Povežite se s nama

Kultura

Naslovi jamče dobru kino zabavu

Objavljeno:

- dana

Listopad u kinu Galerija

Nakon vikenda korejskog filma, listopad u kinu Galerija bit će sve samo ne dosadan.

Već na početku mjeseca, 3. listopada, na programu je pobjednički film 8. Zagreb Film Festivala, njemačko-austrijska koprodukcija Pljačkaš. Već dan kasnije može se pogledati pobjednik Festivala godinu ranije – 2009. – kanadski film Ubio sam majku.

Festival dokumentarnog rock filma

U nedjelju 5. listopada Variete ciklus Prvi svjetski rat otvara film Galipolje. Vikend potom, 10. i 11. listopada, na programu je Best of DORF- Festivala dokumentarnog rock-filma, uz koji će biti održana izložba i predavanje.

Sedam dana kasnije, 17. listopada, predstavit će se film O hokeju i medvjedima, Radoslava Jovanova Gonza i Josipa Ivančića. Riječ je o dokumentarnom filmu o Hokejaškom klubu Medveščak, koji prati uspjehe zagrebačkoga hokeja od njegovih početaka – od 1961. godine do danas.

Slijedi nagrađivani latvijski film Mama, volim te, 18. listopada. Dan kasnije u Variete ciklusu Prvi svjetski rat prikazati će se film Za kralja i domovinu.

Petak i subotu poslije, 24. i 25. listopada, održava se paralelan program s 12. Zagreb Film Festivalom. Mjesec u kinu Galerija zatvara Svjetski dan audiovizualne baštine i Međunarodni dan animacije, u nedjelju 26. listopada.

Izvor:
Foto:

Kultura

Sax in the City: ove srijede kod fontane na Kazališnom trgu koncert učenika na otvorenom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na Kazališnom trgu, kod fontane, u srijedu, 16. lipnja, s početkom u 19 sati publici će se predstaviti kvartet saksofona Glazbene škole u Varaždinu – osnovnoškolci i kvartet saksofona Glazbene škole u Varaždinu – srednjoškolci.

Uz njih će nastupiti i kvartet saksofona Umjetničke škole Fortunat Pintarić iz Koprivnice.

Nastup će se održati na otvoreno, a ulaznica nema.

– Sve posjetitelje molimo da se u svakom trenu pridržavaju važećih epidemioloških mjera – poručuju iz Koncertnog ureda Varaždin.

Nastavite čitati

Kultura

Završio je 12. Tjedan smijeha Kerekesh Teatra: festival je posjetilo više od 9.000 osoba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Završio je 12. Tjedan smijeha Kerekesh Teatra na kojem je izvedeno 30 predstava u gradu Varaždinu, Ludbregu, Lepoglavi i Varaždinskim Toplicama te u općinama Varaždinske županije: Cestica, Gornji Kneginec, Trnovec Bartolovečki, Vinica, Sveti Ilija, Bednja Sračinec, Petrijanec, Ljubešćica i Maruševec.

Manifestacija je, po treći puta, uključila i općinu Strahoninec iz Međimurske županije.

U deset dana festival je posjetilo više od 9.000 osoba te Tjedan smijeha i dalje nosi titulu najvećeg i najposjećenijeg kazališnog festivala u Hrvatskoj.

Na festivalu su premijerno izvedene i dvije nove predstave Kerekesh Teatra „Susjedi“ i „Ja, trudnica“ koje će, sudeći prema dosadašnjim reakcijama publike, biti hit ovog ljeta, ističu iz Kerekesh tratra.

U sklopu 12. tjedna smijeha održana je i peta izložba karikaturista pod nazivom „Smijeh pod maskama“ te su nagrađene i najbolje karikature po ocjeni publike.

Nagradu za najbolju portretnu karikaturu dobio je Žarko Radovanović, dok je nagrada za najbolju ”geg” karikaturu pripala Damiru Novaku. Nagrada publike ”Najjači smehek”, koja se dodjeljuje drugu godinu za redom, pripala je Ludoj kući, odnosno predstavi ”Potpuni stranci”.

Nagrade su uručili gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj te župan Varaždinske županije Anđelko Stričak.

– Neizmjerno smo vam zahvalni na svakom smijehu, na velikom interesu za predstavama te podršci koju nam dajete. Veselimo se novim kazališnim druženjima! – poručuju.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!