Povežite se s nama

Život i društvo

Nakon samo tjedan dana nastave, situacija u Prvoj gimnaziji Varaždin se pogoršala te ponovo idu – online

Objavljeno:

- dana

Nakon samo tjedan dana nastave u školi, situacija u Prvoj gimnaziji Varaždin se toliko pogoršala da su odlučili ponovo prijeći na model C – online nastavu za sve učenike.

– Dragi učenici, djelatnici i roditelji, nažalost, nakon samo tjedan dana nastave u školi (u ponedjeljak, 9.11., smo već imali velik popis učenika u samoizolaciji i zaraženih) situacija se toliko pogoršala da u dogovoru s epidemiološkom službom i školskom medicinom, te osnivačem donosimo odluku o ponovnom prelasku na online nastavu do 27.11. Plan je da redovna nastava počne 30.11. Kako bismo stabilizirali situaciju, molimo Vas da se tijekom online nastave ponašate odgovorno i da krenemo u školu redovno ali ovoga puta s malim brojem učenika u samoizolaciji ili zaraženih učenika ili djelatnika – objašnjavaju na službenoj web stranici.

Objavili su u tablicu s brojem učenika i djelatnika koji su zaraženi ili su u samoizolaciji.

– Vjerujemo da oprezom u svakodnevnom životu svih nas možemo smanjiti te brojke i vratiti se sigurno u školu. Sve detalje dobit ćete od svojih razrednika i predmetnih nastavnika. Čuvajte se! – poručili su učenicima, djelatnicima i roditeljima iz Prve gimnazije Varaždin.

Život i društvo

U Varaždinskoj županiji proteklog tjedna 10 novih slučajeva gripe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Hrvatskoj je tijekom sezone gripe 2021./2022., zaključno s 15. svibnja ove godine, u sklopu ukupnog tjednog izvještavanja zaprimljeno ukupno 6029 prijava oboljelih od gripe, objavio je HZJZ.

Od tog broja od čega je 39 prijava slučajeva gripe stigla az 19. tjednu, odnosno od 9. do 15. svibnja. Prijave oboljelih pristigle su iz svih županija, osim Splitsko-dalmatinske županije.

U Varaždinskoj je županiji u ovoj sezoni bilo ukupno 138 oboljelih od gripe, srećom bez smrtnih ishoda. U 19. tjednu registrirano je 10 novih slučajeva. Najviše novih slučajeva gripe je u dobnoj skupini od 7 do 14 godina. Rast je to u odnosu na tjedan radnije, na 18. tjedan, kada je bilo devet slučajeva.

Najveća kumulativna stopa prijave gripe na 100.000 stanovnika bilježi se u Krapinsko-zagorskoj županiji (691,3), a slijedi ih Šibensko-kninska županija (628,7). U Varaždinskoj županiji ova stopa iznosi 83,5.

Prema podacima Nacionalnog referentnog centra za gripu Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u 18. tjednu bilo je 1,13 % uzoraka pozitivnih na gripu, i to isključivo virus gripe tip A. U svim subtipiziranim uzorcima pozitivnim na gripu A potvrđen je virus A/H3N2.

Nastavite čitati

Život i društvo

Grad Ivanec: Uručeni ugovori o dodjeli stambenih poticaja 19 mladih obitelji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Ivanec

U prostorijama Poduzetničkog inkubatora u utorak, 17. svibnja, održana je kratka svečanost na kojoj su mladim obiteljima uručeni ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava iz gradskog Programa za poticanje rješavanja stambenog pitanja.

Ugovore s Gradom Ivancem za dodjelu stambenih poticaja ovoga je puta potpisalo čak 19 novih korisnika.

Riječ je isključivo o mladim obiteljima koje svoje stambeno pitanje rješavaju (do)gradnjom, rekonstrukcijom ili kupnjom nekretnine na području Ivanca te pritom koriste novčane potpore i benefite predviđene gradskim Programom mjera.

Ovime se ukupni broj korisnika koji koriste gradske poticaje popeo na 87.

Kao i svaki put dosad, i ovoga puta, uz korisnike s područja Ivanca, stambene poticaje koriste i novi stanovnici našega grada, a to su četiri obitelji koje se doseljavaju s područja Lepoglave i dvije s područja Donje Voće.  

Okupljene je, uime gradske uprave, uvodno pozdravila Irena Kresonja, pročelnica Upravnog odjela za lokalnu samoupravu i imovinu, a nakon toga obratio im se zamjenik gradonačelnika Marko Friščić.

– Sama činjenica da je ovo već šesti krug potpisivanja ugovora te da gradske poticaje koristi čak 87 obitelji, govori da je ovaj program dobro „pogođen“. Njime Grad Ivanec, uz razne druge poticaje, programe i ulaganja, nastoji dati vjetar u leđa poboljšanju demografskih trendova na našem području. Iako je svugdje u Hrvatskoj prisutan pad, u Ivancu je to ipak daleko blaže nego u okolnim sredinama, čiji je broj stanovnika pao i više od 15%. U Ivancu vlada dobra poduzetnička klima, otvaraju se nove građevinske zone, a jedna od njih je i Gmajna, gdje nove kuće grade i neki od vas. Gradnjom novih sadržaja Ivanec nastavlja poboljšavati svoj društveni život, a neki od njih (gradnja skate i biciklističkog parka) na redu su ove godine – istaknuo je, među ostalim, Friščić te poželio dobrodošlicu novim stanovnicima Ivanca.

Program mjera za poticanje rješavanja stambenog pitanja i dalje ostaje otvoren svim zainteresiranim korisnicima, a sredstva se neće ograničavati već će se, bude li potrebe, i povećati.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje