Povežite se s nama

U fokusu

Grad Varaždin dopustio da se na mjestima za invalide parkira – građevinski kontejner

Objavljeno:

- dana

TTS SPORT CENTAR I GRAD VARAŽDIN

Uoči prošlotjedne sjednice Gradskog vijeća Varaždina kulminirali su nagomilani problemi između TTS Sport centra i Grada Varaždina. Početkom listopada Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina je zatvorila prolaz između TTS Sport centra i stadiona Sloboda: na mjestu gdje se nalaze klizna vrata podigli su visoku ogradu, jer je navodno baš taj prolaz uzrok nereda na stadionu.

Revoltirani lošom komunikacijom i željom da riješe taj, ali i brojne druge probleme, iz TTS Sport centra uputili su pismo gradonačelniku Goranu Habušu.

Milijuni eura

Na to ih je potaknuo i odgovor pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti Danijele Vusić, koja je problem devastiranja stadiona Sloboda nazvala “taj ‘propuh’ s otvorenim vratima prema stadionu“.

Grad dao dozvolu da se građevinski kontejner postavi ispred TTS-a na parkirališta za invalide!?

Direktorica TTS Sport centra Mija Ivanković je u pismu navela da je riječ o samo jednom u nizu postupaka kojima Zajednica sportskih udruga i gradska uprava opstruiraju rad njihova sportskog objekta. A problemi se vuku još od izgradnje TTS Sport centra, pri čemu je spor zbog izgradnje javne rasvjete završio – na sudu.

Naime, s Gradom Varaždinom su potpisali ugovor prema kojem su oni dužni izgraditi javnu rasvjetu, a Grad ih je za taj iznos trebao osloboditi plaćanja komunalnog doprinosa. Umjesto da to učine, Grad je 2012. tužio TTS za isplatu 91.550 kuna, a potom je TTS podnio protutužbu kojom od Grada traže da oni njima isplate 145.000 kuna za povrat uloženog u javnu rasvjetu.

“Vaš zaposlenik Marijan Bakulić je tijekom sudskog procesa izjavio da se, što se Grada tiče, TTS Sport centar nije ni trebao graditi, jer Grad ima svoju gradsku dvoranu, a od TTS-a nema ništa osim troška za 12 rasvjetnih tijela“, napisala je Mija Ivanković, direktorica TTS Sport centra, koja je podsjetila da su oni četiri milijuna eura uložili u objekt od kojeg danas živi 20-ak obitelji.

Pročelnik za komunal Mario Sambolec očitovao se i na taj dopis, no umjesto da pojasni zašto je uopće došlo do sudskog spora, navodi zapravo samo to da Bakulić nije izjavio da “nije trebalo graditi TTS“, nego da je “u ulici postojala javna rasvjeta te da nije postojala potreba za rasvjetom i na drugoj strani ulice“.

Sastanak nepotreban?

Zašto gradonačelnik Habuš ne primi direktoricu Ivanković, na aktualnom satu sjednice Gradskog vijeća prošlog ponedjeljka upitao je vijećnik Laburista Božidar Kolarić. Njega je šokirao odgovor tajnika Zajednice sportskih udruga Patrika Košćaka, koji je ustvrdio da “ne postoji potreba sazivanja sastanka jer je problematika vrlo jednostavna“.
Gradonačelnik je odgovorio da probleme “ipak trebaju riješiti susjedi“, misleći na Zajednicu sportskih udruga i TTS.
– Nije nikakav problem da primim gospođu Ivanković, da vidim u čemu je zaista problem ako problema ima. Međutim, iz dopisa Zajednice može se iščitati koji su bili problemi i zašto je došlo do takvog poteza, koji, po meni, nije ništa neobično. Niti je postavljena ograda visoka, niti je to Berlinski zid. Previše se prašine diglo oko nečega što nije toliko bitno – poručio je Habuš.

Mija Ivanković: Zajednica sportskih udruga i gradska vlast opstruiraju rad našeg objekta

U TTS-u su svim tim odgovorima ostali zatečeni. Kakav je odnos Grada prema tom sportskom objektu možda najbolje ilustrira podatak o – kontejneru. “Grad izdaje dozvolu za postavljanje građevinskog kontejnera na parkiralište TTS-a bez ijednog telefonskog razgovora s nama, bez upozorenja i bez dogovora o poziciji. Tako je taj kontejner završio na jedina četiri invalidska mjesta”, navela je Mija Ivanković.

Izvor:
Foto:

U fokusu

Nova godina donosi nove poslove: Prilike i za kandidate bez iskustva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Iskoristite vaš potencijal i pronađite posao po vašoj mjeri! U suradnji s portalom posao.hr donosimo izdvojenu ponudu najboljih poslova ovaj tjedan. Prijavite se i sretno!

Lidija obrt za posredovanje vl. Lidija Čevra zapošljava stručnog suradnika na izvornom njemačkom jeziku (m/ž). Posao se odvija od kuće, a prijaviti se možete najkasnije do 27.1. Poslodavac nudi suradnju s uspješnim njemačkom kompanijom, sigurna primanja, samostalno kreiranje svog radnog vremena, neradni vikend. Od kandidata se očekuju odlično poznavanje njemačkog jezika, poznavanje rada na računalu, odgovornost i pedantnost u radu te motiviranost i ljubaznost. Prijavite se.

Workforce za potrebe klijenta zapošljava na pozicijama Customer Support Specialist – Danish or Norwegian (m/ž) i referent prodaje CNC strojeva i postrojenja za obradu metala (m/ž). Mjesto rada je Varaždin, a poslovi se mogu obavljati i od kuće. Potrebne su dobre računalne vještine, komunikativnost i strpljivost. Prijavite se najkasnije do 31.1. Aplicirajte.

Arena Bet zapošljava na poziciji operater/ blajanik u kladionici (m/ž). Lokacije rada su Ludbreg i Breznički Hum, a prijave su otvorene do 31.1. Posao obuhvaća primanje uplata igrača i izdavanje listića igračima, prodaju trgovačke robe, isplatu dobitaka na temelju dobitnog listića i slično. Poslodavac omogućuje dodatke za noćni rad, blagdane i nedjelje. Prijavite se.

Boxmark Leather d.o.o. traži radnika u proizvodnji (m/ž) i tapetara (m/ž). Mjesto rada je Trnovec Bartolovečki, a prijave se zaprimaju do 14.2. Poslodavac očekuje srednjoškolsku spremu tehničkog, strukovnog ili administrativnog usmjerenja. Prijavite se na linku.

iC artprojekt d.o.o. zapošljava na pozicijama prvostupnik / tehničar elektrotehničke struke (m/ž), diplomirani inženjer elektrotehnike (m/ž), diplomirani inženjer strojarstva (m/ž), prvostupnik/ tehničar strojarske struke (m/ž). Mjesto rada je Varaždin, a prijave su otvorene najkasnije do 31.1. Uvjeti su služenje MS Office-om i AutoCAD-om te znanje engleskog i njemačkog jezika. Aplicirajte.

Asja, obrt, zapošljava kozmetičara (m/ž) u Trnovcu. Prijave su otvorene do 4.2. Poslodavac nudi mogućnost stalnog zaposlenja. Od kandidata se očekuju znanja depilacije, masaže, manikure, pedikure i ugradnje trepavica. Provjerite više ovdje.

Plastilak – Elektronic, obrt, traži voditelja elektromontažnih radova (m/ž) u Paki. Prijave su otvorene do 28.1. Posao obuhvaća vođenje poslovnog procesa te organizaciju i kontrolu izvedbe radova u pogledu rokova i kvalitete. Uvjeti za rad su viša ili visoka stručna sprema smjera elektrotehnike. Potrebno je znanje samostalnog čitanja elektroničkih nacrta te poznavanje barem jednog stranog jezika. Više na linku.

Metal product d.o.o. traži zavarivača (m/ž) u Brezničkom Humu. Prijaviti se možete do 27.1. Potrebna je minimalno srednja stručna sprema i radno iskustvo od dvije godine. Poslodavac nudi mogućnost zaposlenja na neodređeno. Predivđa se plaća do 7.500 kuna neto. Saznajte detalje ovdje.

Bu-Jan tim j.d.o.o. zapošljava građevinskog tehničara (m/ž). Mjesto rada je Pretetinec, a rok prijave je 15.2. Posao obuhvaća organizaciju rada, rad s djelatnicima i vođenje dokumentacije na gradilištu. Nudi se mogućnost stalnog zaposlenja, a potrebno je minimalno jednogodišnje iskustvo. Provjerite više o poziciji ovdje.

Koving d.o.o. traži glodača (m/ž) za rad u Varaždinu. Rok prijave je 12.2. Uvjeti su završena srednja škola bez obzira na smjer te iskustvo rada od minimalno dvije godine. Potrebno je znanje rada na glodalici klasičnog tipa. Provjerite više na linku.

Sretno kandidatima!

Za dodatne poslove iz Međimurske i Varaždinske županije kliknite nalink i pretražite poslove koji su trenutno raspoloživi za prijavu. Sretno u pronalaženju posla. 

Vaš posao.hr. 

Nastavite čitati

U fokusu

U Varaždinu će niknuti novih 56 POS stanova i 30 garaža u Ulici grada Koblenza

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ivan Agnezović

Nakon devet godina, ponovo su počeli radovi na građevini B2, novoj zgradi sa POS-stanovima kod Ulice grada Koblenza u Varaždinu. U petak su novinari obišli gradilište zajedno s gradonačelnikom Ivanom Čehokom.

Potonji je tom prilikom izjavio da je „nažalost, bivša gradska administracija prekinula radove 2012. godine, što je bilo trostruko pogrešno“.

– Prije svega zbog toga što je ovo lokacija gdje se već počeli radovi, pa su nasilno prekinuti. Drugo, zbog toga što se kasnilo te ljudima stanovi nisu predani na korištenje na vrijeme, za što su se plaćali i penali. I treće, zbog toga što je POS još uvijek najbolji način stambenog zbrinjavanja, osobito mladih obitelji – istaknuo je gradonačelnik, ocijenivši pritom da je riječ o stanovima srednje i čak više kvalitete,  „a relativno jeftinijim u odnosu na ostale stanove na tržištu“.

Ovdje je niknuo cijeli jedan mali grad koji grade privatni građevinari i Grad.

– S kupnjom zemljišta, nakon obveznica, mi ćemo ovdje napraviti potpuno novi prilaz sa istočne zaobilaznice, tako da će cijeli ovaj kvart biti rasterećen od prometnih gužvi. Štoviše, Kućanska rampa je pred dobivanjem građevinske dozvole, pa ćemo je prijaviti na europske projekte. Time ćemo cijeli ovaj dio grada razviti, odnosno imat će svu potrebnu infrastrukturu kakvu treba imati – najavio je Čehok.

Na njega se nadovezao Zoran Svetec, ravnatelj Javne ustanove Gradski stanovi, objasnivši  da će u objektu B2 biti uređeno 56 stanova i 30 garaža.

– Veličina stanova imat će površinu od 63 do 98 metara četvornih. Građevinske radove izvodi varaždinska tvrtka Zagorje Tehnobeton, a vrijednost investicije je 39 milijuna kuna. Stanovi će biti energetskog razreda B, a cijena kvadratnog metra iznosi 1285 eura. Završetak radova predviđa se u kolovozu 2022. godine – rekao je Svetec, napomenuvši da je interes za kupnju stanova već sada vrlo izražen.

Dodajmo da je Grad u pregovorima s HEP-om oko postavljanja dodatne sigurnosne ograde prema jednoj od najvećih visokonaponskih trafostanica u gradu, koja je smještena u neposrednoj blizini građevine B2.

Nastavite čitati