Povežite se s nama

Međimurje

Najveći rival Međimurju za plasman u viši rang je NK Varaždin

Objavljeno:

- dana

NOGOMET

U NK Međimurje počele su pripreme za drugi dio sezone, ali i za nastavak djelovanja Kluba nakon preoblikovanja.

U proljetnom dijelu najvjerojatnije će ostati bez Gordana Golika i Karla Šimeka, koji su izrazili želju da prijeđu u NK Varaždin, a navodno odlazi i Marcijuš, za kojeg su zainteresirani u RNK Split.

Igrači

Međutim, u Klub od 18. siječnja, kad počinje prijelazni rok, najvjerojatnije dolaze Dejan Slunjski i Elvis Sabol, kao zamjene za dvojac koji će  preseliti preko Drave, a napadač Stjepan Oštrek bit će nova klupska uzdanica za postizanje golova. U Klubu očekuju da će u obrambenom dijelu momčadi puno doprinijeti i iskusni Ivan Režić.
To je ono o čemu se zasad govori otvoreno, ali u tijeku su pregovori s još nekoliko igrača iz Međimurja. Trener Kovačević tako će ubrzo imati na okupu kompletnu i, svi se nadaju u Klubu, i pojačanu ekipu za nastavak Prvenstva. Ne zaboravimo da je Međimurje treće na prvenstvenoj ljestvici 3. HNL Istok s 27 osvojenih bodova, koliko ima i drugoplasirana Slavonija, a vodeći je Varaždin s tri gola prednosti.

Plan

Tako da će u nastavku Prvenstva biti veliki rivalitet između Međimurja i Varaždina, jer obje momčadi ciljaju na prvu poziciju i odlazak u Drugu ligu. Međimurje je prošle godine propustilo priliku za plasman u Drugu ligu, ne zbog natjecateljskog dijela, već zbog toga što nisu dobili licencu za igranje u Drugoj ligi. U Klubu tvrde da će u 2017./18. sezonu ući kao sportsko dioničko društvo, a potrebno je riješiti i dugovanja prema vjerovnicima.

Pripreme za proljetni nastavak Prvenstva počet će 23. siječnja, a odradit će se u Čakovcu, uz odigravanje pripremnih utakmica. Natjecanja u 3. HNL Istok počinju 4. ožujka.

Izvor:
Foto:

Međimurje

FOTO Na Belici zanimljiva retro izložba: još danas možete razgledati stare radio aparate, satove, gramofonske ploče…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Još danas do 20 sati imate prilike na Belici u dvorani društvenog doma razgledati izložbu starih radio uređaja, televizora, gramofonskih ploča i satova.

Naći će se tu i prastari fotoaparat iz 1887. godine, pokoji stari gramofon, tranzistor… Možda se i kod vas kod kuće skriva kakav RIZ ili Portorož. Organizatori izložbe, Josip Habijan Đus i Josip Merlak, kažu da su navedene predmete već duže planirali izložiti.

– Htjeli bismo pokušati i drugdje te vidjeti kakav će izložba polučiti interes… Možda negdje vani – kaže Josip Merlak. Najstariji radio aparat koji je izložen marke je Kosmaj, a dolazi čak iz 1948. godine. nadovezuje se Josip Habijan.

– Imamo i dvjestotinjak satova marke Delbana, od kojih jedan gotovo da je star čitavo stoljeće. Najveći interes i najviše posjetitelja očekujemo upravo danas, na Veliku Gospu – dodaje.

Impresivna kolekcija gramofonskih ploča uključuje neke češće viđene, poput best of kompilacije Simona i Garfunkela, albuma Elvisa Presleyja, ABBE, Krunoslava Kiće Slabinca, Ambasadora, Chucka Berryja, Srebrnih krila, ali i prave bisere kao što su starije izdanje “Meddlea” Pink Floyda ili “Flying Colours” Matchboxa.

Organizatori, inače dragovoljci Domovinskog rata, htjeli su podsjetiti posjetitelje, osobito svoje vršnjake, na jedno drugo doba prije četrdeset-pedeset godina, kad su sami iskusili mladenaštvo. Zahvaljuju Općini i načelniku Zvonimiru Taradiju na ustupljenom izložbenom prostoru, a poznatomu međimurskom vinaru Bojanu Štamparu na vinskoj kapljici kojom ih je darivao kako bi mogli počastiti goste i posjetitelje izložbe.

Danas u 15 sati posjetit će ih i članovi Oldtimer kluba Međimurje.

Nastavite čitati

Međimurje

Grad Prelog: knjižničarke će djeci pričati priče u blizini postavljenih kućica za knjige

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Grad Prelog/Studio VIPRO (arhiva)

Knjižnica i čitaonica Grada Preloga u suradnji s volonterima Društva „Naša djeca“ Prelog, organizira ciklus zabavnih, veselih i edukativnih aktivnosti koje će se održavati u blizini postavljenih kućica za knjige.

Priče biraju knjižničarke, a dodatni edukacijski materijali vezani uz pročitano djelo (bojanke, križaljke, labirinti, tražilice) nalaze se u samim malim knjižnicama.

– Priče će čitati volonterke DND-a, koje će ujedno organizirati zabavne aktivnosti poput igara u prostoru i društvenih igara. Pozivaju se svi zainteresirani mališani da se pridruže ovoj veseloj pričo-čitateljskoj mini turneji po našem Gradu! Napominjemo da će se u svakom naselju čitati druga knjiga pa svi oni željni zanimljivih priča, mogu doći na sva druženja i saznati nešto novo te sudjelovati u jedinstvenim aktivnostima – pozivaju organizatori.

Pričaonice će se održati u gradskim naseljima u popodnevnom terminu od 16 do 17 sati prema sljedećem rasporedu: 16. kolovoza u Draškovcu, 19. kolovoza u Oporovcu, 23. kolovoza u Hemuševcu, 25. kolovoza u Čukovcu, 30. kolovoza u Cirkovljanu, 1. rujna u Čehovcu, 2. rujna na Otoku te 8. rujna u Prelogu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje