Povežite se s nama

Međimurje

Nasjajnije odličje za Hannah Ereiz, a Adam Šinjori postao viceprvak

Objavljeno:

- dana

PLIVANJE

Lista odličnih rezultata plivača Čakovečkoga plivačkoga kluba se povećala.

Naime, članovi ČPK-a Adam Šinjori, Vita Pintarić, Hannah Ereiz, Ema Medved i Gloria Požgaj pod vodstvom trenera Gorana Kolarića sudjelovali su na kadetskom Prvenstvu Hrvatske koje je 20. i 21. srpnja održano u Sisku.

Priznanje

Jedna od ponajboljih hrvatskih plivačica Hannah Ereiz opravdala je status favorita na 200 m leđno gdje je uzela zlato.
Prvakinja države tom uspjehu pridodala je i broncu na 100 m leđno. Uspjeh čakovečkih plivača upotpunio je Adam Šinjori, koji je na 100 m leptir osvojio srebro. I ostali koji su nastupali u Sisku dali su svoj obol ukupnom uspjehu čakovečkog plivanja.
Prema listi uspješnosti klubova, dobivenoj na temelju zbroja bodova isplivanih disciplina, Čakovečki plivački klub je zauzeo odlično 5. mjesto u ženskoj konkurenciji i 18. mjesto u muškoj konkurenciji.
Trener Goran Kolarić nije krio zadovoljstvo takvim rezultatom, prije svega u ženskoj konkurenciji. “Na natjecanju je nastupilo 250 plivačica i plivača iz 31-oga hrvatskoga kluba.

Svi oni su tijekom natjecateljske godine isplivali potrebne vremenske limite koje je odredio Hrvatski plivački savez za nastup na Kadetskom prvenstvu. Ovi rezultati su posljedica kontinuiranog, sustavnog i studioznog rada i jako sam ponosan na naše plivače. Nastupe su odradili na visokom nivou i ničime nisu zaostajali za plivačima iz drugih, puno većih plivačkih sredina.” izjavio je Kolarić.
Pred našim plivačima sada je nastup na Prvenstvu Hrvatske za mlađe juniore, juniore i mlađe seniore koje će biti održano u Zagrebu od 29. srpnja do 2. kolovoza. Boje ČPK-a na tom prvenstvu branit će sedmero plivača.

Rezultati

Adam Šinjori: 2. mjesto u disciplini 100 m leptir, 4. mjesto u disciplini 200 m leptir, 7. mjesto u disciplini 200 m mješovito, 11. mjesto u disciplini 200 m leđno.
Hannah Ereiz: 1. mjesto u disciplini 200 m leđno, 3. mjesto u disciplini 100 m leđno, 9. mjesto u disciplini 200 m leptir, 9. mjesto u disciplini 800 m slobodno, 10. mjesto u disciplini 100 m leptir.
Ema Medved: 6. mjesto u disciplini 400 m slobodno, 8. mjesto u disciplini 800 m slobodno, 9. mjesto u disciplini 100 m slobodno, 10. mjesto u disciplini 200 m mješovito, 14. mjesto u disciplini 200 m slobodno.
Gloria Požgaj: 10. mjesto u disciplini 200 m slobodno, 11. mjesto u disciplini 800 m slobodno, 13. mjesto u disciplini 400 m slobodno, 14. mjesto u disciplini 100 m leđno, 15. mjesto u disciplini 200 m leđno.
Vita Pintarić: 21. mjesto u disciplini 200 m prsno, 29. mjesto u disciplini 100 m prsno. Plivačice Hannah Ereiz, Ema Medved, Gloria Požgaj i Vita Pintarić su osvojile 6. mjesto u štafeti 4x100m mješovito i 9. mjesto u štafeti 4x100m slobodno.

Izvor:
Foto: Privatna arhiva

Međimurje

U Prelogu obilježen prvi Nacionalni dan udomiteljstva: „Jako nedostaje smještaja za djecu“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Hrvatski Sabor proglasio je 31. svibnja Nacionalnim danom udomiteljstva, a po prvi puta obilježava se ove, 2023. godine.

Kao i u drugim mjestima i gradovima u Republici Hrvatskoj, prvi Nacionalni dan udomiteljstva obilježen je i u Prelogu, i to u subotu, 3. lipnja 2023. godine.

Veselo druženje

Okupljanje, veselo druženje i promocija udomiteljstva odvijalo se u zelenom okruženju Marine Prelog. Hrvatski zavod za socijalni rad – Područni ured Prelog, kao organizator i provoditelj aktivnosti, zahvaljuje svima koji su sudjelovali, pomogli i prisustovali ovoj posebnoj prilici.

Na pomoći, susretljivosti i razumijevanju te darovima za djecu koja su sudjelovala u programu, zahvalili su Gradu Prelogu i  gradonačelniku Ljubomiru Kolareku.

– Grad Prelog je i do sada pomagao i sudjelovao u mnogim aktivnostima sustava socijalne skrbi na području cijelog Donjeg Međimurja, a ovaj za nas veliki korak prema osiguravanju alternativne skrbi za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi, posebno je važan s obzirom na činjenicu da nam jako nedostaje smještajnih kapaciteta za djecu na području cijelog donjeg Međimurja. Zato vas i ovim putem pozivamo da otvorite svoja srca i svoj dom za barem jedno dijete bez odgovarajuće roditeljske skrbi – istaknula je v.d. voditeljice Hrvatskog zavoda za socijalni rad Područnog ureda Prelog Melita Novak-Ban.

Nastavite čitati

Međimurje

Počinju radovi na školskim zgradama u Goričanu, Sivici i Palinovcu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ovaj tjedan su u Područnoj školi Sivica u općini Podturen potpisani ugovori o izvođenju radova na statičkoj sanaciji i jačanju konstrukcija na školskim zgradama u Goričanu, Sivici i Palinovcu, ukupne vrijednosti 204.704,51 euro.

– Nakon detekcije oštećenja na objektima nekih naših školskih ustanova u potresu, u ovom vremenu prilika prijavili smo i uspjeli doći do sredstava za statičku sanaciju. Želimo iskoristiti svaku šansu na nacionalnim i natječajima iz Eu fondova, zato smo intenzivirali pripremu projektne dokumentacije. Težimo sve naše osnovne škole dovesti do uvjeta za jednosmjensku nastavu te u svim sredinama izgraditi sportske dvorane i ovog trenutka smo pripremljeni za natječaje – naglasio je međimurski župan Matija Posavec te dodao da je projektna dokumentacija za prijavu na NPOO pripremljena za 15 osnovnih škola, tri srednje škole te četiri sportske dvorane.

Dobrodošlicu, uz osobitu zahvalu Međimurskoj županiji na kontinuiranoj i ravnomjernoj podršci području obrazovanja, izrazile su predsjednica MO-a Sivica Željka Kovač te ravnateljica OŠ Podturen Marijana Cerovec.

Građevinsko-obrtnički radovi u područnom školskom odjelu OŠ Podturen u Sivici iznosit će 77.257,50 eura, na zgradi područne škole OŠ Hodošan u Palinovcu 69.033,75 eura, a na objektu Osnovne škole Goričan 58.413,25 eura.

Tijekom školskih praznika Međimurska županija kreće u još jedan veliki investicijski ciklus u obrazovnim ustanovama, tako će se u PŠ Zasadbreg izvesti rekonstrukcija prostora kako bi se školi omogućiti uvjeti za jednosmjensku nastavu, u PŠ Gornji Hrašćan uredit će se učionice, u OŠ Vratišinec slijedi rekonstrukcija i opremanje školske kuhinje, a u OŠ Draškovec uređenje kuhinje. U  OŠ Donja Dubrava uredit će se dvorište, u OŠ Mursko Središće postavit će se videonadzor, dok će se u PŠ Gardinovec obnoviti fasada zgrade, a u učeničkom domu  Graditeljske škole Čakovec sljedeći zahvat bit će rekonstrukcija kuhinje.

Ravnatelj OŠ Hodošan Damir Kovačić zahvalio je Međimurskoj županiji, istaknuvši da mu je drago što će se sredstva uložiti i u područni odjel u Palinovcu koji pohađaju 22 đaka.

– Područna škola srce je svakog malog mjesta i zato ulaganja imaju još veću vrijednost– rekao je Kovačić.

Ravnatelj osnovne škole Goričan Zlatko Varošanec nije krio oduševljenje recentnim ulaganjima u školstvo Goričana, kojem je sada pridodana i statička sanacija.

Novinarima i uzvanicima obratio se u ime izvođača radova direktor Igor Tekeli.

– Rok za izvedbu je kratak,  riječ je o zahtjevnim građevinskim postupcima. No, dorasli smo zadatku pa ćemo školske prostore ne samo osigurati, već i uljepšati – istaknuo je.

Načelnik Općine Donji Kraljevec Miljenko Horvat pohvalio je Međimursku županiju u kojoj sve škole imaju snažnog i pouzdanog partnera, a domaćin – načelnik Općine Podturen Perica Hajdarović – uz zahvalu svima je uputio poziv i na skore Dane općine.

Potpisivanju ugovora prisustvovale su pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje kulturu i sport MŽ Nives Kolarić Strah te pročelnica za međunarodnu suradnju, investicije i projekte Anita Perešin.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje