Povežite se s nama

Međimurje

Nastava će se u Međimurju u petak, 2. ožujka odvijati normalno prema planu i programu

Škola brzog čitanja i mudrog učenja

Objavljeno:

- dana

Nakon što je u Međimurju bila odgođena nastava u svim osnovnim i srednjim školama, nastava će se sutra, u petak, 2. ožujka održati prema planu i programu.

Kako su javili iz Međimurske županije, u proteklih nekoliko dana Međimurje su zadesile vremenske nepogode. One su se najviše očitovale u jakom sjevernom vjetru praćenom iznimno niskim temperaturama i snježnima nanosima. Tada je odlučeno da se prekine nastava za srijedu i četvrtak u svim osnovnim i srednjima školama kojima je Županija osnivač. Pritom se u prvi plan stavila sigurnost naših učenica i učenika, ne želeći da na temperaturama oko -15 Celzijevih stupnjeva čekaju autobuse koji nisu mogli poštivati vozni red.

Na određenim lokacijama nije bilo moguće kvalitetno očistiti prometnice, ni pješačke prijelaze koje učenici koriste. Odgovornost na Županiji kao osnivaču škola je između ostalog ta da se zaštiti učenike u svakom aspektu, što je i učinjeno. Nastavni plan i program koncipiran je na način da neće biti problema u nadoknadi protekla dva školska dana. Općinske i gradske komunalne službe, koncesionari i privatnici imali su dovoljno vremena da stanje dovedu u normalu.

Svim školarcima iz Međimurske županije poželjeli su uspješan nastavak školske godine, uz oprez s obzirom na još uvijek izazovne vremenske uvjete.

Međimurje

FOTO Željeznička postaja u Buzovcu do kraja idućeg mjeseca zablistat će u novom sjaju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Objekt uz željezničku postaju Buzovec u Čakovcu već godinama nije u obliku i funkciji kakav Čakovec zaslužuje.

Stoga je Međimurska županija ishodila suglasnost HŽ-Infrastrukture i odlučila organizirati obnovu vanjskog pročelja objekta čekaonice na ovoj željezničkoj postaji.

U ponedjeljak, 20. ožujka, krenuli su pripremni radovi koje će u okviru nastavnog plana i programa odraditi učenici Graditeljske škole, dok će fasadu s muralima ukrasiti učenici Gospodarske škole te će do kraja idućeg mjeseca željeznička postaja u Buzovcu zablistati u novom sjaju, rekli su iz Županije.

Nastavite čitati

Međimurje

Za zeleni Čakovec: diljem grada zasađeno 139 novih sadnica drveća

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Uz stvaranje zelenih oaza diljem grada, planiranja novih parkova i površina za provođenje slobodnog vremena, na zelenim površinama Čakovca ukupno je posađeno 139 sadnica različitih vrsta drveća.

Tako će se uskoro zazeleniti tri nove lokacije u gradu čime Čakovec još jednom pokazuje brigu o okolišu, kao nastavak na uspješan primjer nacionalne kampanje sadnje stabala pod nazivom „Zasadi stablo, ne budi panj“.

Uz južnu obilaznicu posađeno je 87 novih sadnica i to 24 komada hrasta lužnjaka, 13 brekinja, 6 japanskih sofora, 10 šećernog javora, sedam žestilja, 23 običnog graba i četiri divlje trešnje. U Sajmišnoj ulici posađeno je 28 sadnica, 16 šećernog javora i 12 žestilja, dok je u Ulici Jurja IV. Zrinskog odrađena sadnja drvoreda. Pritom su sadnice brekinje posađene i na dječjem igralištu u Ulici dr. Rudolfa Horvata, sveukupno njih 24.

Svako stablo učvršćeno je pomoću kolca te je zaštićeno plastičnim štitnikom, a oko svake sadnice formirana je sadna zdjelica ispunjena malčem. Radove je odradila tvrtka Cedrus Forest, koja je ujedno o svom trošku i zamijenila posušena stabla.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje