Povežite se s nama

Život i društvo

Najveće otkriće 21. stoljeća za zdravlje

Objavljeno:

- dana

ASEA redox molekule

ASEA redox molekule djeluju  na staničnom nivou. U našem tijelu, prema znanstvanim istraživanjima, ima oko 75 biliona stanica. Čovjek, kao takav, rađa se, živi i umire na staničnom nivou. Stanica je savršeni stroj unutar našeg tijela, koji proizvodi vlastitu energiju, održava, popravlja i zamjenjuje dijelove kada je potrebno.

Međutim, moderan način života prijeti zdravlju naših stanica! Dodavanjem u prehranu suplementa ili hrane s većom količinom antioksidansa, naše tijelo, zbog male količine redox signalnih molekula, neće biti sposobno prepoznati kao unešene antioksidanse, jer je zaokupljeno obavljanjem osnovnih funkcija preživljavanja. Jer, unijeti ne znači primiti!

Povećanje broja uravnoteženih redox signalnih molekula, osim utjecaja na procese preživljavanja, signalizira tijelu što treba učiniti s unešenim antioksidantima (točnije, aktivirati ih).

Povećanjem broja uravnoteženih redox signalnih molekula, zdrave stanice imaju sposobnost lakše se obraniti od infekcija, toksina i stresa, jer redox signalne molekule pomažu nadopunu i aktivaciju prirodnih antioksidanata koji već postoje u stanicama (Glutation, Katalaza, SOD) i podižu njihovu učinkovitost do 500 %, tvoreći štit oko najvažnijih dijelova stanice, kao što je npr. DNA. 

Neučinkovitost Glutationa povezana je s više od 70 kroničnih bolesti kao što su: dijabetes, rak, visoki tlak, astma, alergije, bolesti štitnjače, psorijaza, dermatitis i dr.
Bez prirodnog načina za povećanje proizvodnje redox signalnih molekula u našim stanicama osuđeni smo na borbu sa zdravstvenim tegobama i starenjem.
ASEA je jedini proizvod kojim unosimo uravnoteženi temelj koji svaka osoba na Zemlji MORA imati i koji je od vitalnog značaja da stanični mehanizmi ozdravljenja i imunološki sustav funkcioniraju na svojoj optimalnoj razini!

Kako starimo, proces samoozdravljenja postaje manje učinkovit. Stanice i tkiva koja pretrpe oštećenja ne obnavljaju se i ne zamjenjuju djelotvorno.
Povećanjem količine uravnotežene mješavine redox signalnih molekula povećava se i sposobnost stanica i tkiva za obranu, popravak i zamjenu.

Inače, znanost zna za redox signalne molekule više od 20 godina. Nakon niza istraživanja, američki znanstvenici, na čelu s dr. Garryjem Samuelsonom uspjeli su nemoguće: stabilizirati te molekule izvan ljudskog tijela. Molekule su dobivene trofaznim procesom promjene strukture atoma nekontaminirane slane vode. Znajući da se naše tijelo, odnosno stanice, sastoje od slane vode, ASEU tijelo prepoznaje kao vlastitu tekućinu, što ukazuje da proizvod nije toksičan i nemoguće se predozirati se istim.

ASEA je, koliko vam god to zvučalo nestvarno, proizvod koji se već smatra većim otkrićem od penicilina u medicini.

Više informacija o ovom proizvodu na: www.cro.teamasea.com i mob: 098/749-188.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Natječaj za zakup lokacija za ugostitelje na Špancirfestu otvoren do 2. kolovoza

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Špancirfest
Špancirfest

U petak, 23. srpnja, raspisan je Natječaj za davanje u zakup lokacija za obavljanje ugostiteljske djelatnosti na 23. izdanju Špancirfesta, najvećeg uličnog festivala u Hrvatskoj, koji će se održati od 20 do 29. kolovoza 2021. godine.

Natječajna dokumentacija uključuje poziv, prijavnicu, prijavu električne energije i izjavu. Dokumenti su dostupni na službenim internetskim stranicama Festivala, a moguće ih je preuzeti i u uredu Turističke zajednice Grada Varaždina, u ulici Ivana Padovca 3, od ponedjeljka do petka u vremenu od 8 do 16 sati.

Natječaj je otvoren do ponedjeljka, 2. kolovoza, do 12 sati, bez obzira na način dostave.

Nastavite čitati

Život i društvo

Na ispitima državne mature palo je 233-oje učenika strukovnih škola Varaždinske županije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Poznati su rezultati ljetnog roka državne mature – ispitima je pristupilo ukupno 29.532 pristupnika, od toga je 25.861 ili 88 % učenika završnih razreda srednje škole, koji su svoje srednjoškolsko obrazovanje završili unatoč svim izazovima koje je donijela pandemija koronavirusa.

Najveći broj pristupnika polagao je ispite iz Hrvatskoga i Engleskoga jezika na višoj razini te iz Matematike na osnovnoj razini. U izbornome dijelu najčešće su birani ispiti iz Fizike, Biologije, Politike i gospodarstva, Kemije, Psihologije, Informatike i Likovne umjetnosti.

Ove godine državnu maturu zbog pada barem jednoga obveznog ispita nije položilo 360 ili 3,2 % gimnazijalaca. Taj je postotak manji u odnosu na nekoliko prethodnih godina, objavio je Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja (NCVVO) koji provodi ispite državne mature.

Prema postotnoj riješenosti, ove su godine u odnosu na prošlu godinu bolje napisani ispiti iz Matematike na objema razinama, Fizike i Kemije, dok su rezultati u ispitu iz Hrvatskoga jezika lošiji.

– To prvenstveno proizlazi iz činjenice da je veliki broj pristupnika dobio nula bodova iz esejskoga zadatka zbog nedovoljnoga broja riječi i ostavljenoga praznog lista. Međutim, ove je godine 118 ispita 100 % točno riješeno te je troje pristupnika 100 % riješilo dva ispita. Nadalje, ispiti iz Kemije i Informatike su 100 % riješeni, što nije slučaj svake godine, osobito s ispitom iz Kemije, objašnjavaju iz NCVVO-a.

U konačnici je državnu maturu uspješno položilo 96,8 % gimnazijalaca, čime su završili srednjoškolsko obrazovanje i nastavljaju svoj put prema fakultetskom obrazovanju. Gotovo 70 % učenika strukovnih škola koji su pristupili ispitima državne mature stekli su uvjete za nastavak obrazovanja na visokom učilištima.

Varaždinska županija

U Varaždinskoj županiji ispitima državne mature pristupilo je 1239 pristupnika, odnosno 4,2 % od ukupnoga broja pristupnika u Hrvatskoj, a riječ je o 512 učenika gimnazijskog programa, 661 učenika strukovnog programa, dok je kandidata bilo 66.

Višu razinu Matematike pisao je 321 pristupnik, a većina je ipak odabrala osnovnu razinu – njih 871. S druge strane, više je učenika odabralo višu razinu Hrvatskog jezika – njih 709, a manje osnovnu razinu, 468.

Engleski jezik kao strani jezik bio je najzastupljeniji – višu razinu pisalo je 564 polaznika, a osnovnu 454.

Odličan (5)

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja naveo je i podatke koliko je učenika iz Varaždinske županije na obveznim predmetima dobilo ocjenu odličan (5).

Riječ je o 22-oje učenika koji su položili višu razinu Matematike te 47-ero učenika koji su s odličnim položili osnovnu razinu tog predmeta. Višu razinu Hrvatskog jezika s odličnim je položilo 44-ero učenika, a osnovnu razinu dvoje učenika, dok je peticu iz više razine Engleskog jezika dobilo 122-oje učenika, a osnovne razine 106.

Pad

Zanimljivi su i podaci o tome koliko je učenika iz Varaždinske županije palo ispite državne mature. Naime, u Varaždinskoj županiji 23-oje učenika gimnazijskog programa palo je na obveznom ispitu, kao i 233 učenika strukovnog programa.

Učenici iz Varaždinske županije – njih 79-ero, najlošije su riješili ispit iz Hrvatskog jezika na osnovnoj razini, a najbolje ispit iz Engleskog jezika na višoj razini.

Nadalje, samo je jedan učenik ove županije 100 % točno riješio višu razinu Matematike i višu razinu Engleskog jezika, dok je četvero učenika 100 % točno riješilo osnovnu razinu Engleskog jezika.

Dodajmo da je iz Varaždinske županije najviše učenika prijavilo ispit iz Fizike kao izborni predmet – njih 238, a od toga broja 57-ero učenika Varaždinske županije palo je na ispitu iz Fizike.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje