Povežite se s nama

Međimurje

Napreduju radovi na energetskoj obnovi četiri zgrade Županijske bolnice

Objavljeno:

- dana

Uz adaptaciju prilaza Županijskoj bolnici Čakovec i Zavodu za hitnu medicinu Međimurske županije, u tijeku je i trenutno najveći projekt u zdravstvu u Međimurskoj županiji – energetska obnova Županijske bolnice Čakovec vrijedna 40 milijuna kuna, zahvaljujući kojoj će se obnoviti preostale četiri zgrade.

Time će biti zaokruženo ulaganje u obnovu i rekonstrukciju zdravstvenih objekata na području Međimurja.

Obnovom zgrada Županijske bolnice Čakovec stvorit će se kvalitetniji uvjeti za boravak pacijenata i rad medicinskog osoblja, ali i uštede energije za grijanje za oko 60 posto.

Energetska obnova Županijske bolnice Čakovec obuhvaća radove na vanjskoj ovojnici na kojoj će se napraviti toplinska izolacija te sanirati krovišta i stropovi, zamjenu rasvjete te automatizaciju sustava za grijanje i hlađenje, a međimurska Bolnica će time postati jedna od najmodernijih županijskih bolnica.

Energetskom obnovom obuhvaćene su četiri zgrade Županijske bolnice Čakovec – paviljon 1, opskrbno servisni centar, spojni hodnik, paviljon 2 – poliklinike i sače, prostor ukupne površine 20.263 četvorna metra.

Nakon izgradnje nove zgrade Doma zdravlja Čakovec, proširenja radiološke dijagnostike, nabavke uređaja za magnetsku rezonancu, obnovljenih ambulanta, odjela interne, neonatologije i abdominalne i dječje kirurgije te nabavke novih vozila za primarnu i sekundarnu zaštitu, rekonstrukcijom prilaznog puta i energetskom obnovom Bolnice privest će se kraju veliki investicijski ciklus ulaganja u standard i kvalitetu zdravstvene usluge u Međimurju.

Međimurje

Koncert Hrvatskog baroknog ansambla i predstava „Sve o muškarcima“ u Donjem Mihaljevcu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Povodom Dana Mihaljevca i svetkovine sv. Antuna Padovanskog, u petak, 9. lipnja 2023. godine, u crkvi sv. Antuna Padovanskog u Donjem Mihaljevcu održat će se koncert Hrvatskog baroknog ansambla, s početkom u 19 sati.

Ulaz je besplatan, a svi su dobrodošli, poručuju iz Općine Sveta Marija.

Osim toga, u subotu, 10. lipnja, na nogometnom igralištu NK „Drava“ u Donjem Mihaljevcu nastupit će Teatar „Gavran“ s predstavom „Sve o muškarcima“. Ulaz je također besplatan za sve.

Nakon predstave uslijedit će zabava i ples, a u slučaju lošeg vremena, predstava će se održati u Domu kulture u Donjem Mihaljevcu.

Nastavite čitati

Međimurje

VIDEO „Pučpuljike“ osvojile srebro na međunarodnom natjecanju i izdale novi spot

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ove subote na već tradicionalnoj 14. Zlatnoj lipi Tuhlja odigravalo se pravo odmjeravanje glazbenih snaga nikad jače konkurencije pjevačkih zborova i vokalnih sastava.

Na ovom međunarodnom natjecanju u konkurenciji ukupno 28 zborova i vokalnih sastava bile su i jedine predstavnice iz Međimurja.

Ansambl „Pučpuljike“ osvojio je srebrnu plaketu s visokim brojem bodova te su „Pučpuljike“ tako još jednom opravdano zasjale na glazbenom nebu.

Da „Pučpuljike“ ne plijene pažnju samo glasom, dokazale su osvojivši i najviše glasova publike za najkreativniju i najljepšu fotografiju s natjecanja.

Važno je spomenuti i da su ovih dana proslavile svoj stoti nastup od svog osnutka, a taj su jubilarni broj proslavile počastivši svoju vjernu publiku novim spotom „Rijeka Mura tiho šumila“, koji je dostupan u nastavku.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje