ESŠ

“Kroz školski kurikulum do suvremenih sadržaja i metoda u studijskoj produkciji” naziv je najnovijeg projekta koji provodi Elektrostrojarska škola (ESŠ) Varaždin.

Projekt je u ponedjeljak predstavljen u Elektrostrojarskoj školi, a jedan od ciljeva projekta je ojačati stručne i operativne kapacitete partnerskih strukovnih škola potrebnih za izradu inovativnog školskog kurikuluma i metoda rada na području suvremene studijske produkcije u skladu s potrebama poslodavaca i trendovima u audiovizualnoj industriji i elektroničkim medijima. Kroz projekt učenicima koji pohađaju četverogodišnji program “Medijski tehničar” namjera je omogućiti stjecanje suvremenih kompetencija iz tog područja.

To se planira učiniti uvođenjem izbornog modula “Suvremena studijska produkcija”, ali i prilagođavanjem nastavnih materijala usklađenih s tehnološkim napretkom u audiovizualnoj industriji. Isto tako, kroz ovaj se projekt planira unaprijediti izvođenje praktične nastave, a sve u cilju boljeg osposobljavanja učenika iz tog područja za tržište rada.

U projektu sudjeluje Elektrostrojarska škola s partnerima

U projektu, uz Elektrostrojarsku školu Varaždin, koja je nositelj, sudjeluju Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, Veleučilšte Vern i udruga Restart, koja se bavi videoprodukcijom, edukacijom, izdavaštvom, distribucijom i tehničkom pomoći za izradu i promociju socijalno-angažiranog videa i dokumentarnog filma, čiji su predstavnici također bili na predstavljanju projekta u Varaždinu.

Inače, projekt sufinancira EU iz Europskog socijalnog fonda, sheme za dodjelu bespovratnih sredstava “Modernizacija školskih kurikuluma u strukovnim školama u skladu s Hrvatskim kvalifikacijskim okvirom i potrebama tržišta rada – faza II”.

Izvor:
Foto:

Komentari

Komentara