Povežite se s nama

Međimurje

Nastavak uspješne suradnje branitelja i Županije

Objavljeno:

- dana

POMOĆ

Međimurska županija redovito na različite načine pomaže rad udruga hrvatskih branitelja.

Posebna pozornost pridaje se djeci branitelja, za koje se kroz stipendiranje godišnje izdvaja gotovo 190 tisuća kuna. Kontinuirano se prate sve aktivnosti i djelovanja branitelja, pa su predstavnici deset udruga i službeno sa županom Međimurske županije Matijom Posavcem potpisali novi ugovor kojim se potvrđuje sufinanciranje rada braniteljskih udruga, ali i kojim su im isplaćene prve rate potrebne za rad.

Očekuje se i realizacija projekta rekonstrukcije spomen-obilježja i spomen-zida

– Potpisivanjem ugovora Županija je još jednom pokazala kako cijeni naš doprinos Domovinskom ratu. Dobiveni novac utrošit ćemo za boljitak svih naših branitelja, ali i naših građana, jer naše aktivnosti usmjerene su i na vremena koja su pred nama te dijelimo sudbinu sa svim građanima Međimurja – rekao je predsjednik Koordinacije udruga iz Domovinskog rata Stjepan Horvat. 

Međimurska županija ovim ugovorom osigurala je novih 150 tisuća kuna, nastavivši tako dosadašnju uspješnu dugogodišnju suradnju. – Zahvalni smo i s posebnim poštovanjem gledamo prema svima vama koji predstavljate međimurske branitelje, njihov doprinos, žrtvu, te je ovaj komad papira zapravo poruka svim udrugama, članovima i njihovim obiteljima, da ćemo i dalje nastaviti suradnju koju njegujemo godinama. I dalje ćemo biti potpora u nastojanjima vašeg promicanja istine o Domovinskome ratu – rekao je prilikom potpisivanje ugovora međimurski župan Matija Posavec, osvrnuvši se i na projekt koji će se realizirati u suradnji s Gradom Čakovcem, a riječ je o rekonstrukciji spomen-obilježja i spomen-zida u čast branitelja. – Idejni projekt s nekoliko rješenja je prezentiran, Koordinacija će donijeti konačnu odluku, dok će Županija biti financijska potpora , kako bismo u što skorije vrijeme dobili cjelinu uz moderniji oblik zida i spomen-obilježja – zaključio je Posavec.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Općina Goričan povećala naknadu za novorođenu djecu na 4000 kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Općina Goričan odlučila je povećati naknade za novorođenu djecu i to čak 100 posto. Naime, umjesto dosadašnjih 2000 kuna koje su dobila roditelji za svoju novorođenčad, iz općinskog proračuna će se ubuduće za svako novorođeno dijeti isplaćivati po 4000 kuna. Takva je odluka donijeta na 2. sjednici Općinskog vijeća Općine Goričan, koja je održana u utorak, 14. rujna.

– Vodeći računa o svojim mještanima, nakon uvođenja usluge „e-novorođenče“, Općina Goričan za 100 posto je povisila jednokratne naknade za novorođenu djecu, te će naknada sada iznositi 4000 kuna – poručili su iz Općine Goričan.

Nastavite čitati

Međimurje

Otvorene prijave za radionice digitalnih vještina Kreativno edukativnog centra “Murai”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Imaš dobar proizvod ili ideju, ali ne znaš kako ga promovirati?

– Nema problema, prijavi se na naše radionice digitalnih medija i zakorači u 21. stoljeće! – kažu iz Kreativno edukativnog centra “Murai” Sveti Juraj na Bregu.

Navedene radionice namijenjene su da pomognu umjetnicima, obrtnicima i poduzetnicima, ali i široj javnosti za brendiranje i promociju vlastitih aktivnosti. Potreba za ovim radionicama proizlazi iz napretka tehnologije i digitalizacije te usavršavanja vještina 21. stoljeća.

Naučene vještine mogu se primijeniti u razvoju poduzetničkih ideja i marketinga.

– Radionice su namijenjene svim dobnim skupinama koje imaju osnovno računalno znanje pa ako znaš upaliti kompjuter, spreman si za naše radionice! – dodaju organizatori.

Plan radionica:

  1. Produkcija online sadržaja (30. rujna u 17 sati)
  2. Radionica izrade osobne web stranice (7. listopada u 17 sati)
  3. Upravljanje društvenim mrežama (14. listopada u 17 sati)

Broj prijava je ograničen, stoga požurite i rezervirajte svoje mjesto na vrijeme.

Obrazac za prijavu

Radionice će se održati u Klubu Prostor – “CeZam” Čakovec. Projekt je sufinanciralo Ministarstvo kulture i medija.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje