Povežite se s nama

Međimurje

Nakon 35 godina čekanja završava se sportska dvorana u Strahonincu

Objavljeno:

- dana

– Presretni smo, ovo je za sve naše učenike, njih 320, zaista veliki i svečani trenutak, jer ćemo nakon 35 godina dočekati da naša djeca uđu u svoju školsku sportsku dvoranu i da odrade nastavu tjelesne i zdrastvene kulture onako kako i zavređuju – rekla je ravnateljica Osnovne škole Strahoninec Jelena Okun prilikom svečanosti potpisivanja ugovora o nastavku izgradnje školske sportske dvorane.

Riječ je o ugovoru vrijednom 4,3 milijuna kuna kojim će se krenuti u drugu fazu izgradnje tamošnje dvorane na oko 1.170 četvornih metara površine, koju će djeca i učitelji, ali jednako tako i svi mještani Strahoninca i Savske Vesi, svestrano koristiti.

– Gradnju smo počeli u srpnju 2014. godine te u toj fazi sagradili temeljne stupove, temeljnu ploču i ogradu na južnoj strani, za što je utrošeno oko 540 tisuća kuna. I u tom nam je dijelu sufinanciranjem pomogla Međimurska županija, naš osnivač, pa ovim putem zahvaljujem županu što je i tada, ali i ovim iniciranjem nastavka gradnje, podržao održavanje kvalitetnije nastave u našoj školi – dodao je načelnik Općine Strahoninec Franjo Lehkec te objasnio da je Općinsko vijeće donijelo odluku o kreditnom zaduženju za nastavak izgradnje u iznosu od 5 milijuna kuna. Prethodno potpisanim Sporazumom između Županije i Općine postignut je dogovor o otplaćivanju kreditnog zaduženja u omjeru 60:40. 

Izvor:
Foto:

Međimurje

Pretragom kuće u Paragu pronađena i oduzeta poluautomatska puška tzv. „papovka“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

policija

U Paragu su jučer, 19. siječnja, u ranim poslijepodnevnim satima policijski službenici Policijske postaje Čakovec, temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu, pretražili obiteljsku kuću i pripadajuće prostorije kojima se koristi 24-godišnjak.

Pretragom je pronađena i oduzeta poluautomatska puška, tzv. „papovka“, pripadajući spremnik za streljivo i nekoliko desetaka komada streljiva kalibra 7,62 x 39 mm.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja kako je 24-godišnjak sa šireg područja općine Nedelišće, počinio kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari te će se protiv njega podnijeti kazana prijava nadležnom državnom odvjetništvu, ističu iz PU međimurske.

Nastavite čitati

Međimurje

U Selnici godinama radi ilegalni kafić, a goste prima i tijekom zabrane zbog korone

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kafić bar pijenje alkohol
Foto: Ilustracija

Mještani Selnice, u Međimurju, godinama se žale na ilegalni kafić koji radi u njihovu mjestu.

Cijeli slučaj završio je s pravomoćnom sudskom presudom, no ilegalni kafić radi i dalje, barem tako tvrdi načelnik Selnice Ervin Vičević, a piše dnevnik.hr.

Kafić koji i inače radi ilegalno nastavio je raditi i za vrijeme zabrane tijekom epidemije koronavirusa.

– Već više od dvije godine vodimo bitku protiv ilegalnog kafića koji u mjestu vodi Marijan Krajačić. Kafić ne samo da radi ilegalno, bez ikakvih papira i dozvola, već radi unatoč koroni i odlukama Stožera o zabrani rada kafića – ispričao je načelnik Selnice Ervin Vičević.

– Brojni mještani prijavljivali su taj problem policiji, no vlasnik kafića rekao bi da se ljudi kod njega privatno okupljaju i policija tu nije mogla ništa”, rekao je mještanin Selnice koji je želio ostati anoniman.

Lokal se nalazi u prizemlju obiteljske kuće, radi na crno bez kase i bez dozvola, a tamo se okupljaju i lokalni moćnici te policajci.

Načelnik Selnice sve je fotografirao te slučaj prijavio policiji i međimurskome Stožeru. Policija je uz inspektore u svibnju obavila nadzor te utvrdila kako je vlasnik počinio prekršaj iz Zakona o zabrani i sprječavanju obavljanja neregistrirane djelatnosti.

Temeljem prijave Državnog inspektorata, prekršajni odjel Općinskog suda u Čakovcu donio je krajem listopada presudu kojom je vlasnik proglašen krivim za obavljanje neregistrirane ugostiteljske djelatnosti te je kažnjen s 10.000 kuna.

Unatoč pravomoćnoj sudskoj presudi, ilegalni kafić i dalje radi.

– Nek’ načelnik priča što god hoće – rekao je prozvani vlasnik novinarima kad su ga nazvali.

Nastavite čitati