Povežite se s nama

U fokusu

Nastup orguljaša koji na koncertu okupi više ljudi od pop zvijezda: ima 50 albuma, a gledali su ga milijuni

Objavljeno:

- dana

Barokne večeri

Nastup mađarskog orguljaša, Xavera Varnusa, izazvala je najveću pozornost prve festivalske subite Varaždinskih baroknih večeri.

Riječ je o orguljašu koji je snimio 50-ak nosača zvuka i kao rijetki umjetnik na orguljama na koncertima je dosad okupio milijunsku publiku publiku.

Bio je to zanimljiv poetsko, glazbeni nastup, nazvan „Čovjek koji je ovdje nedostatan za ljubav“.

Glumci varaždinskog nacionalnog kazališta , Ljiljana Bogojević i Zdenko Brlek, čitali su stihove mađarskog pjesnika, Janosa Pilinszkog, poznatog prema svojoj ljubavi prema Bachu.

Ženski sastav Marqise iz Budimpešte sinoć su nastupile u Trakošćanu i marofskom Remetincu.

Otvorena je i izložba hrvatskih i mađarskih keramičara u galeriji Kerameikon, a danas prijepodne se koncentriralo u Sermag uz baroknu kavu.

Večer će opet biti maestralno: u Katedrali će nastupiti zbor i orkestar Panonske filharmonije iz Pečuha.

Izvor:
Foto: VBV

U fokusu

Sjednica Gradskog vijeća trajala 10 sati, bilo je tu prozivki i uvreda, ali je ipak prihvaćen rebalans

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Danas je održana još jedna maratonska sjednica Gradskog vijeća, trajala je 10 sati, a među ostalim, nakon burne rasprave prihvaćen je rebalans proračuna. Opet nije izostajalo prozivki, pa i neprimjerenih komentara, a sve se svodilo na sukob bivše i sadašnje vlasti.

Na to su upozorili nezavisni Davor Patafta i SDP-ov Lovro Lukavečki.

– Vjerujem da je i građanima teško ovo pratiti i ponovo apeliram da se ovdje bavimo bitnim stvarima, a ne onim što je bilo – rekao je Patafta.

Na to se nadovezao Lukavečki koji je zaključio da se zbog ovakvih rasprava kojima se ne vidi kraja i svode se na prozivke mladi ne žele baviti politikom.

Spomenimo da su rebalansom osigurana sredstva za pomoćnike u nastavi, financiranje besplatnih obroka za školarce, ali i pomoć u pokrivanju režijskih troškova građanima koji se griju na kotlovnicu. Osigurana su i dodatna sredstva za gradske ustanove, Zajednicu sportskih udruga, ali i za sortirnicu na Motičnjaku. Upravo zbog sortirnice sukobili su se bivši gradonačelnik Čehok i predstavnici aktualne vlasti.

Čehok je, naime, tvrdio da je elaborat falsificiran te smatra da tamo se ne nalazi građevinski otpad već poglavito komunalni otpad.

– Ovo se dogodilo jer su projekt radili Čistoća 2014. godine, ali nije valjao i 2020. godine se taj projekt radio iznova. Taj projekt nije dobio građevinsku dozvolu 2014. godine već 2020. godine za vrijeme vašeg mandata. Napravili ste geomehanička istraživanja samo ispod sortirnice, a ne i ispod rampe, vage te ispod pristupne ceste gdje su pronašli otpad. Svi ti sudionici u građenju imaju svoj krimen – odgovorio je gradonačelnik Neven Bosilj.

Nastavite čitati

U fokusu

FOTO Dijelove županije zahvatila tuča, opet stradao bukovečki kraj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Oko 15 sati u dijelovima Varaždinske županije pala je tuča. Čitatelji nam javljaju da je ponovno stradao bukovečki kraj gdje  je pala tuča veličine lješnjaka.

– Padalo je nekoliko minuta, na sreću nije bilo kao prošli put kad nije bilo kuće ili automobila koji nije bio oštećen – kažu nam mještani bukovečkog kraja.

Konačna šteta će se utvrditi naknadno.

Tuča veličine teniskih loptica potpuno uništila nasade u Velikom Bukovcu, razbijeni su staklenici i prozori automobila!

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje