Povežite se s nama

U fokusu

Najveći prihod Airporta prodaja zemljišta svom vlasniku – Gradu!

Objavljeno:

- dana

Varaždin Airport već pet godina u minusu

Svi računi Varaždin Airporta blokirani su od prvog rujna. Varaždinski aerodrom od 2009. godine posluje s podebljim minusima, a prošlu, 2013. godinu, završio je s gubitkom od čak 715.263 kune.

Takvo stanje na aerodromu, čiji je vlasnik i osnivač Grad Varaždin, itekako je alarmantno. U posljednje dvije godine Uprava nije čak mogla ni osigurati bojanje obavezne horizontalne signalizacije koja je već izblijedjela. To su učinili tek ove jeseni jer im je, zanimljivo, donacijom posla, čija se vrijednost procjenjuje na pola milijuna kuna, uskočila varaždinska tvrtka Crtorad.

Tek ideje

Za varaždinski aerodrom vjerojatno ima rješenja, no čini se da je gradska vlast tek na “prikupljanju ideja” umjesto na realizaciji nekog plana. – Tražimo rješenje kako bi se aerodrom stavio u bolju funkciju, još se razmatra bi li to bio cargo aerodrom ili mali putnički. Posjetili smo aerodrome u Bruxellesu, a postoji i želja za suradnjom s aerodromom u Grazu, ali bivša gradska vlast nije ulazila u neke dublje razgovore. Ova blokada koja je nastupila je rezultat prošlih vremena i odvjetnici Winaira i Varaždin Airporta utvrđuju potraživanja – rekao je pred sjednicu Gradskog vijeća varaždinski gradonačelnik Goran Habuš. Ovrha je doista došla od tvrtke Winair i to dan nakon što je u srpnju 2012. Marijo Bucina smijenjen s mjesta direktora Varaždin Airporta. Winair je tražio povrat ulaganja u aerodrom. Danijel Borović je u izvještaju o poslovanju za 2013. napisao da je sudski vještak utvrdio da se radi o 2,4 milijuna kuna potraživanja, koja se moraju vratiti, ali to je, kako nam je pojasnio, samo dio spornog iznosa koji bivši koncesonar potražuje.

Pao izvještaj

Prošle godine Varaždin Airport nije bio u blokadi, imali su prihod od čak 1,7 milijuna kuna. No, upravo je priroda tog prihoda bila sporna i za neke od članova Odbora za financije Gradskog vijeća, gdje je izvještaj prošli tjedan, uoči sjednice Gradskog vijeća, “pao” (no na sjednici u ponedjeljak je izvješće o poslovanju prihvaćeno). Naime, od 1,7 milijuna kuna prihoda čak 859.087 kuna se odnosi na prihod od prodaje zemljišta – i to upravo Gradu Varaždinu! No, to nije bio jedini njihov prihod iz gradskog proračuna: u 2013. “spušteno” im je još 150.000 kuna kapitalne pomoći kako bi pokrili gubitke iz prijašnjih godina.

2,4 milijuna kuna samo je dio iznosa koji Winair potražuje od Aerodroma

Od najma, pružanja i ostalih usluga prihodovali su nešto više od 715.000 kuna. To je tek nešto više nego im treba za plaće. Naime, troškovi troje zaposlenih na aerodromu godišnje iznose 510.599 kuna, što je veliko povećanje s obzirom na to da su 2012. rashodi za zaposlene iznosili svega 277.284 kune. Direktor Borović i za to ima objašnjenje. – Prije smjene Uprave, tri zaposlenika Winaira bila su zaposlena u Airportu na dva sata. Sada tri zaposlena rade u punom radnom vremenu. U odnosu na puno radno vrijeme zaposlenici ostvaruju 92 posto više radnih sati objašnjava Borović.

Blijede crte

Agencija za civilno zrakoplovstvo je još 2010. utvrdila da je na pisti horizontalna signalizacija izblijedjela. Uspjeli su je obojati tek nakon četiri godine. Prema Borovićevom izvještaju za prošlu godinu, taj je posao trebao koštati oko pola milijuna kuna, koje Aerodrom nema. Ali crte su ipak dobili. Krajem listopada Grad Varaždin pitali smo je li naručeno bojanje piste i tko će to platiti ako je tvrtka u blokadi. – Airport se obratio Gradu sa zamolbom za financiranje radova na pisti. Zamolba je prihvaćena budući da horizontalna signalizacija nije obnavljana punih 12 godina. Radove plaća Grad Varaždin – odgovor je Grada. Zanimljivo je da je u to doba pista već bila obojana i to zahvaljujući donaciji Crtorada. – Točno je da smo donirali izradu horizontalne signalizacije Aerodromu. Radovi su bili izvođeni unatrag dva mjeseca. To smo učinili i prije 10 godina. Čast nam je da pomognemo Gradu i znamo da nam aerodrom treba. Moja kći vozi avion pa je tako i došla ideja da im pomognemo. Vjerojatno bi vrijednost radova bila pola milijuna kuna da je to radila neka druga tvrtka, ali mi nismo ništa naplatili izvođenje radova i donirali smo i materijal – rekao je Ježovita.

 

Tomo Ježovita, direktor Crtorada: “Točno je da smo unatrag dva mjeseca donirali izradu horizontalne signalizacije aerodromu. Čast nam je da pomognemo Gradu i znamo da nam aerodrom treba. Moja kći vozi avion, pa je tako i došla ideja da im pomognemo.”

Odgovor Grada Varaždina 28. 10. 2014.: “Airport se obratio Gradu Varaždinu sa zamolbom za financiranje signalizacije na pisti. Zamolba je prihvaćena, budući da horizontalna signalizacija nije obnavljana punih 12 godina. Radove plaća Grad Varaždin.”

Izvor:
Foto:

Međimurje

FOTO Kajtazi i Ćorić u Pribislavcu: “Ne radimo podjele na Rome i nerome!”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na ulazu u romsko naselje u Pribislavcu danas, 28. srpnja, održana je izvanredna konferencija za medije.

Pribislavec su, naime, posjetili ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić te saborski zastupnik Veljko Kajtazi. Održali su i radni sastanak s općinarima na kojem je bilo riječi o problematici ilegalnih odlagališta i svakodnevnog spaljivanja otpada, objasnio je načelnik Općine Pribislavec Matija Ladić.

S navedenim problemom (pre)često se moraju boriti pripadnici DVD-a Pribislavec i Javne vatrogasne postrojbe Čakovec. Samo tijekom srpnja tako su vatrogasci iz JVP-a čak osam puta izlazili na intervenciju. Članovi lokalnog DVD-a povremeno pak požar gase na dvjema lokacijama istovremeno!

Na početku konferencije pozdravio je okupljene i zahvalio ministru Ćoriću što se odazvao pozivu u pomoć. Dodao je da je zastupnik Kajtazi bio inicijatorom sastanka.

– Prije dva tjedna Vlada je donijela novi Nacionalni plan za Rome. To nije prvi takav dokument, oni se redovito donose od 2003., no kako ih sprovesti u djelo ako nijedna jedinica lokalne samouprave nema akcijski plan? Treba razraditi i na koji način zapošljavati mlade, sposobne ljude, a ne ih “pretvarati u invalide” naknadama i sličnim. Ima puno pozitivnih primjera među pripadnicima romske manjine, no svjetla su uvijek fokusirana samo na negativne!

Zahvaljujem ministru Ćoriću i smatram da će ovakvi obilasci romskih naselja pridonijeti rasvjetljavanju problematike i voditi uspješnim rješenjima, osobito sa smećem, koje nije samo romsko – rekao je Kajtazi. Na njega se nadovezao ministar Ćorić.

– Ovo pitanje otpada koji okružuje Pribislavec mora biti riješeno jednom za svagda, za što će se provesti odgovarajuće mjere. Divlje deponije sanirat će se u narednim mjesecima. To je, među ostalim, i pitanje ekonomske, ali i svake druge integracije romske manjine, čiji pripadnici moraju imati sva prava, ali i poštovati sve obveze i odgovornosti koje sa sobom donosi status hrvatskoga građanina. Mislim da se u tome gospodin Kajtazi i ja slažemo – rekao je Ćorić, nadodavši da u svemu veliku ulogu igraju i veća ekonomska sigurnost te važnost obrazovanja Roma.

Kajtazi i Ćorić osvrnuli su se i na problematiku cijepljenja, odgovarajući na pitanje o navodno ispodprosječnoj procijepljenosti Roma. Kajtazi je rekao da ne raspolaže konkretnim podacima, ali da su potencijalno maloj procijepljenosti svakako pridonijele i svakakve lažne informacije koje se šire društvenim mrežama.

Dodao je da se Rome posjećivalo te su im se dostavljali paketi s maskama, dezinficijensima i drugim potrepštinama. Po uzoru na Virovitičko-podravsku županiju, istaknuo je, minibusom bi se posjetilo svih 60-ak romskih naselja te bi se cijepljenje ubuduće provelo uz pomoć mobilnog centra.

Ministar Ćorić odlučno je pak ustvrdio da “nema procijepljenosti u romskim naseljima i u neromskim naseljima”:

– Imate samo procijepljenost na razini Hrvatske… Romi su građani ove zemlje, kao i svi ostali. Nitko tu nikoga ne treba ni na koji način izdvajati. Možemo eventualno govoriti o informiranim i neinformiranim građanima, s tim da je najveća odgovornost na onim informiranima koji se unatoč znanju ne cijepe. Apeliramo svaki dan pa apeliram i danas – cijepite se!

Na primjedbu o neizdvajanju ministar je zaradio pljesak i ovacije prisutnih.

Nastavite čitati

U fokusu

U Jerovcu vrije: kamione Čistoće blokirat će bageri, traktori, kiperi i noćne straže!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ivančani i mještani Jerovca svoju deponiju za odlaganje otpada čuvat će 24 sata kao zjenicu oka. Štoviše, na zadnjem sastanku s predstavnicima dvaju jerovečkih Mjesnih odbora, ivanečki gradonačelnik Milorad Batinić ustvrdio je država nalaže Ivkomu da čini kazneno djelo s nalogom da Jerovec preuzme varaždinsko smeće i ono još 14 jedinica lokalne samouprave.

>>Batinić: 1500 tona varaždinskog smeća u Jerovec neće, ako treba postavit ćemo barikade

Naredba inspektora zaštite okoliša Roberta Roceka da Ivkom d.d. u roku od 8 dana mora na odlagalištu u Jerovcu započeti s preuzimanjem miješanog komunalnog otpada iz Varaždina i 14 okolnih gradova i općina Varaždinske županije (rješenje je primljeno 19. srpnja, žalba ne odgađa izvršenje) te izricanje visokih novčanih kazni od ukupno 125.000 kuna Ivkomu i njegovu direktoru kao i izjave varaždinskog gradonačelnika Nevena Bosilja (SDP) o tome da kroz nekoliko dana tzv. varaždinsko smeće stiže u Jerovec, izazvali su eksploziju nezadovoljstva građana Ivanca, a naročito Jerovca i okolice.

U mjesnim odborima Jerovec Gornji i Donji vrije

Mještani Jerovca spremni su za masovne prosvjede i blokadu prilaza deponiju traktorima, kamionima i gusjeničarima.

– Raspoloženje je takvo da građani samoinicijativno najavljuju noćne straže, a svaki pokušaj prilaza odlagalištu spremni su spriječiti fizički. Nezadovoljstvo je ogromno, do eskalacije i izlaska na cestu manjka tek „iskra“ – čulo se na sastanku u društvenom domu u Jerovcu Gornjem, koji je gradonačelnik Milorad Batinić sa svojim zamjenikom Markom Friščićem u utorak, 27. srpnja, održao s vodstvima dvaju jerovečkih mjesnih odbora.

Sastanak su inicirala sama vijeća mjesnih odbora sa željom da od gradonačelnika iz prve ruke dobiju detaljne informacije o statusu odlagališta i o situaciji s tzv. varaždinskom smećem.

Tko to „servisira“ Bosilja?

-Na žalost, cijela ova situacija je poprimila politički kontekst. Ne znam tko gospodina Bosilja servisira informacijama koje iznosi u javnost i kakvi su tu interesi u pitanju. Međutim, prije takvih istupa bilo bi korektno da se najprije dobro informira, da pročita Dinamiku zatvaranja odlagališta neopasnog otpada na području RH, a ne da svojim izjavama uznemirava građane ovoga kraja i proizvodi nemir i revolt – izjavio je gradonačelnik Batinić koji se pita zašto u ministarstvo nije bio pozvan predstavnik Grada Ivanca?

Nazočnima je potom podastro kompletnu dokumentaciju od 2005. godine naovamo kojom je reguliran status odlagališta u Jerovcu. Na njemu je, naime, od samog početka bilo predviđeno odlaganja 4.780 tona otpada godišnje s područja samo šest gradova i općina ivanečkoga kraja.

Prema tim količinama bila je izdana i građevinska dozvola, prema njima su bile izvedene sve studije i elaborati, sklopljeni ugovori, a Grad Ivanec je, kao vlasnik deponija, Ivkomu izdao pravo građenja. Ukoliko se odlaganje otpada nastavi ovakvim tempom, Jerovec će imati dovoljan kapacitet za odlaganje otpada do otvaranja regionalnog odlagališta u Piškornici, nakon čega bi se trebao i zatvoriti.

Nalog napisan po „dekretu“

– Ako smo pravna država, onda su svi navedeni argumenti oni koji su trebali biti uzeti u obzir! Umjesto toga, inspektor je, očito po „dekretu“, Ivkomu napisao prekršajni nalog kojim je i tvrtku i njena direktora rigorozno kaznio te istovremeno Ivkomu naložio prihvat otpada iz 15 drugih gradova i općina. Rješenje je k tomu napisano nestručno, inspektor se poziva na krive članke. S obzirom na to da je rješenje izdao Državni inspektorat, kojemu je nadležna Vlada RH, smatram da je stanje koje sada imamo na terenu rezultat politike HDZ-a. Iz svega proizlazi da država nalaže Ivkomu da čini kazneno djelo! Smatram da je ovo velika sramota za Ministarstvo zaštite okoliša i održivog razvoja i za ministra Ćorića koji je dopustio da mu drugi i treći „ešalon“ rješava ovakve probleme, a posljedica toga je da na terenu već faktički ima „događanje“ naroda – izjavio je Batinić te kazao da ni u primisli ne želi imati posla sa smećem koje smrdi na kriminalne afere.

Poziv građanima: Ostanite mirni!

Bez obzira koji su i čiji interesi ovdje u pitanju, ocijenio je da je novčana penalizacija Ivkoma i njegova direktora kao i naredba o otvaranju Jerovca za smeće iz drugih općina i gradova uslijedila kao politička odmazda.

I to zbog toga što su se Grad Ivanec i njegov neovisni gradonačelnik usudili usprotiviti naredbi Vlade i političkim elitama susjednog Grada Varaždina koji je za svoj dugogodišnji problem našao „solomonsko“ rješenje na način da ga po kratkom postupku smjesti u susjedovo dvorište, i to neovisno od toga što za to nema zakonsku osnovu jer sva dokumentacija govori u prilog Ivkoma i Grada Ivanca.

Ivkom je, kazao je Batinić, već krenuo u pravnu bitku te angažirao odvjetničku tvrtku u cilju pobijanja ovakvog rješenja. Bude li potrebno, pokrenut će i spor na Upravnom sudu RH.

– Problema ima i bit će ih još. Poručujem građanima da je deponij pod ključem i kamerama. Iza svakog kamiona koji uđe na odlagalište, rampa se spušta. Pozivam sve građane da ostanu mirni i da ne poduzimaju nikakve aktivnosti na svoju ruku, jer to zasad nije potrebno. Međutim, ako se pritisak nastavi, ako Ivkom bude morao potpisati ugovor o prihvatu otpada, a sankcioniranje Ivkoma i njegova direktora se nastavi, onda ćemo imati rat i prosvjede, a ja ću im se osobno pridružiti! – zaključio je Batinić.

Nazočni predstavnici vijeća mjesnih odbora izjavili su da su građani u mjesnim odborima izrazito revoltirani i uznemireni zbog izjava g. Bosilja i najava odlaganja smeća na deponiju Jerovec te da su mnogi spremni odmah krenuti u samoinicijativne aktivnosti po pitanju blokada.

Međutim, u ovom trenutku ljude je važno smiriti i smanjiti tenzije te zbog toga sastanak s gradonačelnikom zasad nisu željeli stavljati na razinu zborova građana – gdje bi moglo doći do provale nezadovoljstva – ali će im informacije i poruke sa sastanka i poziv gradonačelnika biti preneseni.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje