Povežite se s nama

Sport

Najveći rukometni spektakl u varaždinskoj dvorani

Objavljeno:

- dana

RUKOMET

Varaždin je proteklih dana bio dostojan domaćin vrhunskoj sportskoj priredbi u europskim razmjerima. Final 4 SEHA Gazprom lige u sportskom dijelu bio je kvalitetniji sportski događaj u gradu od svih dosadašnjih rukometnih događaja u gradu, a moglo bi se reći i od svih sportskih događanja.

 

Organizacija

Četiri momčadi, od kojih su tri još uvijek u natjecanju Lige prvaka s igračima iz cijele Europe. Kvaliteta susreta, moglo bi se sa sigurnošću reći, bila je veća nego na grupnim natjecanjima SP-a ili EP-a. Ljubitelji rukometa mogli su uživati u rukometnoj igri na najvišem nivou, kakav se igra ne samo u Europi nego i u svijetu. Produkcijski, organizacijski i marketinški ovo je bio sigurno najspektakularniji sportski događaj u Varaždinu ikada. Sve je bilo napravljeno po najvišim standardima, kako se danas organiziraju ovakve priredbe. Od popratnih manifestacija, popratnog programa u dvorani te programa između utakmica i na pauzama unutar susreta sve je bilo na vrlo visokom nivou. Televizijski prijenos, medijsko praćenje 134 novinara s tri kontinenta potvrđuje značaj ovog iznimnog sportskog događaja. Dodatno uređenje dvorane pokazalo je nove mogućnosti varaždinske Arene. I na kraju sve do bogatog izdanja Magazina na više od 80 stranica, koji su besplatno dijelili gledateljima. Ukupno, ovo je bio praktični priručnik za organizaciju najvećih sportskih evenata danas u svijenu. Varaždinci svakako moraju biti počašćeni što je naš grad izabran za domaćina i svima koji su sudjelovali u dovođenju ovakvog spektakla u Varaždin treba iskreno čestitati. Treba čestitati i Mađarima, navijačima Veszprema koji su po treći puta u Varaždinu u sklopu natjecanja u ovoj ligi. Ovaj put su bili još brojniji i pokazali kako se zdušno navija, kako se bodri svoj klub. Uz nekoliko zanemarivih iznimaka donijeli su u Varaždin rukometno navijačko ozračje kakvo još nije viđeno.

Kvaliteta

Vratimo se sada na sportski dio. U polufinalnim susretima najprije se odigrao pravi triler u utakmici između Veszprema i Bresta, koji su odlučili sedmerci konačnim rezultatom 24:21 (20:20) za mađarsku ekipu. U drugom polufinalu u kojem su nastupali naš PPD Zagreb i makedonski Vardar, bolji je bio Vardar 26:24. Utakmice je također nosila veliki naboj, pogotovo se to vidjelo na samom kraju.
Nakon dana pauze, stigao je i dan odluke. U utakmici za treće mjesto Zagrebaši su bili bolji od bjeloruske momčadi samo za jedan gol razlike 24:23, koji im je donio brončane medalje i pehar. U finalu se mađarska ekipa pokazala kao stabilnija na kraju, iako je makedonski Vardar bio vrlo blizu titule. Konačni rezultat ipak je bio 28:26 za Veszprem.
Prije podjele medalja i pehara proglašena je najbolja sedmorka Final 4 tunrira SEHA Gazprom lige a među najboljima bili su i Zlatko Horvat na poziciji desnog krila, Ivan Stevanović na poziciji golmana i Luka Cindrić na poziciji srednjeg vanjskog.

Izvor:
Foto:

Sport

Rukometašice Koke ispale u četvrtfinalu Hrvatskog kupa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Rukometašice Koke u srijedu, 27. ožujka u varaždinskoj Areni u četvrtfinalu Hrvatskog kupa ugostile su Dugo Selo ’55, a slavile su gošće s 29:24.

Bolje su u susret ušle gošće u 10. minuti vodile su 5:3, no do 15. minute Kokice su napravile seriju 4:0 i povele 7:5. U 23. minuti Varaždinke su posustale i do odlaska na odmor nisu postigle ni pogotka. Gošće su serijom 5:0 okrenule i na odmor otišle se prednošću od 13:10.

U drugom dijelu rukometašice Vladimira Canjuge uspjele su stići samo na minus jedan, ali snage za preokret nisu imale. Rukometašice iz Dugog Sela slavile su na kraju s plus pet.

Kod Varaždinki najraspoloženija je bila Lucija Jandrašić s 12 golova.

Nastavite čitati

Sport

Odbojkaši Cratis Varaždina završili sezonu u Superligi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odbojkaši Cratis Varaždina završili su sa sezonom. U drugom utakmici četvrtfinala razigravanja za prvaka Superlige poraženi su od osječke Murse 3:0.

Varaždinci su bili bolji u prvom dijelu prvog seta, vodili 14:12, no domaćin s 5 poena u nizu okreće rezultat u svoju korist. Varaždinci su priprijetili i u finišu prvog seta, ali nakon 24:24 dva posljednja poena osvajaju domaćini. I u drugom setu Varaždinci vode, do 13:11, onda Mursa radi seriju 4:0 i preuzima vodstvo. Kod 21:19 tri poena u nizu rade domaći i osvajaju set s 25:20, baš kao i treći, u kojem su gosti tek tri puta imali pozitivan rezultat.

Međimurski Centrometal uspio je izboriti polufinale pobjedom protiv Marsonije 3:1 u setovima.

Međimurce u polufinalu čeka susret protiv zagrebačke Mladosti, dok će Mursa na noge Riboli Kaštela.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje