Povežite se s nama

Međimurje

Nastava bi trebala počinjati u devet?

Objavljeno:

- dana

VARAŽDIN

Treba li nastava u srednjim škole počinjati kasnije, oko 9 sati? Imaju li srednjoškolci dovoljno vremena za učenje, za aktivnosti koje vole, za kvalitetan san?

Upravo su ta pitanja postavljena na prvoj od četiri-pet javnih tribina o aktualnim temama za mlade u Varaždinu i Varaždinskoj županiji. Ciklus tribina koje će se provoditi tijekom ove nastavne godine pokrenuo je Savjet mladih Grada Varaždina, Vijeće učenika Varaždinske županije, Prva gimnazija Varaždin i Savjet mladih Varaždinske županije. Prva tribina, pod nazivom “Raspored vremena kod srednjoškolaca Varaždinske županije”, održana je 16. listopada. Na tribini su sudjelovali učenici srednjih škola Varaždinske županije, a prije rasprave članovi Debatnog kluba Prve gimnazije Varaždin otvorili su raspravu prezentacijskom debatom afirmirajući odnosno negirajući tezu da je vrijeme početka i završetka nastave uređeno u skladu s potrebama srednjoškolaca.

 

Tribina je počela prezentacijskom debatom

– Trenutno vrijeme početka nastave ne daje srednjoškolcima dovoljno vremena za kvalitetan odmor i san. Adolescenti bi trebali spavati 9 do 10 sati na dan, pa smatramo da bi se vrijeme početka nastave trebalo pomaknuti za jedan sat. Nedostatak sna dugoročno gledano ugrožava zdravlje, a i umorni se učenici ne mogu koncentrirati na nastavu i ostvariti svoj puni potencijal – istaknuo je učenik Boris iz negacijskog tima. Nakon tog debatnog dijela uslijedilo je slobodno uključivanje svih prisutnih u raspravu.

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

Međimurje

Na čelu Pjevačkoga zbora Grada Preloga dvije Anice!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Studio VIPRO

Članovi i članice Pjevačkoga zbora Grada Preloga sredinom rujna održali su izbornu sjednicu Skupštine, na kojoj je imenovano novo vodstvo Udruge.

Za predsjednicu Udruge izabrana je Anica Trstenjak. Za tajnicu i rizničarku izabrana je Anica Antolek Hrgar. Prošla je godina dana od zadnjeg nastupa Pjevačkog zbora Grada Preloga. Zbog korone članovi nisu mogli održavati probe i nastupe.

– Želja nam je da se naš zbor pomladi i da s novom godinom započnemo novo razdoblje. Stoga pozivamo sve koji žele pjesmom obogatiti život da se nam pridruže. Svojom ćemo pjesmom doprinijeti kulturnom bogatstvu grada – istaknula je Anica Trstenjak.

Svi koji im se žele pridružiti, mogu se javiti predsjednici Udruge Anici Trstenjak na broj mobitela 098/162-4033 ili adresu elektroničke pošte [email protected]

Nastavite čitati

Međimurje

Međimurje: ove nedjelje zabilježeno 83 novozaraženih

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

korona, koronavirus, covid

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata obrađena su 253 uzorka, od čega je evidentirano 83 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 32,8% pozitivnih od broja testiranih.

U protekla 24 sata oporavilo se 28 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 504. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 73 175 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 34 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitalizirano je 6 osoba, nema otpuštenih pacijenata, nema pacijenata na invazivnoj respiraciji i nema preminulih osoba.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje