Povežite se s nama

Crna kronika

Nakon strasne veze, Varaždinka ga prijavila za silovanje

Objavljeno:

- dana

– Nanesena mi je nevjerojatna sramota. Moram otkloniti ljagu sa svojeg imena. Zato sam i došao – rekao je muškarac iz Nedelišća koji se pojavio u redakciji Regionalnog tjednika s nepravomoćnom presudom i rješenjem zamjenice Županijske državne odvjetnice.

Naime, on se s 41-godišnjakinjom iz Varaždina upustio u ljubavne odnose i cijela priča završila je na sudu.

Nakon više mjeseci strasti, ona ga je prijavila za silovanje, no nepravomoćnom presudom Općinskog suda u Varaždinu ona je proglašena krivom zbog lažnog prijavljivanja.

Prijava

Ona ga je kazneno prijavila rekavši da je on u njezinom stanu bez njezina pristanka s njom stupio u spolne odnose. Sporan je bio spolni odnos od 8. travnja ove godine. Zbog toga je Županijsko državno odvjetništvo pokrenulo istragu protiv Nedelišćanca.

– Pretragom mobilnog uređaja muškarca od 12. studenog prošle godine pa do 8. travnja ove godine pronađene su poruke iz kojih se jasno da iščitati da 41-godišnjakinja voli sve vrste spolnih odnosa s njim – stoji u rješenju zamjenice Županijske državne odvjetnice.

Iz tih poruka je razvidno da ona s njim više puta prekidala, a onda mu brzo slala nove poruke, tražila oprost i pozivala ga k sebi, a zamjenica Županijske državne odvjetnice utvrdila je i da ona ne govori istinu kad je istaknula da su nakon navodnog silovanja prekinuli komunikaciju jer se iz poruka vidi da su se čuli i idući dan.

Također, toga dana iz poruka je vidljivo da ga je ona zvala u stan, ponese pivo i cigarete te da je govorila neistinu kad je rekla da se ona tuširala, a on si je sam otvorio stan.

Zamjenica Županijske državne odvjetnice istaknula je da je Varaždinka kaznenu prijavu podnijela u alkoholiziranom stanju.

– Proizlazi da je kaznena prijava i izjava oštećenice nisu potkrijepljeni bilo kakvim dokazima, naprotiv utvrđene činjenice ukazuju da ne postoji razuman stupanj sumnje da bi okrivljenik doista počinio trećeno kazneno djelo, stoga je obustavljena istraga protiv okrivljenika – stoji u rješenju zamjenice Županijske državne odvjetnice.

Kazna

Općinski sud to rješenje je uzeo u obzir i kaznio 41-godišnjakinju s 10.500 kuna.

– Lažnom prijavom izazvala je pokretanje kaznenog postupka protiv osobe za koju zna da nije počinitelj kaznenog djela, a ne radi se o kaznenom dijelu koje se progoni po privatnoj tužbi. Time je počinila kazneno djelo protiv pravosuđa – lažnim prijavljivanjem – stoji u presudi.

Ipak, riječ je o nepravomoćnoj presudi i ona se na istu može žaliti.

Crna kronika

Evo zašto je došlo do prometne nesreće na križanju Zagrebačke i Supilove

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Izvijestili smo da je u četvrtak, 20. siječnja, na križanju Zagrebačke i Supilove došlo do prometne nesreće, a sada policija donosi detalje.

<<FOTO Dva automobila sudarila su se jutros u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu

Osobnim vozilom je upravljao muškarac starosti 40 godina iz smjera Merlićeve ulice u smjeru Ulice Miroslava Krleže.

– Dolaskom do raskrižja Supilove ulice sa Zagrebačkom ulicom na kojem se prometom upravlja semaforima, vozilom je ušao u raskrižje na zasad neutvrđeno prometno svjetlo, kojom prilikom je prednjim djelom vozila udario u prednji desni dio osobnog vozila kojim je Zagrebačkom ulicom u smjeru Trga Slobode upravljala 32-godišnjakinja – ističe PU varaždinska.

U prometnoj nesreći ozljede je zadobio putnik u vozilu starosti 33 godine, te mu je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane.

Nastavite čitati

Crna kronika

Više mjeseci trajala je akcija u kojoj je u pomaganju osuđenicima ulovljena ekipa Kaznionice u Lepoglavi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske u suradnji s policijskim službenicima Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta i službenicima pravosudne policije, a u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta dovršili su 20. siječnja višemjesečno kriminalističko istraživanje nad četvoricom muških osoba u dobi od 55, 50, 40 i 44 godine s prebivalištem, odnosno boravištem na području Varaždinske županije te jednom ženskom osobom starosti 65 godina s prebivalištem na području Grada Zagreba, javila je PU varaždinska.

Za njih je kriminalističkim istraživanjem potvrđena osnovanost sumnje da su počinili kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti, poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti te pomaganja u zlouporabi položaja i ovlasti.

Muške osobe starosti 55 i 50 godina sumnjiči se da su kao zaposlenici Kaznionice u Lepoglavi, u dužem vremenskom razdoblju, na traženje odnosno na poticaj muških osoba starosti 40 i 44 godine, koji se u Kaznionici u Lepoglavi nalaze na izdržavanju kazne zatvora, nedozvoljeno unosili ili omogućavali nenadzirani unos u prostorije Kaznionice raznih predmeta, odnosno mobitela, SIM kartica, optičkih medija i drugih predmeta, čije je korištenje zatvorenicima u prostorijama Kaznionice u Lepoglavi zabranjeno, nakon čega su unijete predmete, od kojih je dio prethodno dostavljen od strane osumnjičene ženske osobe, predavali istim zatvorenicima.

Jutarnji list piše kako su između ostalog dilali i porniće, Cecine pjesme, filmove i serije.

Policija i USKOK uhitili zaposlenike kaznionice u Lepoglavi, evo što su napravili

Osumnjičenici su nakon dovršetka dokaznih radnji, koje su uključivale pretrage stanova, vozila, i prostorija unutar Kaznionice u Lepoglavi uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku Pritvorske jedinice PU zagrebačke.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje