Povežite se s nama

Život i društvo

Najveće otkriće 21. stoljeća za zdravlje

Objavljeno:

- dana

ASEA redox molekule

ASEA redox molekule djeluju  na staničnom nivou. U našem tijelu, prema znanstvanim istraživanjima, ima oko 75 biliona stanica. Čovjek, kao takav, rađa se, živi i umire na staničnom nivou. Stanica je savršeni stroj unutar našeg tijela, koji proizvodi vlastitu energiju, održava, popravlja i zamjenjuje dijelove kada je potrebno.

Međutim, moderan način života prijeti zdravlju naših stanica! Dodavanjem u prehranu suplementa ili hrane s većom količinom antioksidansa, naše tijelo, zbog male količine redox signalnih molekula, neće biti sposobno prepoznati kao unešene antioksidanse, jer je zaokupljeno obavljanjem osnovnih funkcija preživljavanja. Jer, unijeti ne znači primiti!

Povećanje broja uravnoteženih redox signalnih molekula, osim utjecaja na procese preživljavanja, signalizira tijelu što treba učiniti s unešenim antioksidantima (točnije, aktivirati ih).

Povećanjem broja uravnoteženih redox signalnih molekula, zdrave stanice imaju sposobnost lakše se obraniti od infekcija, toksina i stresa, jer redox signalne molekule pomažu nadopunu i aktivaciju prirodnih antioksidanata koji već postoje u stanicama (Glutation, Katalaza, SOD) i podižu njihovu učinkovitost do 500 %, tvoreći štit oko najvažnijih dijelova stanice, kao što je npr. DNA. 

Neučinkovitost Glutationa povezana je s više od 70 kroničnih bolesti kao što su: dijabetes, rak, visoki tlak, astma, alergije, bolesti štitnjače, psorijaza, dermatitis i dr.
Bez prirodnog načina za povećanje proizvodnje redox signalnih molekula u našim stanicama osuđeni smo na borbu sa zdravstvenim tegobama i starenjem.
ASEA je jedini proizvod kojim unosimo uravnoteženi temelj koji svaka osoba na Zemlji MORA imati i koji je od vitalnog značaja da stanični mehanizmi ozdravljenja i imunološki sustav funkcioniraju na svojoj optimalnoj razini!

Kako starimo, proces samoozdravljenja postaje manje učinkovit. Stanice i tkiva koja pretrpe oštećenja ne obnavljaju se i ne zamjenjuju djelotvorno.
Povećanjem količine uravnotežene mješavine redox signalnih molekula povećava se i sposobnost stanica i tkiva za obranu, popravak i zamjenu.

Inače, znanost zna za redox signalne molekule više od 20 godina. Nakon niza istraživanja, američki znanstvenici, na čelu s dr. Garryjem Samuelsonom uspjeli su nemoguće: stabilizirati te molekule izvan ljudskog tijela. Molekule su dobivene trofaznim procesom promjene strukture atoma nekontaminirane slane vode. Znajući da se naše tijelo, odnosno stanice, sastoje od slane vode, ASEU tijelo prepoznaje kao vlastitu tekućinu, što ukazuje da proizvod nije toksičan i nemoguće se predozirati se istim.

ASEA je, koliko vam god to zvučalo nestvarno, proizvod koji se već smatra većim otkrićem od penicilina u medicini.

Više informacija o ovom proizvodu na: www.cro.teamasea.com i mob: 098/749-188.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Vozače će razveseliti vijest da će obje vrste goriva pojeftiniti

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Izgleda da će pad cijena goriva od utorka, 9. kolovoza, razveseliti vozače.

Od utorka će tako litra Eurosupera 95 stajati 11,30 kuna, što je 70 lipa manje od dosadašnjih 12,00 kn po litri, piše dnevnik.hr.

Pojeftinit će i eurodizel pa će sada litra biti na 12,14 kuna, umjesto dosadašnjih 12,80.

Plavi eurodizel ide na 8,50 kuna sa 9,16 što je također smanjenje za 66 lipa.

Nastavite čitati

Život i društvo

Međimurski i varaždinski vatrogasci uvježbali indijske kolege za vatrogasna natjecanja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prošlogodišnja uspješna organizacija svjetskog juniorskog prvenstva u vatrogasnom sportu u Čakovcu u skladu s očekivanjima pokrenula je daljnji razvoj ove vrste vatrogasnih natjecanja u Hrvatskoj.

Posebni gosti tom su prilikom bili vatrogasci iz Indije, diveći se zavidnoj spretnosti, uvježbanosti, izdržljivosti i brzini u nekoliko disciplina koje su dio svakodnevne rutine vatrogasaca. Njihovi su čelnici odmah prionuli ozbiljnim koracima za početno uvježbavanje u području vatrogasnog sporta, potraživši podršku od strane hrvatskih kolega. Rođena je pritom ideja o organizaciji određenog oblika višednevnog programa obuke, u kojem bi svoja znanja i vještine indijskim vatrogascima prenijeli hrvatski instruktori.

U organizaciji Međunarodnog trening kampa „Vatrogasni sport 2022.“, održanog krajem srpnja ove godine u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji, uz domaće predstavnike sudjelovalo je 39 polaznika „Indo Fire Fighter Academy“ iz Indije, dok kolege iz Senegala na žalost nisu stigle zbog tehničkih poteškoća s rješavanjem viza.

U jednotjednom programu trening kampa, sudionici su uvježbavali penjanje na toranj pomoću ljestve kukače, utrku na 100 metara s preprekama, štafetnu utrku na 400 metara s preprekama i mokru vatrogasnu vježbu. Program obuke je obuhvatio i edukaciju o namjenski strukturiranom planu kondicijskih priprema, uvježbavanje za pojedine vatrogasne taktičke zadaće te posjete značajnim vatrogasnim subjektima u sjevernoj Hrvatskoj, uključujući Muzej hrvatskog vatrogastva u Varaždinu. Organizirani su posjeti DVD-u Ludbreg te DVD-u Sveti Đurđ, tijekom kojih su indijski kolege primili informacije o organizaciji dobrovoljnog vatrogastva u Hrvatskoj, kao oblika samozaštite stanovništva od požara i drugih nesreća, što je potpuno nepoznat pojam za goste koji su stigli iz zemlje koja broji 1,5 milijardi stanovnika.

Domaćin ovog događanja bila je Vatrogasna sportska udruga Žiškovec, uz sudjelovanje Vatrogasne sportske udruge Merhatovec, DVD-a Varaždinske Toplice, DVD-a Gornji Kućan, DVD-a Ludbreg, DVD-a Sveti Đurđ, DVD-a Karlovec Ludbreški i DVD-a Komarnica Ludbreška.

Svi sudionici kampa bili su smješteni u jedinstvenim objektima Poljoprivrednog gospodarstva Geler iz Malog Mihaljevca, čiji su nedavno prošireni smještajni kapaciteti zajedno s adrenalinskim parkom predstavljali mamac za brojne domaće i strane goste. Uz njihove terene, lokacije samih treninga bile su na više mjesta u Međimurskoj i Varaždinskoj županiji (ponajviše na poligonu VSU Žiškovec i VSU Merhatovec u Merhatovcu te u okviru vatrogasnog doma DVD-a Varaždinske Toplice), jamčivši zanimljiv i atraktivan program boravka za sve sudionike.

Pri kraju rada kampa održano je završno interno natjecanje sudionika, a za sve njih pripremljene su i posebne diplome organizatora.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje