Povežite se s nama

Međimurje

Nasjajnije odličje za Hannah Ereiz, a Adam Šinjori postao viceprvak

Objavljeno:

- dana

PLIVANJE

Lista odličnih rezultata plivača Čakovečkoga plivačkoga kluba se povećala.

Naime, članovi ČPK-a Adam Šinjori, Vita Pintarić, Hannah Ereiz, Ema Medved i Gloria Požgaj pod vodstvom trenera Gorana Kolarića sudjelovali su na kadetskom Prvenstvu Hrvatske koje je 20. i 21. srpnja održano u Sisku.

Priznanje

Jedna od ponajboljih hrvatskih plivačica Hannah Ereiz opravdala je status favorita na 200 m leđno gdje je uzela zlato.
Prvakinja države tom uspjehu pridodala je i broncu na 100 m leđno. Uspjeh čakovečkih plivača upotpunio je Adam Šinjori, koji je na 100 m leptir osvojio srebro. I ostali koji su nastupali u Sisku dali su svoj obol ukupnom uspjehu čakovečkog plivanja.
Prema listi uspješnosti klubova, dobivenoj na temelju zbroja bodova isplivanih disciplina, Čakovečki plivački klub je zauzeo odlično 5. mjesto u ženskoj konkurenciji i 18. mjesto u muškoj konkurenciji.
Trener Goran Kolarić nije krio zadovoljstvo takvim rezultatom, prije svega u ženskoj konkurenciji. “Na natjecanju je nastupilo 250 plivačica i plivača iz 31-oga hrvatskoga kluba.

Svi oni su tijekom natjecateljske godine isplivali potrebne vremenske limite koje je odredio Hrvatski plivački savez za nastup na Kadetskom prvenstvu. Ovi rezultati su posljedica kontinuiranog, sustavnog i studioznog rada i jako sam ponosan na naše plivače. Nastupe su odradili na visokom nivou i ničime nisu zaostajali za plivačima iz drugih, puno većih plivačkih sredina.” izjavio je Kolarić.
Pred našim plivačima sada je nastup na Prvenstvu Hrvatske za mlađe juniore, juniore i mlađe seniore koje će biti održano u Zagrebu od 29. srpnja do 2. kolovoza. Boje ČPK-a na tom prvenstvu branit će sedmero plivača.

Rezultati

Adam Šinjori: 2. mjesto u disciplini 100 m leptir, 4. mjesto u disciplini 200 m leptir, 7. mjesto u disciplini 200 m mješovito, 11. mjesto u disciplini 200 m leđno.
Hannah Ereiz: 1. mjesto u disciplini 200 m leđno, 3. mjesto u disciplini 100 m leđno, 9. mjesto u disciplini 200 m leptir, 9. mjesto u disciplini 800 m slobodno, 10. mjesto u disciplini 100 m leptir.
Ema Medved: 6. mjesto u disciplini 400 m slobodno, 8. mjesto u disciplini 800 m slobodno, 9. mjesto u disciplini 100 m slobodno, 10. mjesto u disciplini 200 m mješovito, 14. mjesto u disciplini 200 m slobodno.
Gloria Požgaj: 10. mjesto u disciplini 200 m slobodno, 11. mjesto u disciplini 800 m slobodno, 13. mjesto u disciplini 400 m slobodno, 14. mjesto u disciplini 100 m leđno, 15. mjesto u disciplini 200 m leđno.
Vita Pintarić: 21. mjesto u disciplini 200 m prsno, 29. mjesto u disciplini 100 m prsno. Plivačice Hannah Ereiz, Ema Medved, Gloria Požgaj i Vita Pintarić su osvojile 6. mjesto u štafeti 4x100m mješovito i 9. mjesto u štafeti 4x100m slobodno.

Izvor:
Foto: Privatna arhiva

Međimurje

U čast Gospe Karmelske u Štrukovcu održano proštenje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U čast Majke Božje Škapularske ili Gospe Karmelske u nedjelju, 21. srpnja, u Štrukovcu je održano tradicionalno proštenje.

Misu je služio generalni vikar biskupije Varaždinske Antun Perčić, a uz domaćeg župnika Maria Križanca misnom slavlju nazočio je i nekadašnji župnik župe Selnica, kamo pripada Štrukovec, Josip Horvat.

Crkveni zbor župe Selnica pod vodstvom Julijane Kočila prekrasno je pjevao. Uz mnoštvo vjernika svetoj misi prisustvovao je i gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak, kao i članovi Mjesnog odbora Štrukovec.

Štrukovec je u sastavu Župe svetog Marka u Selnici, s kojom Grad Mursko Središće, baš kao i s ostalim okolnim župama dobro surađuje i svake godine kroz kapitalne donacije pomaže održavanje sakralnih prostora.

Nastavite čitati

Međimurje

Proglašena prirodna nepogoda tuče za tri međimurske općine – šteta na nekim kulturama 80 %

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Župan Međimurske županije Matija Posavec proglasio je prirodnu nepogodu za područje općina Vratišinec, Gornji Mihaljevec i Domašinec, zbog tuče koja u subotu, 13. srpnja 2024. godine uzrokovala oštećenje i umanjenje ovogodišnjeg uroda na poljoprivrednim površinama, odnosno na povrtlarskim i ratarskim kulturama, voćnjacima i štetama na građevinama.

Na temelju prvih procijenjenih šteta od strane općinskih Povjerenstava za procjenu šteta od prirodnih nepogoda, utvrđeno je da je na području općine Domašinec procjena umanjenja priroda u odnosu na prosječni prirod od 75 %, pri čemu su najviše stradali kukuruz, suncokret, soja, buča, povrće, jabuke i orasi, dok postoje i izravne štete na građevinama.

Na području općine Gornji Mihaljevec najviše su stradale bundeve, borovnice i jabuke i to u rasponu od 35-80 %, dok su na području općine Vratišinec zabilježene štete na poljoprivrednim površinama od 35 % kukuruza, 35 % bundeve, soje i suncokreta, te 40 % povrtlarskih kultura i 35 % štete na voćnjacima.

Nakon odluke o proglašenju prirodne nepogode, zadužuju se općinska povjerenstva za procjenu štete od prirodnih nepogoda, da konačno procijenjenu štetu prijave županijskom Povjerenstvu putem Registra šteta, koje će izraditi zbirno izvješće o šteti na području Međimurske županije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje