700 kuna, a dodjeljuje se za akademsku godinu 2020./2021., računajući od 01. listopada 2020. do 30. lipnja 2021. godine.

Pravo na sudjelovanje na natječaju imaju redovni studenti s područja Grada Lepoglave koji
ispunjavaju natječajem definirane uvjete. Listu kandidata koji ostvaruju uvjete za dodjelu stipendija utvrdit će Povjerenstvo za dodjelu stipendija. Prijave kandidata dostavljaju se u roku 15 dana od dana objave ovog natječaja u Varaždinskim vijestima. Prijave se podnose na propisanim obrascima koji se mogu preuzeti na službenoj internet stranici Grada Lepoglave (www.lepoglava.hr) gdje se nalaze i detalji objavljenog Natječaja.

– Za ovu smo akademsku godinu za stipendije studentima u proračunu osigurali 210.000 kuna. Želja nam je pomoći našim mladim sugrađanima u njihovom akademskom obrazovanju koje će biti
temelj njihovog budućeg života, a ujedno pridonijeti i razvoju društva u koje živimo – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić pozvavši studente da se prijave na natječaj za stipendije Grada Lepoglave.

Nastavite čitati