Povežite se s nama

Međimurje

Nakon 35 godina čekanja završava se sportska dvorana u Strahonincu

Objavljeno:

- dana

– Presretni smo, ovo je za sve naše učenike, njih 320, zaista veliki i svečani trenutak, jer ćemo nakon 35 godina dočekati da naša djeca uđu u svoju školsku sportsku dvoranu i da odrade nastavu tjelesne i zdrastvene kulture onako kako i zavređuju – rekla je ravnateljica Osnovne škole Strahoninec Jelena Okun prilikom svečanosti potpisivanja ugovora o nastavku izgradnje školske sportske dvorane.

Riječ je o ugovoru vrijednom 4,3 milijuna kuna kojim će se krenuti u drugu fazu izgradnje tamošnje dvorane na oko 1.170 četvornih metara površine, koju će djeca i učitelji, ali jednako tako i svi mještani Strahoninca i Savske Vesi, svestrano koristiti.

– Gradnju smo počeli u srpnju 2014. godine te u toj fazi sagradili temeljne stupove, temeljnu ploču i ogradu na južnoj strani, za što je utrošeno oko 540 tisuća kuna. I u tom nam je dijelu sufinanciranjem pomogla Međimurska županija, naš osnivač, pa ovim putem zahvaljujem županu što je i tada, ali i ovim iniciranjem nastavka gradnje, podržao održavanje kvalitetnije nastave u našoj školi – dodao je načelnik Općine Strahoninec Franjo Lehkec te objasnio da je Općinsko vijeće donijelo odluku o kreditnom zaduženju za nastavak izgradnje u iznosu od 5 milijuna kuna. Prethodno potpisanim Sporazumom između Županije i Općine postignut je dogovor o otplaćivanju kreditnog zaduženja u omjeru 60:40. 

Izvor:
Foto:

Međimurje

U Oporovcu misna slavlja i proštenje povodom blagdana Gospe Snježne

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Studio VIPRO

Svečano je danas u Oporovcu, gdje se slavi blagdan Gospe Snježne uz proštenje.

Misna slavlja na rasporedu su od 10.30 te 15 sati, pri čemu je već održano jedno ujutro u 7.30.

U 19.30 organizira se pak proščenjska zabava uz Mirka Švendu Žigu i Oporovskog teteca.

Nastavite čitati

Međimurje

Dan Kuršanca na blagdan Gospe Snježne obilježen u svečanom tonu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Svetom misom, polaganjem vijenaca, sportskim igrama te zabavom i druženjem obilježen je Dan Kuršanca. Ovo naselje u sastavu Grada Čakovca 5. kolovoza (blagdan Gospe Snježne) obilježava kao svoj dan.

Kao i ranijih godina, položen je vijenac i zapaljene svijeće podno spomenika Branku Kosu. Odavanjem počasti ovom jedinom poginulom hrvatskom branitelju iz Kuršanca, ujedno je i obilježen današnji Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Uime Grada Čakovca i Mjesnog odbora Kuršanec vijenac su položili predsjednik Gradskog vijeća Josip Varga i predsjednik Mjesnog odbora Siniša Kregar. Uz članove obitelj, počast poginulim Kosu dali su i predstavnici udruga koje djeluju na kuršanečkom području i brojni mještani, a molitvu za njega i sve poginule branitelje predvodio je župnik Župe sv. Nikole biskupa Novo Selo na Dravi, vlč. Ivan Munđar.

Velečasni Munđar predvodio je i misno slavlje u kapeli Gospe Snježne, te molitvu pred svečani ručak. Pozdravljajući okupljene, predsjednik Gradskog vijeća Josip Varga, mještanima je čestitao njihov dan te ih pozvao da svi zajedno radimo kako bi uvjeti života i rada na cijelom gradskom području bili na visokoj razini. Mještanima, posebno onima koji aktivno sudjeluju u društvenom životu preko neke od udruga, zahvalio se na svemu što čine kako bi se naš grad predstavio u što boljem svjetlu.

– Ove godine obnovljeno je pročelje na društvenom domu, postavljena kamera za kontrolu prometa, na nekoliko mjesta uređena oborinska kanalizacija, postavljeno novo dječje igralište, a čim se otvori mogućnost, za sufinanciranje putem europskih fondova, prijavit će se dogradnja školske sportske dvorane – kažu iz Grada Čakovca.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje