Povežite se s nama

Sport

Nastavlja se projekt “Varaždin pliva”

Objavljeno:

- dana

PLIVANJE

I ove školske godine PK Barok nastavlja projekt „Varaždin pliva“. Uz potporu Grada Varaždina i Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa osigurana su sredstva za besplatne obuke plivanja učenika neplivača 2. razreda varaždinskih osnovnih škola. 

Obuke provodi PK Barok, a projekt se odvija u nekoliko faza. Prva faza koja obuhvaća testiranja znanja plivanja svih učenika iz osam varaždinskih osnovnih škola već je provedena od 22. do 25 09. Testiranju je pristupilo ukupno 417 djece, od kojih su 215 plivači, a 202 neplivači što je 48%. U drugoj fazi svoj djeci neplivačima biti će omogućeno besplatno učenje znanja plivanja.  Prve grupe učenika iz 6.OŠ i Katoličke OŠ već su započele su učenjem plivanja proteklog tjedna, točnije od ponedjeljka 28.09. Predviđeni završetak obuka svih škola je u siječnju. Glavni i osnovni cilj projekta je da zaista svi učenici 2. razreda nauče plivati. Želja Grada Varaždina i  PK Barok je da se projekt nastavi i u sljedećim školskim godinama, te da svaka generacija učenika dobije priliku besplatno naučiti plivati.

Izvor:
Foto:

Sport

FOTO Odigrana humanitarna utakmica između Poleta i Varaždina u Cestici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na igralištu Graba u Cestici u srijedu, 20. listopada odigrana je humanitarna nogometna utakmica između domaćeg Poleta i drugoligaša Varaždina.

Utakmice je odigrana pod pokroviteljstvom Općine Cestica, a sav prihod bio je namijenjen za cestičku udrugu Život i radost, udruge za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom.

Rezultat je bio u drugome planu. Na poluvremenu su vodili Varaždinci s 2:0, da bi na kraju završilo rezultatom 8:0.

Nastavite čitati

Sport

Filip Ude u finalu, Varaždinac Mateo Žugec završio kao 21. na Svjetskom prvenstvu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Član Gimnastičkog kluba Vindija Mateo Žugec nastupio je na svojem prvome Svjetskom prvenstvu u seniorskoj konkurenciji.

U kvalifikacijama konja s hvataljkama na svjetskoj smotri u Japanu Mateo je završio kao 21. (13.866).

– Ovo je za mene bilo predivno i nezaboravno iskustvo. Jako sam zadovoljan svojom izvedbom. Bilo je sitnih greškica, mogao sam preko 14.000, ali nema veze, nećemo se žaliti – rekao je Žugec.

Obraz hrvatske gimnastike ponovno je osvjetlao Međimurac Filip Ude.

Srebrni olimpijac iz Pekinga 2008. na svom čak 11. svjetskom prvenstvu u karijeri još jednom je zablistao na istoku zemlje, budući da iz kineskog Nanninga ima svjetsko srebro iz 2014. godine i ušao u svoje 4. svjetsko finale.

U kvalifikacijama konja s hvataljkama u Kitakyushuu zauzeo je 8. mjesto s ocjenom 14.866 i ušao u borbu za medalje koja ga čeka u subotu, a prijenos možete pratiti na HRT 2. Finale konja starta od 10:50 po hrvatskom vremenu.

–Proslaviti ćemo Filipov ulazak u finale, a onda idemo doma. Već sljedećeg tjedan u Osijeku nas čeka Državno prvenstvo – kratko je rekao Žugec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje