Povežite se s nama

Međimurje

Nastavak uspješne suradnje branitelja i Županije

Objavljeno:

- dana

POMOĆ

Međimurska županija redovito na različite načine pomaže rad udruga hrvatskih branitelja.

Posebna pozornost pridaje se djeci branitelja, za koje se kroz stipendiranje godišnje izdvaja gotovo 190 tisuća kuna. Kontinuirano se prate sve aktivnosti i djelovanja branitelja, pa su predstavnici deset udruga i službeno sa županom Međimurske županije Matijom Posavcem potpisali novi ugovor kojim se potvrđuje sufinanciranje rada braniteljskih udruga, ali i kojim su im isplaćene prve rate potrebne za rad.

Očekuje se i realizacija projekta rekonstrukcije spomen-obilježja i spomen-zida

– Potpisivanjem ugovora Županija je još jednom pokazala kako cijeni naš doprinos Domovinskom ratu. Dobiveni novac utrošit ćemo za boljitak svih naših branitelja, ali i naših građana, jer naše aktivnosti usmjerene su i na vremena koja su pred nama te dijelimo sudbinu sa svim građanima Međimurja – rekao je predsjednik Koordinacije udruga iz Domovinskog rata Stjepan Horvat. 

Međimurska županija ovim ugovorom osigurala je novih 150 tisuća kuna, nastavivši tako dosadašnju uspješnu dugogodišnju suradnju. – Zahvalni smo i s posebnim poštovanjem gledamo prema svima vama koji predstavljate međimurske branitelje, njihov doprinos, žrtvu, te je ovaj komad papira zapravo poruka svim udrugama, članovima i njihovim obiteljima, da ćemo i dalje nastaviti suradnju koju njegujemo godinama. I dalje ćemo biti potpora u nastojanjima vašeg promicanja istine o Domovinskome ratu – rekao je prilikom potpisivanje ugovora međimurski župan Matija Posavec, osvrnuvši se i na projekt koji će se realizirati u suradnji s Gradom Čakovcem, a riječ je o rekonstrukciji spomen-obilježja i spomen-zida u čast branitelja. – Idejni projekt s nekoliko rješenja je prezentiran, Koordinacija će donijeti konačnu odluku, dok će Županija biti financijska potpora , kako bismo u što skorije vrijeme dobili cjelinu uz moderniji oblik zida i spomen-obilježja – zaključio je Posavec.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Petnaest zlatnih odličja za izvrsni međimurski med, a Pčelarstvo Trupković je najtrofejnije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Agacija - Udruga pčelara Međimurske županije

U subotu, 25. studenoga, su se zgradi Scheier u Čakovcu okupili članovi Udruge pčelara Agacija Međimurske županije, na svečanosti dodjele priznanja za najbolji ovogodišnji med.

Dodijeljeno je čak 15 zlatnih odličja za bagremov i cvjetni med, kao i med cvijeta uljane repice. Srebrnim odličjem ovjenčano je 28 proizvoda, dok je 14, uglavnom bagremovog meda, dobilo brončana odličja.

Pčelarstvo Trupković je i najtrofejnije te je u ovom ciklusu ocjenjivanja dobilo dva zlata te jedno srebrno odličje, zatim Pčelarstvo Kanan čiji med je dobio zlatno i srebrno odličje, pčelarstvo Nenada Jeđuta osvojilo je dva srebra, a obitelj Heđa iz Slakovca dosegnula je najvišu ocjenu među zlatnim medaljama za svoj bagremov med.

Župan Matija Posavec čestitao je pčelarima što su unatoč teškim i izazovnim vremenima uspjeli zadržati visoku kvalitetu meda, te dodao kako će im Međimurska županija i dalje pružati ruku podrške, pomoći i suradnje.

Susret je bio i edukativnog karaktera te namijenjen i onima koji tek namjeravaju ući u svijet pčelarstva, stoga je Željko Trupković, predsjednik Agacije, na skup pozvao eminentne izlagačice, prof. dr. sc. Ivanu Tlak Gajger koja je govorila o prevenciji bolesti pčela, a okupljenim međimurskim pčelarima obratio se i Dražen Kocet iz Saveza pčelara Hrvatske, te dr. Kolics Balazs iz mađarskog pčelarskog saveza.

Nastavite čitati

Međimurje

Općina Selnica osigurala je poklonbonove za umirovljenike, potrebno se prijaviti

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Selnica je i ove godine za umirovljenike pripremila poklonove, a povodom božićno-novogodišnjih blagdana.

Za ostvarivanje prava na bon potrebno se prijaviti OVDJE.

Prijaviti se mogu svi kojima mirovina ili ukupne mirovine iznose do 350 eura.

Dokumentacija će se prikupljati od 27.11.2023. (ponedjeljak) do 11.12. 2023. (ponedjeljak) isključivo elektronski na mail: [email protected] ili se ostavlja u sivom sandučiću kod općinskog ureda. Naknadne prijave više neće zaprimati. – Zamolite svoje ukućane ili susjede da vam pomognu kod ispunjavanja i slanja dokumentacije. U slučaju potrebe možete nazvati i nas na broj telefona 861-344 – objavila je Općina Selnica.

Podjela bonova bit će 14. i 15. prosinca (četvrtak i petak) u prostorijama Udruge umirovljenika (Trg sv. Marka 2, Selnica) od 9 do 12 sati.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje