Povežite se s nama

Život i društvo

Nastupom benda Face danas završava Ljeto na Stančiću čije je programe posjetilo 9000 ljudi

Objavljeno:

- dana

DANAS VELIKO FINALE

Nastupom benda Face na Stančiću u nedjelju, 14. kolovoza, koji spajaju nespojivo –  pop i rock s tamburicama –  završava ovogodišnja manifestacija Ljeto na Stančiću.

Sve je počelo 3. lipnja nastupom benda Tragovi iz Ludbrega, a nakon toga, gotovo dva mjeseca  na pozornici u samom srcu Varaždina izmjenjivali su se brojni bendovi: The Groovebox, Vizija band, Ex zodiac, Neki novi klinci, Balašević tribute band, Pastire, Studio band, Apokalipso band s frontmenicom  Eminom Arapović, dr. Vinko Puclin sa svojom milicijom, Zodiac band i brojni drugi. Svatko od njih pobrinuo se na svoj način atmosferi na „Stančiću“.  

Brojni posjetitelji iako vrijeme nije bilo baš neko

Iako je vrijeme moglo biti bolje, od najavljene 33 ljetne večeri održano ih je ukupno 25, više nego prošle godine kada je bilo najavljeno 17 koncerata, a samo je jedan odgođen.

– Zadovoljni smo ovogodišnjim izdanjem Ljeta na Stančiću. Bili bismo sretniji da nismo morali odgađati osam ljetnih večeri, uključujući i prošle godine izuzetno dobro prihvaćene Tamburice u ringu, no unatoč tome pozornicom na Stančićevom trgu prošli su mnogi poznati bendovi koji su privukli veliki broj posjetitelja – rekla je Martina Pakšec iz PR marketinške organizacije PRLady, organizatora ove manifestacije.

Bili bismo sretniji da nismo morali odgašati osam ljetnih večeri, uključujući i Tamburice u ringu – istaknula je Martina Pakšec

Najposjećenija su bila događanja petkom i subotom, a kroz tjedan manje.

– Smatramo da je to zato što smo ove godine dosta rano krenuli s programom, s ciljem da se Varaždincima omoguće dobri koncerti koji traju što dulje. No, očito su Varaždinci i dobri radnici, pa kroz tjedan nisu dolazili na koncerte jer drugi dan nisu željeli zakasniti na posao – našalila se Pakšec.

Ipak, u konačnici, zadovoljna je s brojem posjetitelja. 

– Prema našoj procijeni, preko 9000 posjetitelja je ove godine bilo na Ljetu na Staničiću, što je po meni jako dobra brojka – rekla je Pakšec.

Ovogodišnja manifestacija tek je završila, no pripreme za novu samo što nisu počele.

– Definitivno će se Ljeto na Stančiću održati i sljedeće godine. Od nove godine već lagano krećemo s pripremama.  Smatramo  da  je ova manifestacija jedan dobar projekt za Varaždin i nadamo se da ćemo iduće godine imati još bolju financijsku potporu jer samo tako se može realizirati više kvalitetnih programa, što ove godine i nije bilo baš izvedivo. Primjerice, imali smo dobar projekt pripremljen uz Euro 2016., no zbog financija morali smo odustati – rekla je Pakšec.

Uz organizatora, marketinšku organizaciju PRLady, generalni sponzori Ljeta na Stančiću bila su četiri ugostiteljska objekta: Myway, Sermage, Mea culpa te Kavana Galerija.

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA

Život i društvo

Slobodno počnite pripremati roštilj za Praznik rada, ali izgleda da kiša ipak neće izostati

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Sljedećeg tjedna u srijedu obilježavamo 1. svibnja, odnosno Praznik rada.

Već tradicionalno to je dan za druženje u prirodi, na otvorenom, a često i za pečenje roštilja ili kuhanje graha. Jedan od ključnih uvjeta za to je lijepo vrijeme.

Prema sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a 1. svibnja bi na sjeveru Hrvatske uglavnom trebao biti sunčan i topao.

Proteklih dana bilo je hladno i kišovito, ali već od petka, 26. travnja, stiže sunčano vrijeme i temperatura raste. Početkom sljedećeg tjedna danju će biti i 24 °C.

Prema trenutnoj prognozi DHMZ-a na varaždinskom području na sam Praznik rada prijepodne će biti sunčano i toplo s temperaturom do 22 °C. Poslijepodne stižu oblaci, moguće je malo kiše, a nešto više kiše trebalo bi pasti poslije 20 sati.

I ostatak sljedećeg trebao bi biti pravi proljetni.

Nastavite čitati

Život i društvo

Državni inspektorat objavio: U ovim autima uočeni su problemi, javite se trgovcu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Državni inspektorat ovog je tjedna objavio je nekoliko obavijesti o tome da su u nekim vozilima uočene određene poteškoće i nedostatci te bi se vlasnici trebali javiti trgovcima kod kojih su kupili svoja vozila.

Osobna vozila / kombi Eos, Golf, Golf Plus, Golf Cabrio, Sharan, Passat CC, Passat, Polo, Fox, Vivo Classic, Crafter

Kada se zračni jastuk vozača aktivira, kvar u generatoru plina zračnog jastuka može dovesti do nekontroliranog napuhavanja i oslobađanja metalnih fragmenata, što može uzrokovati ozljede putnika, piše N1.

Motocikli CBR600RA/RR, CBR1000RA/RR/S1/S2, GL1800/BD/B/DA

Zbog promjene metode izrade impelera pumpe goriva, gustoća impelera je smanjena. Preveliko skupljanje tijkom procesa sušenja je razlog što se impeler iskrivljuje, pa dolazi do pucanja površinskog sloja.

Osobna vozila Honda ZR-V

Naslon za glavu na prednjem desnom sjedalu može biti deformiran i savijen prema naprijed, te ukoliko dođe do sudara neće adekvatno zaštititi putnike.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje