Povežite se s nama

Zabava & Stil

Nakon lockdowna mažoretkinje imale druženje i upisuju nove članice

Objavljeno:

- dana

Varaždinske su mažoretkinje zadnje upise u članstvo imale na proljeće prije dvije godine, jer zbog štrajka prosvjetnih djelatnika na jesen 2019. nije bio moguć obilazak vrtića i škola te promocija aktivnosti mažoretkinja.

To se preslikalo i na početak lanjske godine zbog pandemije koronavirusa te potrajalo sve do počeka svibnja ove godine.

 – Mažoretkinje su, kao uostalom i brojne druge sportske udruge i klubovi, tako u dvije godine prepolovile svoje članstvo te sad broje 30-tak djevojčica i djevojaka uzrasta od 4 do 15 godina, no s nedavnim oporavkom pandemijskih mjera počeli su i redoviti treninzi koje održavamo u dvorani vrtića Graberje, odnosno dolaskom lijepog vremena na otvorenom prostoru u dvorištu 2. Osnovne škole u Varaždin – navodi voditeljica Varaždinskih mažoretkinja Anita Mikac Grabarić.

I dodaje:

– Naše aktivnosti tijekom proteklog razdoblja nisu prestale – dapače radili smo online i na otvorenom, često po hladnoći i neprimjerenom vremenu jer su travanj i svibanj bili kišoviti i prohladni. No sada se i vrijeme promijenilo pa ćemo tijekom ljeta kontinuirano raditi kako bismo se što bolje pripremili za predstojeće nastupe u programu Ljeto u Varaždinu u srpnju te na našoj 18. Reviji Mažoret Timova na Špancirfestu 28. kolovoza. Ovim putem pozivam djevojčice koje su protekle mjesece zbog pandemije koronavirusa vrijeme uglavnom provodile u zatvorenom prostoru da nam se pridruže i aktiviraju kao buduće Varaždinske mažoretkinje odnosno živi suveniri grada, i da se upišu u našu organiziranu žensku obitelj koja promovira plesnu i kulturu pokreta te doprinosi zabavnoj i turističkoj ponudi grada Varaždina – zaključuje voditeljica varaždinskih mažoretkinja.

Varaždinkama sada predstoji motivacijsko državno natjecanje koje Hrvatski Mažoret Savez organizira u Pisarovini u nedjelju 6. lipnja, na kojem će se natjecati čak 20 Varaždinskih mažoretkinja.

Generalna proba uoči odlaska na natjecanje obavljena je proteklih dana, nakon čega su mažoretkinje prošetale gradom, nagradivši se sladoledom.

Zabava & Stil

Prvi varaždinski soundtrack i uživo na ljetnoj pozornici, u petak na Kazališnom trgu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prije nekoliko dana udruga REBL FILM u suizdavaštvu s Koncertnim uredom Varaždin objavila je album „Glazba iz filma Rifovi revolucije“.

Ovim filmskim soundtrackom filmska ekipa zaokružila je priču koja je započela prije gotovo pet godina. Naime, na jesen 2019. Arian Peharda i Jurica Hižak započeli su svoju filmsko-glazbenu suradnju i tako udarili temelj za prvi varaždinski glazbeni film Riffs of Revolution.

Iako se projekt činio gotovo nemogućim poduhvatom, ekipa je svojom upornošću i kreativnošću nadišla sve produkcijske prepreke i nakon tri pol godine rada dovršila film. Film o legendarnoj grupi „Razor Jet“ koja slušateljima daje snagu da se bore protiv dr.Zempa, nadišao je sva očekivanja, te je prikazan u 15 gradova na području cijele regije, a nedavno je osvojio nagradu i za najbolji dugometražni glazbeni film za talijanskom FilMuzik Arts Festivalu.

Kao što i priliči, osim zabavne i inteligentne priče, ovu glazbeno-akcijsku komediju obilježava i odlična glazba koja je u potpunosti produkt varaždinskih glazbenika. Tako se Varaždin, odnedavno UNESCO-ov grad glazbe, može pohvaliti i prvim glazbenim filmom i prvim soundtrackom od kad je Hrvatska stekla neovisnost.

Album „ Glazba iz filma Rifovi revolucije“ istovremeno je izašao na svim streaming servisima (Spotify, Deezer, YouTube Music, iTunes, Amazon, TikTok i dr.) i sadrži čak 17 skladbi koje su producirali Arian Peharda i Jura Ščapec, a masterirao ih je američki producent Carl Saff poznat po suradnji s legendarnim rock sastavima poput Sonic Youth. Većinu kompozicija na albumu potpisuje Arian Peharda ili kao autor ili kao aranžer, ali u samoj realizaciji sudjelovalo je mnogo varaždinskih imena (Jura Ščapec, Tihomir Galevski, Tea Lovreković, Neven Stipčić) uključujući i samog redatelja Juricu Hižaka.

Promocija albuma održat će se u petak 19.srpnja ispred HNK Varaždin uz koncert fiktivne grupe „Razor Jet“, kojem će prethoditi kviz na temu filmske glazbe s početkom u 20h.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

Znamo gdje početkom kolovoza možete poslušati Mladena Grdovića, Luku Basija i Klapu Samoanu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Sve je spremno za Festival Lovrečevo 2024. u Varaždinskim Toplicama.

Ovogodišnje Lovrečevo traje od 9. do 11. kolovoza, a program je bogat.

Luka Basi i Micah nastupaju u petak, 9. kolovoza. Za subotnju feštu, 10. kolovoza, zadužen je Mladen Grdović i njegovi brojni hitovi.

Posljednjeg dana, u nedjelju, nastupit će Klapa Samoana i 2 Kitice.

P4 kao suorganizator donosi mnogo programa za mlađe generacije; dječji grad, radionice grafita i breakdancea, Slip’n Slide (vodeni tobogan dužine 150 metara) i eko sajam.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje