U subotu, 12. rujna, u Zagrebu je održano Prvenstvo Republike Hrvatske u kombinaciji 10 plesova u organizaciji PK Academia Zagreb, SPK Petrinia Petrinja te Hrvatskog sportskog plesnog saveza.

Bio je to važan dan za sve natjecatelje u sportskom plesu, članove Hrvatskog sportskog plesnog saveza, jer su se natjecatelji vratili na plesni podij nakon velike stanke zbog pandemije koronavirusa.

Svoje su predstavnike na natjecanju u pojedinačnim kategorijama i sportskim plesnim parovima imali varaždinski Plesni klub “Takt” i Plesni sportski klub “Valcer”.

Vrhunske rezultate ostvarile su Ema Biškup iz Takta, koja je uvjerljivo osvojila dvije zlatne medalje i dva naslova državne prvakinje i to u kategoriji stare mladeži solo i u kategoriji U-21 solo, te Leona Mičuda i Vida Jurak iz Valcera, u starosnim kategorijama osnovaca i mlađe mladeži, s naslovnima državnih prvakinja.

Od plesača Takta, na postolje se popela i Marta Majcen, osvajanjem srebrne medalje i naslova državne viceprvakinje u kategoriji mlađe mladeži solo. U istoj kategoriji odlično su plesale Eni Kočet (4. mjesto), Linda Šoštarek (6. mjesto) i Ema Žalac (8.mjesto). Brončanu medalju u kategoriji osnovaca solo osvojila je Elena Majcen. U zahtjevnim kategorijama u disciplinama parova plesali su Marino Bruža Habek i Iva Friščić koji su u mladeži doplesali do 4.mjesta te Luka Gladović i Elena Majcen koji su u mlađoj mladeži osvojili 9. mjesto.

Valcerovi plesači bili su također uspješni kako pojedinačno, tako i u parovima. Elena Sekovanić u kategoriji mlađih osnovaca, osvojila je četvrto mjesto, dok su kod sportskih plesnih parova u starosnoj kategoriji osnovaca Andrej Gregurinčić i Lorena Garojević ušli su u finale prvenstva te osvojili peto mjesto.

U kategoriji mlađe mladeži međusobno su se natjecala čak tri sportska plesna para SPK Valcer. Andrej Detelj i Elena Weiser plasirali su se u finale i osvojili peto mjesto, Eugen Sekovanić i Kiara Črnila koji su se također plasirali u finale, osvojili su šesto mjesto, dok su njihovi klupski kolege David Hudoletnjak i Vida Jurak u istoj kategoriji bili sedmi.
U iznimnoj jakog kategoriji starije mladeži, Teo Patačko i Stefani Hrman zauzeli su odlično peto mjesto.

U oba varaždinska plesna kluba sportaši nastavljaju s intenzivnim pripremama jer je za dva tjedna na rasporedu još jedno državno prvenstvo i to u disciplini latinsko-američkih plesova koje će se održati u Samoboru.

Osim intenzivnih sportskih priprema u tijeku su i organizacijske pripreme za tradicionalni “Trofej grada Varaždina” kojeg već dugi niz godina zajednički organiziraju PK Takt i PSK Valcer. Trofej grada Varaždina koji se nalazi pod pokroviteljstvom grada Varaždina održat će se u subotu, 10. listopada 2020. godine u sportskoj dvorani Graberje u Varaždinu. U ovoj specifičnoj situaciji, u jeku pandemije koronavirusa, sportsko natjecanje održat će se uz primjenu svih propisanih epidemioloških mjera od strane Stožera civilne zaštite te protokola Hrvatskog sportskog plesnog saveza o organizaciji natjecanja tijekom pandemije koronavirusa.

 

 

 

Komentari

Komentara