Povežite se s nama

Međimurje

Nastava mora pratiti razvoj tehnike i medija

Objavljeno:

- dana

ESŠ

“Kroz školski kurikulum do suvremenih sadržaja i metoda u studijskoj produkciji” naziv je najnovijeg projekta koji provodi Elektrostrojarska škola (ESŠ) Varaždin.

Projekt je u ponedjeljak predstavljen u Elektrostrojarskoj školi, a jedan od ciljeva projekta je ojačati stručne i operativne kapacitete partnerskih strukovnih škola potrebnih za izradu inovativnog školskog kurikuluma i metoda rada na području suvremene studijske produkcije u skladu s potrebama poslodavaca i trendovima u audiovizualnoj industriji i elektroničkim medijima. Kroz projekt učenicima koji pohađaju četverogodišnji program “Medijski tehničar” namjera je omogućiti stjecanje suvremenih kompetencija iz tog područja.

To se planira učiniti uvođenjem izbornog modula “Suvremena studijska produkcija”, ali i prilagođavanjem nastavnih materijala usklađenih s tehnološkim napretkom u audiovizualnoj industriji. Isto tako, kroz ovaj se projekt planira unaprijediti izvođenje praktične nastave, a sve u cilju boljeg osposobljavanja učenika iz tog područja za tržište rada.

U projektu sudjeluje Elektrostrojarska škola s partnerima

U projektu, uz Elektrostrojarsku školu Varaždin, koja je nositelj, sudjeluju Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, Veleučilšte Vern i udruga Restart, koja se bavi videoprodukcijom, edukacijom, izdavaštvom, distribucijom i tehničkom pomoći za izradu i promociju socijalno-angažiranog videa i dokumentarnog filma, čiji su predstavnici također bili na predstavljanju projekta u Varaždinu.

Inače, projekt sufinancira EU iz Europskog socijalnog fonda, sheme za dodjelu bespovratnih sredstava “Modernizacija školskih kurikuluma u strukovnim školama u skladu s Hrvatskim kvalifikacijskim okvirom i potrebama tržišta rada – faza II”.

Izvor:
Foto:

Međimurje

VIDEO “Oprosti mi” novi singl i spot međimurskog pjevača Hjera

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Novi singl i videospot nedavno je izdao Hrvoje Krištofić-Hjer.

Pjevač iz Čakovca o kojem smo već pisali ovoga se puta predstavlja pjesmom “Oprosti mi”. Izdavač je Hamar Media/Vera Music. Autor teksta je sam Hjer, dok je glazbu napisao Miroslav Lesić Lesique, koji je zaslužan i za aranžman, produkciju, mix te mastering.

Prateće back vokale otpjevali su Bruno Kovačić, Vjekoslav Ključarić, Miroslav Lesić Lesique, Mario Jagec, Alen Železnjak, Ivan-Goran Herman, Alen Horvat-Zeko, Vanja Ovčar, Dorian Stipčić, Gabriela Hrženjak, Tamara Korunek i Klementina Vodušek.

Poslove režije, kamere i montaže odradio je Žan Novosel, dok je Virna Hošnjak iz Plesnog studija “Korak” autorica koreografije, a u paru s Bernardom Baračem iz istog Studija u spotu je i plesala.

Uživajte u spotu!

Nastavite čitati

Međimurje

Početna konferencija projekta „Snažno zaželi“ u D. Kraljevcu: 10 žena pruža pomoć za 70-ak korisnika

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO Studio M

U srijedu, 13. listopada, u prostorijama Općine Donji Kraljevec održana je početna konferencija projekta „Snažno zaželi“ USR-a „Sport za sve“ Općine Donji Kraljevec.

Ovim projektom omogućeno je da se i dalje u lokalnoj zajednici pruži prilika za dodanom vrijednošću koja će se manifestirati u boljoj svakodnevnici naših sumještana u nepovoljnom položaju, kao i osjećaju korisnosti žena koje će se zaposliti na projektu. 

Projekt „Snažno zaželi“ i Program zapošljavanja žena u Općini Donji Kraljevec u skladu su s europskim i nacionalnim preporukama o unapređenju položaja žena na tržištu rada i zaštite prava žena. Navedeni projekt uspješan je nastavak projekta „Snažno zaželi i ostvari – faza I“.

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava potpisan je 28. lipnja 2021. godine te se provodi u razdoblju od 15 mjeseci, odnosno do 9. mjeseca 2022. godine, a ukupna vrijednost projekta iznosi 900.480 kuna.

U stopostotnom je iznosu financiran bespovratnim sredstvima Europske unije. 

Prema planu i programu projekta, na području Općine zaposleno je 10 žena koje pružaju pomoć u kući za 70-ak krajnjih korisnika u razdoblju od 12 mjeseci, što će spriječiti preranu institucionalizaciju te dovesti do smanjenja siromaštva i nezaposlenosti.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje