Povežite se s nama

Ostali sportovi

Nakon gradskih na redu su županijska natjecanja

Objavljeno:

- dana

ŠKOLSKI SPORT

Školski sport, kao jedan od vrlo važnih dijelova ukupnog sportskog života završio je za ovu sezonu gradska i međuopćinska natjecanja i predstoje županijska.

Rezultati
Tako je u organizaciji Školskog sportskog saveza grada Varaždina održano najprije natjecanje u malom nogometu. Nakon natjecanja po skupinama ekipe I. OŠ i V. OŠ izborile su nastup na županijskom natjecanju. Ukupni poredak je bio sljedeći: 1. I.OŠ, 2. V.OŠ, 3. IV.OŠ,4. VI.OŠ, 5. III.OŠ, 6. II.OŠ, 7. VII OŠ. Natjecanje u malom nogometu za djevojčice ove školske godine održalo se prvi put, a prijavilo se čak pet škola. Na županijsku razinu plasirala se ekipa V. OŠ. Ukupni poredak bio je sljedeći: 1. V. OŠ, 2. I. OŠ, 3. II. OŠ, 4. IV. OŠ, 5. VI. OŠ.
U košarci za dječake na županijsku razinu plasirale su se ekipe V. OŠ i IV. OŠ. Ukupni rezultati bili su sljedeći: 1. V. OŠ, 2. IV. OŠ, 3. II. OŠ, 4. I. OŠ, 5. VII. OŠ, 6. III. OŠ, 7. VI. OŠ. U košarci za djevojčice, nakon natjecanja po skupinama ekipe V. OŠ i III. OŠ izborile su nastup na županijskom natjecanju. Ukupni poredak je bio sljedeći: 1. V. OŠ, 2. III. OŠ, 3. IV. OŠ, 4. VI. OŠ, 5. I. OŠ, 6. II. OŠ.
U rukometu za dječake natjecanja su se također najprije odvijala po skupinama, a nakon finalnog dijela nastup na županijskom natjecanju ostvarile su ekipe: VI. OŠ i III. OŠ. Ukupni poredak bio je sljedeći: 1. VI. OŠ, 2. III. OŠ, 3. I. OŠ, 4. VII. OŠ, 5. IV. OŠ, 6. V. OŠ, 7. II. OŠ. U rukometu za djevojčice pravo nastupa na županijskom natjecanju ostvarile su ekipe V. OŠ i IV. OŠ. Ukupni poredak bio je sljedeći: 1. V. OŠ, 2. IV. OŠ, 3. III. OŠ, 4. VI. OŠ, 5. I. OŠ, 6. II. OŠ.
U odbojci za dječake pravo nastupa na županijskom natjecanju ostvarile su ekipe I. OŠ i II. OŠ. Ukupni rezultati bili su sljedeći: 1. I. OŠ, 2. II. OŠ, 3. IV. OŠ, 4. VII. OŠ, 5. V. OŠ, 6. VI. OŠ. U odbojci za djevojčice također su se natjecanja najprije odvijala u skupinama, a nakon finalnog dijela nastup na županijskom natjecanju izborile su ekipe I. OŠ i II. OŠ. Ukupni poredak bio je sljedeći: 1. I. OŠ, 2. II. OŠ, 3. IV. OŠ, 4. V. OŠ, 5. VII. OŠ, 6. VI. OŠ.
Pobjednici
U ovom dijelu natjecanja tako su najuspješniji bili učenici i učenice V. OŠ koji su se na županijsku razinu natjecanja plasirali u ček pet kategorija, slijedi I. OŠ u tri, zatim II. OŠ, III. OŠ i IV. OŠ u dvije te VI. OŠ u jednoj kategoriji.
Učenike i učenice na natjecanjima su vodili njihovi nastavnici TZK: Brigita Njegač-Drvar, Zdenko Matijašić, Goranka Hasanović, Marko Žganec, Lovorka Maruševec, Nikola Sedlar, Tomica Kanoti. Natjecanja su se odvijala u školskim sportskim dvoranama. U organizaciji natjecanja ispred Školskog sportskog saveza grada Varaždina bio je Zlatko Knolmajer, a sva pojedina natjecanja potpomogli su sportski i sudački savezi pojedinih sportova.

Natjecanje u plivanju organizirano je na Gradskim bazenima Varaždin, uz pomoć Plivačkog kluba Barok. Natjecanje se organiziralo u više kategorija, 3. i 4., 5. i 6. te 7. i 8. razredi. U kategoriji 7. i 8. razreda na 50 m leptir najbrži je bio Martin Kocijan iz V. OŠ ispred Nevena Lončarića iz IV. OŠ. Kod djevojčica na 50 m leptir od učenica 7. i 8. razreda najbrža je bila Lana Blagus iz I. OŠ ispred Vlatke Gašparac također iz I. OŠ. Na 50 m leđno kod dječaka najbrži je od učenika 7. i 8. razreda bio Vanja Švogor iz III. OŠ ispred Nikole Briškog iz I. OŠ. Kod učenica prva je bila Vlatka Gašparac iz I. OŠ. Na 50 m prsno kod dječaka 7. i 8. razreda najbrži je bio Jan Ožeg iz V. OŠ ispred Nevena Lončarića iz IV. OŠ. Kod učenica prva je bila Ana Horvat iz I. OŠ ispred lane Blagus također iz I. OŠ. Na 50 m slobodno prvi kod dječaka bio je Martin Kocijan iz V. OŠ ispred Jana Ožega također iz V. OŠ. Kod učenica 7. i 8. razreda prva na 50 m slobodno bila je Anja Horvat iz I. OŠ ispred Soraje Rafaele Bodalec iz IV. OŠ.

Izvor:
Foto:

Ostali sportovi

U Trnovcu Bartolovečkom osnovan Stolnoteniski klub Visia

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu 7. travnja održana je skupština udruge Sportskog društva Žabnik, na kojoj je došlo do preimenovanja udruge u STK Visia Trnovec Bartolovečki.  Uz dosadašnje djelatnosti, klub će se baviti razvojem i djelovanjem masovnog i sportskog – rekreativnog stolnog tenisa i surađivati sa školama, sličnim klubovima i društvima.  Izabrana je nova predsjednica Goranka Vincek i novo rukovodstvo.

Iz novog kluba zahvaljuju se na podršci svim članovima udruge, a osobito načelniku općine Trnovec Bartolovečki, Zvonku Šamecu.

Nastavite čitati

Ostali sportovi

STK Starr u finalu HEP Superlige!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

STK Starr je i u drugom polufinalnom susretu s STK Pula slavio, ovaj puta rezultatom 4:1.

Najprije je Zeng Jia bio uvjerljiv protiv Tomislava Marakovića 3:0 (11:9, 11:3, 12:10), zatim je Nikola Horvat izgubio od Marina Runjića, iako je vodio 2:1 na kraju je bilo 2:3 (11:7, 7:11, 13:11, 10:12, 10:12). zatim Ronald Ređep dobiva Frane Runjića 3:1 (11:8, 7:11, 11:6, 11:8). U igri parova ponovo bolji varaždinski par Ređep/Zeng od F. Runjić/M. Runjić 3:0 (11:5, 11:6, 11:5) i “točku na i” stavlja Zeng Jia pobijedivši Marina Runjića 3:1 (9:11, 11:6, 11:5, 11:8).

Slijedi repriza prošlogodišnjeg finala s ekipom STK Libertas Marinkolor. Prošle godine su Dubrovčani slavili u tri susreta, a ove godine Varaždinci žele i mogu uzvratiti. U finalu STK Starr nastupit će u punom sastavu, ekipi će se pridružiti i Tan Ruiwu, Kinez s hrvatskom putovnicom koji se sprema u Kini za finalnu seriju. Ovo je je za STK Starr vrhunac i cilj sezone koji su si postavili još jesenas. Osvajanje naslova prvaka Hrvatske za STK Satrr bi značio veliki korak naprijed i najvjerojatnije ulazak u prvih 16 klubova Europe te nastup u Ligi prvaka. Kako je veliki ulog u igri, u klubu ozbiljno prilaze završnim pripremama kako ih ništa ne bi iznenadilo u pohodu na titulu najboljih. Nakon što je ženski sastav ušao u Superligu, sljedeće sezone STK Starr bit će vodeći vrhunski stolnoteniski klub u Hrvatskoj. Takav golemi uspjeh zasigurno će prepoznati i lokalna uprava te sponzori i partneri koji podupiru vrhunske rezultate kako u radu s najmlađima tako i u seniorskom sastavu.
Prvi finalni susret igra se u Varaždinu 17. travnja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje