Povežite se s nama

Crna kronika

Natalija Žetko u zatvor na 2,5 godine, sudac istaknuo: “Ona je bila nositelj kriminalne djelatnosti!”

Objavljeno:

- dana

Nepravomoćna presuda

Bivši čelnici Gradskih bazena Varaždin na Županijskom sudu u Varaždinu proglašeni su krivima po svim točkama optužnice. Bivšoj ravnateljici Nataliji Žetko i bivšoj administratorici i blagajnici Liljani Golić-Domislović izrečene su zatvorske kazne, dok su Željko Čengić, bivši zamjenik ravnateljice i Lidija Kojdić, knjigovotkinja osuđeni na uvjetne kazne.
 

Prema nepravomoćnoj presudi, Natalija Žetko i Liljana Golić-Domislović krive su za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju. One su supočiniteljice, odnosno konkretno su u zajedničkom dogovoru izvlačile novac iz javne ustanove putem fiktivnih studentskih ugovora i paragon blokova.  Zajedno su izvukle i zadržale za sebe oko 1,4 milijuna kuna i svaka u državni proračun do pravomoćnosti presude mora 733.624 kune. Žetko je proglašena krivom i za utaju poraza i carine te krivotvorenja službenih isprava. Golić-Domislović proglašena krivom za krivotvorenje službenih isprava i za pomaganju u utaji poraza i carine. 

Čengić i Kojdić nepravomoćnom presudom krivi su za pomaganje u utaji poreza i carine te za krivotvorenja službenih isprava. 

Sudac Zdravko Pintarić osudio je bivšu ravnateljicu Bazena Žetko na dvije godine i šest mjeseci zatvora, bivšu blagajnicu i administratoricu Golić-Domislović na godinu i osam mjeseci zatvora, Čengić je osuđen na uvjetnu kaznu zatvora od deset mjeseci, a Kojdić na uvjetnu kaznu zatvora od osam mjeseci. 

Kao olakotne okolnosti svima su uzete dosadašnja neosuđivanost, dok su Žetko i Golić Domislović izrečene manje kazne jer su djelomično priznale kaznena djela. Bivšoj ravnateljici u obzir uzeto i njeno zdravstveno stanje. 

– Žetko je bila nositelj kriminalne djelatnosti na Gradskim bazenima Varaždin – istaknuo je sudac Pintarić prilikom izricanja presude. 

Izvor:
Foto: Arhiva

Crna kronika

U Velikom Bukovcu iz kuće ukrao zračnu pušku, ručne satove, brijači aparat i ruter

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

krađa, provala, provalnik,policija, ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Ludbreg zaprimili su prijavu muškarca starosti 47 godina o krađi, javila je PU varaždinska.

Prijavio je da je nepoznati počinitelj od 3. do 10. kolovoza provalio u kuću u Velikom Bukovcu iz koje je otuđio zračnu pušku, nekoliko ručnih satova, brijači aparat i bežični ruter.

Visina materijalne štete procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

Nastavite čitati

Crna kronika

FOTO Sudar automobila na istom raskrižju na kojem je prije tri tjedna smrtno stradao Varaždinac

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Ivan Agnezović

Na jugoistočnoj obilaznici grada Varaždina u četvrtak, 11. kolovoza, oko 11.30 sati došlo je do prometne nesreće.

Riječ je o raskrižju jugoistočne obilaznice s Cehovskom ulicom na kojem je prije tri tjedna stradao 24-godišnjak. On se tada automobilom zaletio u semafor i na mjestu je preminuo.

Srećom, ovaj put posljedice nisu bile fatalne. Sudarila su se dva automobila i jedna osoba je zatražila liječničku pomoć.

Više detalja znat će se nakon očevida.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje