Povežite se s nama

Događanja

Nakon što su vidjeli veselu povorku vespaša svi su ih poželjeli

Objavljeno:

- dana

ŠARENI I MOTORIZIRANI

Izglancali su svoje Vespe i krenuli zajedno u provod. Vespaši Vespa kluba Varaždin nedjelju su proveli, naime, u zajedničkom druženju i vožnji sa popularnim „osama“. Njih 25 iz Varaždina, ali i drugih gradova u pustolovinu je krenulo u jutarnjim satima. Na ulicama grada uspjeli su svim prolaznicima izmamiti osmijehe i pridobiti još veće simpatije za ovo kultno vozilo, što im je i jedan od ciljeva.

Želimo pokazati Varaždincima da su Vespe ovdje uvijek bile popularne i da su se vozile još prije 50 godina te da tu tradiciju treba zadržati. Upravo na tome i mi radimo, kako ne bi u potpunosti pale u zaborav – rekao je Damir Đurin, predsjednik kluba koji broji drugu godinu postojanja.

No, iako je udruga još mlada, ljubav Varaždinaca prema popularnim Vespama traje puno duže.  – Vespa je legenda, a popularna je bila kod nas već od 50.-ih godina. Jedna od njih još uvijek postoji, a to je ona od našeg najstarijeg počasnog člana. Vjerojatno je i najstarija u županiji – ispričao je Đurin.

Stare, nove, svih oblika i boja danas su se provozale Varaždinom. Bio je to ujedno i poziv svima koji kod kuće čuvaju Vespu da se pridruže udruzi koja je tek mali dio velike Vespa obitelji. – Članovi kluba svakog se dana okupljaju na prostoru sajma automobila iz a16 sati. Prilika je to za druženje, razmjene ideja… Svi novi članovi su dobrodošli i bilo bi nam drago kada bi se okupili u većem broju – pozvao je Đurin sve vlasnike Vespi da se pridruže.

Izvor:
Foto: Siniša Sović

Događanja

Zlatne Gorice: Loza je “potkupljena” darovima i pjesmom, fino se jelo i pilo i nova godina u vinogradu počinje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zlatne Gorice na Varaždin Bregu bile su danas nezaobilazan domaćin za sve koji vole Vincekovo.

Udruga vinogradara i voćara „Varaždinbreg“, u suradnji sa Turističkom zajednicom Općine Gornji Kneginec, organizirala je ovo tradicionalno obilježavanje „Svetog Vinka“, zaštitnika vinogradara i vinograda.

Ceremonija obilježavanja početka još jedne marljive godine rada u vinogradu popraćena je glazbom tamburaša, finom hranom i jasno, najukusnijim kaljicama.

Da bi se umilili trsovima za najbolje grožđe, gosti su svi zajedno, praćeni tamburašima, otpjevali pučku „Trsek moj zbudi se”. Na trsje su povješani darovi, svećenik je blagoslovio lozu i nova vinogradarska godina službeno je započela.

Nastavite čitati

Događanja

Topličanci uživaju u svojoj Božićnoj priči, a mališani s nestrpljenjem čekaju sutrašnji dolazak Motomrazova

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

“Toplička Božićna priča” jutros se nastavila u najljepšoj mogućoj vizuri u ovo doba godine – snježni pokrivač prekrio je grad.

Prava je to atmosfera za brojna događanja Božićne priče.Tijekom trodnevne priredbe Toplićanci i njihovi gosti mogu razgledavati Mali sajam eko proizvoda i rukotvorinama kao stvorenima za originalne božićne poklone.
U predahu šetnje u kućici restorana “Bernarda” nudi se kuhano vino, bezalkoholni i onaj jači, alkoholni punč, Križevačko craft pivo, domaća pita, hrana s roštilja i vrući, šarf gulaš.
Sinoć su posjetitelje zabavljali Neven i Leo, a večeras je na redu iznova jedan duo, Mirta i Emerik.
Poslijepodne će klinci, ali i svi koji se tako osjećaju sjesti u toplo kino i pogledati predstavu “Patuljci pojma nemaju pa se Djedici hitro spremaju”.
Nedjelja je rezervirana za svima one najdraže na Topličkom Božićnom sajmu – u 15  sati stižu Motomrazovi, čija je uzajamna ljubav s djecom velika.
Kakvi bi to Motomrazovi bili bez darova, pa će iz svojih vreća na motorima slatkim poklonima darivati mališane.
Paljenjem treće adventske svijeće u 16 sati završava se službeni dio ovogodišnje “Topličke Božićne priče”.

 

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje