Povežite se s nama

Međimurje

Nakon 35 godina čekanja završava se sportska dvorana u Strahonincu

Objavljeno:

- dana

– Presretni smo, ovo je za sve naše učenike, njih 320, zaista veliki i svečani trenutak, jer ćemo nakon 35 godina dočekati da naša djeca uđu u svoju školsku sportsku dvoranu i da odrade nastavu tjelesne i zdrastvene kulture onako kako i zavređuju – rekla je ravnateljica Osnovne škole Strahoninec Jelena Okun prilikom svečanosti potpisivanja ugovora o nastavku izgradnje školske sportske dvorane.

Riječ je o ugovoru vrijednom 4,3 milijuna kuna kojim će se krenuti u drugu fazu izgradnje tamošnje dvorane na oko 1.170 četvornih metara površine, koju će djeca i učitelji, ali jednako tako i svi mještani Strahoninca i Savske Vesi, svestrano koristiti.

– Gradnju smo počeli u srpnju 2014. godine te u toj fazi sagradili temeljne stupove, temeljnu ploču i ogradu na južnoj strani, za što je utrošeno oko 540 tisuća kuna. I u tom nam je dijelu sufinanciranjem pomogla Međimurska županija, naš osnivač, pa ovim putem zahvaljujem županu što je i tada, ali i ovim iniciranjem nastavka gradnje, podržao održavanje kvalitetnije nastave u našoj školi – dodao je načelnik Općine Strahoninec Franjo Lehkec te objasnio da je Općinsko vijeće donijelo odluku o kreditnom zaduženju za nastavak izgradnje u iznosu od 5 milijuna kuna. Prethodno potpisanim Sporazumom između Županije i Općine postignut je dogovor o otplaćivanju kreditnog zaduženja u omjeru 60:40. 

Izvor:
Foto:

Međimurje

FOTO Članovi DOSTI-ja i ove godine uživali na ljetovanju u Rijeci

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije i ove je godine organiziralo tradicionalno ljetovanje u Rijeci za svoje članove.

Dvanaestero članova i članica na moru je provelo pet dana u razdoblju od 10. do 15 srpnja, odnosno 10 dana u razdoblju od 15. do 24. srpnja, ovisno o terminu koji su odabrali.

Smještaj je bio osiguran u učeničkom domu „Podmurvice“.

Na ljetovanje u Rijeku tradicionalno se odlazi već nekoliko godina zbog prilagođene plaže u uvali Kostanj, na kojoj članovi bezbrižno mogu uživati u kupanju, sunčanju i druženju.

Plaža Kostanj danas je jedna od najopremljenijih plaža za ugodno ljetovanje osoba s invaliditetom.

Prostorno rješenje omogućava osobama s invaliditetom svih uzrasta jednostavno kretanje i funkcionalno korištenje cijelog prostora za kupanje, rehabilitaciju i odmor.

– I ove godine članovi su se vratili puni pozitivnih dojmova, odmoreni i vedri, što dokazuje da more ima pozitivno djelovanje na svakog pojedinca. More mnogima služi kao rehabilitacija, odmor, opuštanje od svakodnevice i prilika za druženje s ostalim članovima Društva, tako da se svakako željno iščekuje odlazak u Rijeku i iduće godine – rekli su iz DOSTI-ja.

Nastavite čitati

Međimurje

Koncerti na Porcijunkulovu uz COVID potvrdu, a možda će vam trebati i maska na otvorenom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: ilustracija

Tradicionalno Porcijunkulovo ove će se godine održati u Čakovcu od 30. srpnja do 2. kolovoza.

Program je bogat, ali odvijat će se uz epidemiološke mjere.

Nina Badrić, Željko Bebek, Opća opasnost i Klapa Iskon nastupaju na Porcijunkulovu

Organizatori su najavili mjere kojih će se morati držati posjetitelji, a mi ih prenosimo:

Sukladno odlukama Nacionalnog stožera civilne zaštite o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja, na koncertima manifestacije mogu prisustvovati:

  • osobe s važećom EU digitalnom COVID potvrdom
  • osobe s važećom potvrdom o preboljenju bolesti COVID-19
  • osobe s pisanom potvrdom izdanom od strane ovlaštene zdravstvene ustanove o negativnom PCR-u ili brzom antigenskom testom
  • osobe s važećom potvrdom o provedenom cijepljenju

Prilikom ulaska tako ćemo tražiti da svatko od posjetitelja posjeduje jednu od gore navedenih potvrdi.

Također, bit će obaveza nošenja maski na otvorenom ukoliko se neće moći osigurati minimalni propisani fizički razmak.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!