Povežite se s nama

Međimurje

Nastavak uspješne suradnje branitelja i Županije

Objavljeno:

- dana

POMOĆ

Međimurska županija redovito na različite načine pomaže rad udruga hrvatskih branitelja.

Posebna pozornost pridaje se djeci branitelja, za koje se kroz stipendiranje godišnje izdvaja gotovo 190 tisuća kuna. Kontinuirano se prate sve aktivnosti i djelovanja branitelja, pa su predstavnici deset udruga i službeno sa županom Međimurske županije Matijom Posavcem potpisali novi ugovor kojim se potvrđuje sufinanciranje rada braniteljskih udruga, ali i kojim su im isplaćene prve rate potrebne za rad.

Očekuje se i realizacija projekta rekonstrukcije spomen-obilježja i spomen-zida

– Potpisivanjem ugovora Županija je još jednom pokazala kako cijeni naš doprinos Domovinskom ratu. Dobiveni novac utrošit ćemo za boljitak svih naših branitelja, ali i naših građana, jer naše aktivnosti usmjerene su i na vremena koja su pred nama te dijelimo sudbinu sa svim građanima Međimurja – rekao je predsjednik Koordinacije udruga iz Domovinskog rata Stjepan Horvat. 

Međimurska županija ovim ugovorom osigurala je novih 150 tisuća kuna, nastavivši tako dosadašnju uspješnu dugogodišnju suradnju. – Zahvalni smo i s posebnim poštovanjem gledamo prema svima vama koji predstavljate međimurske branitelje, njihov doprinos, žrtvu, te je ovaj komad papira zapravo poruka svim udrugama, članovima i njihovim obiteljima, da ćemo i dalje nastaviti suradnju koju njegujemo godinama. I dalje ćemo biti potpora u nastojanjima vašeg promicanja istine o Domovinskome ratu – rekao je prilikom potpisivanje ugovora međimurski župan Matija Posavec, osvrnuvši se i na projekt koji će se realizirati u suradnji s Gradom Čakovcem, a riječ je o rekonstrukciji spomen-obilježja i spomen-zida u čast branitelja. – Idejni projekt s nekoliko rješenja je prezentiran, Koordinacija će donijeti konačnu odluku, dok će Županija biti financijska potpora , kako bismo u što skorije vrijeme dobili cjelinu uz moderniji oblik zida i spomen-obilježja – zaključio je Posavec.

Izvor:
Foto:

Međimurje

FOTO Posjetitelje u Čakovcu oduševila atraktivna izložba gljiva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gljivarsko društvo „Smrčak“ Čakovec i ove je godine organiziralo dvodnevnu edukativnu izložbu gljiva, pod pokroviteljstvom Grada Čakovca, Međimurske županije, Turističke zajednice Grada Čakovca i pivnice Angry Moose.

Na novoj lokaciji u centru grada, u Ulici kralja Tomislava 2, članovi „Smrčka“ su 24. i 25. rujna na najbolji mogući način upotpunili manifestaciju „Jesen u gradu Zrinskih“ izložbom, edukacijama i predstavljanjem jela od gljiva.

Eksponatima bogatu izložbu već je prvog dana razgledao velik broj posjetitelja, a posjetila ju je i gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini. 

Zajedno s brojnim zaljubljenicima u gljive, gradonačelnica se upoznala s raznim vrstama – jestivima, nejestivima, otrovnima i smrtno otrovnima, koje su članovi Društva izložili na iznimno atraktivan način.

Osim toga, zainteresirani posjetitelji mogli su i kušati razne delicije, poput kolača i namaza od gljiva.

Odaziv je bio odličan i u nedjelju, što dokazuje da se sve više ljudi okreće prirodi i pokazuje interes za gljive.

Nastavite čitati

Međimurje

Mažoretkinje Kotoribe četvrte na Europskom prvenstvu u Zadru

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon što su na Državnom prvenstvu u Klinča Selu izborile prolaz na Europsko prvenstvo, juniorke Mažoretkinja Kotoribe ljeto su provele trenirajući za Europsko prvenstvo mažoretkinja u Zadru.

U Zadru su provele nekoliko dana, a kući su se vratile s vrlo dobrim uspjehom – osvojile su četvrto mjesto. Juniorke je vodila trenerica Marta Vojvoda.

Na Europskom prvenstvu sudjelovalo je više od 2000 mažoretkinja i više od 70 sastava. U njihovoj kategoriji sudjelovalo je ukupno 10 ekipa.

– U takvoj konkurenciji osvojile su četvrto mjesto, što je sjajan uspjeh za nas. Vrlo sam ponosna na naše cure – rekla je predsjednica Kristina Čižmešija, a čestitku na sjajnom rezultatu uputio im je i načelnik Dario Friščić.

– Čestitam Mažoretkinjama Kotoribe na još jednom lijepom uspjehu i promociji naše Kotoribe diljem Hrvatske i šire – rekao je Friščić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje