Povežite se s nama

Međimurje

Nakon triju godina vratio se automobilistički as: Vedran Delimar žari i pali svojim novosloženim Polom

FOTO: Bruno Mesarić/privatna arhiva

Objavljeno:

- dana

Već neko vrijeme nije bilo riječi o čakovečkom automobilističkom asu Vedranu Delimaru, koji je dio vremena u zadnje tri godine posvetio slaganju novog automobila. Ovaj ljubitelj auto i style sporta u njemu sudjeluje već desetak godina, a strast prema vozilima gaji odmalena.

Nagrada Stubičkih Toplica

Početkom srpnja je tako sjeo za volan novosloženoga VW Pola na zagorskoj strani Medvednice. Tamo je održana 28. Nagrada Stubičkih Toplica 2022., koja je privukla 65-ero vozača iz 27 hrvatskih klubova.

– Bila je to moja prva brdska utrka s novim Polom W-WRC 1.8 turbo. Osvojio sam drugo mjesto u klasi 5B. Odvozio sam sve četiri vožnje bez greške, auto je izdržao sve napore i dovezao se do cilja. Polo se odlično vozi i drži na cesti, no jednostavno je s velikim kočnicama, kotačima i sada šperom izgubio abnormalno puno snage s obzirom na to da motor nismo dirali, već smo se fokusirali na šasiju i drugo.

Nadalje ću razmišljati o jačem motoru, jer rješenja ispod 300 ili 350 konjskih snaga više jednostavno nisu dovoljna. Osim toga, vozim pomalo rezervirano, jer je auto friško složen pa moram upoznati konfiguraciju. Zahvalan sam AKK-u DS Prelog Racing, Dini Lesaru, Dariju Lešu, sponzorima koji mi pomažu, kao i svom ocu Zvonku – navodi Vedran.

Uz brdska prvenstva Hrvatske kategorije I i II te povijesnih vozila, u Stubičkim Toplicama bodovan je i ove godine uvedeni Kup RH povijesnih automobila (vožnja točnosti), sve u organizaciji zagrebačkog Autokluba Delta uza suorganizaciju Općine Stubičke Toplice.

Pobjeda na Belici

U srpnju je Autoklub Blacklisted na Belici organizirao automobilsku utrku na karting stazi Blažon. Nazvana je Time Attack Race 3, a bodovala se za Blacklisted Cup 2022. Nastupilo je 46-ero vozačica i vozača. Vedran je nakon pobjede u klasi u centru Čakovca nastavio niz pobjedom u klasi P3.

Ovoga puta Vedran je uzeo i pobjedu u ukupnom poretku te nagradu za najbrži krug dana. Drugo mjesto generalno zauzeo je Siniša Baksa s Mercedesom A45 AMG, a treće mjesto generalno Tomislav Ivanjek s Renaultom Meganeom RS.

– Konačno se sve poklopilo! Trening odvozili, staza uska, zavoj na zavoju, hrapavi asfalt. Prva trka na starim slikovima, odvozio neko vrijeme 1:01:xxx, ništa obećavajuće, prvi u klasi, generalno jedno deseti. Onda sam se malo zainatio, stavio nove gume i odvozio vrijeme 56.400, najbrži krug dana!

Sve se promijenilo, idemo u treću utrku dana, krenuo sam odlično, napravio krug zagrijavanja, relativno dobro vrijeme i nevjerojatno, 100 metara prije cilja mjernog kruga pukne svih šest šarafa na poluosovini lijevoj i ostajem bez pogona, ali prošao sam nekako cilj i zabilježio se u vrijeme. Kreću kalkulacije, zbrajanja i bilo je dosta! Dvije zbrojene vožnje: 1. mjesto ukupnog poretka, 1. mjesto u klasi P3, odnosno najbrži krug dana – objasnio je Vedran.

2. Meet Tuning Crewa Varaždin

Sredinom srpnja sudjelovao je i na 2. Meetu Tuning Crewa Varaždin kod autosajma, na kojem su održana natjecanja u izgledu automobila (style natjecanje), glasnoći muzike u automobilu (DB contest), usisu, ispuhu i razne igre. Vedran je sa svojim Polom, među ostalim, osvojio glavnu nagradu Best of Show. Sigurno ćemo o njegovim uspjesima u bližoj budućnosti još puno slušati.

Međimurje

Postavljen prvi paketomat u Općini Goričan

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Goričan je 8. srpnja dobio svoj prvi paketomat, smješten u sklopu buduće tržnice u Goričanu.

Paketomat građani tako mogu nesmetano koristiti za primanje i slanje paketa.

Paketomat je uređaj koji omogućuje preuzimanje paketa na lokacijama koje vama najviše odgovaraju u vrijeme kada vam najviše odgovara. Paketomat će biti dostupan svaki dan, od 0-24, a korisnici će moći preuzimati i  slati svoje pakete u vrijeme kad njima najviše odgovara te vršiti povrat robe kupljene putem e-trgovina.

U vrijeme kad je internetska prodaja jako razvijena, puno puta se može desiti da paketi dolaze na vašu kućnu adresu, a vas u tom trenutku nema kod kuće, od sad ćete moći vaš paket preusmjeriti u GLS paketomat i pokupiti paket kad Vama odgovara.

Više informacija kako preuzeti paket ili poslati paket možete pronaći na linku: Informacije o paketomatu

Nastavite čitati

Međimurje

U Parku Mladosti u Prelogu otvoren nogometni teren s umjetnom travom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Studio Vipro

U Parku Mladosti u Prelogu 2. srpnja otvoren je novi teren s umjetnom travom.

Teren je otvorio predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić, a svečanosti u Parku Mladosti nazočili su i saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, članovi Izvršnog odbora HNS-a Nenad Horvatić i Mato Kljajić, ujedno i predsjednik Zajednice sportskih udruga te mnogi drugi.

Grad Prelog prijavio je projekt pod nazivom „Rekonstrukcija pomoćnog nogometnog igrališta – FAZA I“, na Natječaj za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2022. godini, kojeg je provodilo Ministarstvo turizma i sporta. Ovaj se projekt odnosio na izvedbu pripremnih radova za postavljanje igrališta s umjetnom travom, na pomoćnom igralištu Nogometnog kluba Mladost Komet, u Parku Mladosti u Prelogu. Izvođač radova je bila tvrtka Pavlic Asfalt Beton. Nakon izvedbe pripremnih radova, igralište sa umjetnom travom, postavljala je tvrtka tvrtka Maxmar Grupa iz Zagreba, dok je kompletno postavljanje travnjaka financirao Hrvatski nogometni savez.

– Zahvalio bih gradonačelniku i ljudima iz Nogometnog kluba Mladost na ostvarenju ovog projekta koji predstavlja sve ono što zagovaramo već godinama, a to je ulaganje u infrastrukturu, sportske terene, što je ujedno zalog za budućnost, za našu djecu, za buduće reprezentativce – istaknuo je prvi čovjek HNS-a Marijan Kustić.

studio VIPRO

– Zahvaljujem se svima koji su podržali ovaj projekt, koji nije bio jednostavan! Ovaj projekt je nastao zajedničkim radom Grada Preloga, Ministarstva turizma i sporta, Hrvatskog nogometnog saveza našoj djeci da se maknu od pošasti interneta, facebooka, igrica i krenu na zrak zaigrati nogomet te nauče ne samo pobjeđivati nego i izgubiti i tako mentalno ojačaju – rekao je gradonačelnik Kolarek.

Simbolično je igralište otvoreno puštanjem u zrak 111 balona u bojama Nogometnog kluba Mladost Komet, u spomen na 111 godina dugu povijest igranja nogometa u Prelogu. Prvi su igralište isprobali predsjednik HNS – a Marijan Kustić i predsjednik Gradskog vijeća Grada Preloga Đuro Ujlaki, a nakon njih mališani iz Nogometne škole Nogometnog kluba Mladost Komet te njihovi gosti, vršnjaci iz Cirkovljana

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje