Povežite se s nama

Crna kronika

Natalija Žetko u zatvor na 2,5 godine, sudac istaknuo: “Ona je bila nositelj kriminalne djelatnosti!”

Objavljeno:

- dana

Nepravomoćna presuda

Bivši čelnici Gradskih bazena Varaždin na Županijskom sudu u Varaždinu proglašeni su krivima po svim točkama optužnice. Bivšoj ravnateljici Nataliji Žetko i bivšoj administratorici i blagajnici Liljani Golić-Domislović izrečene su zatvorske kazne, dok su Željko Čengić, bivši zamjenik ravnateljice i Lidija Kojdić, knjigovotkinja osuđeni na uvjetne kazne.
 

Prema nepravomoćnoj presudi, Natalija Žetko i Liljana Golić-Domislović krive su za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju. One su supočiniteljice, odnosno konkretno su u zajedničkom dogovoru izvlačile novac iz javne ustanove putem fiktivnih studentskih ugovora i paragon blokova.  Zajedno su izvukle i zadržale za sebe oko 1,4 milijuna kuna i svaka u državni proračun do pravomoćnosti presude mora 733.624 kune. Žetko je proglašena krivom i za utaju poraza i carine te krivotvorenja službenih isprava. Golić-Domislović proglašena krivom za krivotvorenje službenih isprava i za pomaganju u utaji poraza i carine. 

Čengić i Kojdić nepravomoćnom presudom krivi su za pomaganje u utaji poreza i carine te za krivotvorenja službenih isprava. 

Sudac Zdravko Pintarić osudio je bivšu ravnateljicu Bazena Žetko na dvije godine i šest mjeseci zatvora, bivšu blagajnicu i administratoricu Golić-Domislović na godinu i osam mjeseci zatvora, Čengić je osuđen na uvjetnu kaznu zatvora od deset mjeseci, a Kojdić na uvjetnu kaznu zatvora od osam mjeseci. 

Kao olakotne okolnosti svima su uzete dosadašnja neosuđivanost, dok su Žetko i Golić Domislović izrečene manje kazne jer su djelomično priznale kaznena djela. Bivšoj ravnateljici u obzir uzeto i njeno zdravstveno stanje. 

– Žetko je bila nositelj kriminalne djelatnosti na Gradskim bazenima Varaždin – istaknuo je sudac Pintarić prilikom izricanja presude. 

Izvor:
Foto: Arhiva

Crna kronika

Ima i toga: netko je muškarcu (71) kod Cvetlina iz dvorišta ukrao drva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U razdoblju od 28. veljače do 8. travnja, u Jazbini Cvetlinskoj, nepoznati je počinitelj iz dvorišta otuđio drva u vlasništvu 71-godišnjaka.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko stotina eura, javila je varaždinska policija.

Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

Ipak, ima i dobrih vijesti jer je policija riješila drugu krađu.

Policijski službenici Policijske postaje Ivanec dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo krađe. On je, kako se sumnja, 18. travnja, u Bednji, iz kuće u vlasništvu 58-godišnjaka otuđio novac u iznosu od oko 2000 eura. Protiv njega će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

Crna kronika

Direktorica tvrtke iz Preloga za sebe zadržala milijune kuna te je muljala s računima svog društva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 11. travnja 2024., nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatske državljanke stare 48 godina zbog počinjenih kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju iz Kaznenog zakona, utaje poreza ili carine iz KZ-a i povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga iz KZ-a.

– Okrivljenu 48-godišnjakinju tereti se da je od prosinca 2019. do kolovoza 2020. godine u Varaždinu, kao direktorica trgovačkog društva iz Preloga, u više navrata u banci i na bankomatu bez osnove isplatila s računa društva i nepripadno zadržala za sebe novac društva u ukupnom iznosu većem od 3.800.000 kuna. Okrivljenici se stavlja na teret da je od prosinca 2019. do kolovoza 2020. godine u Prelogu, kao direktorica istog društva, izdala račune povezanom društvu iz Zagreba za isporuku robe i obavljene usluge u iznosu većem od 6.800.000 kuna, za koje ne postoji vjerodostojna dokumentacija, kao i da nije prijavila niti platila porez na dodanu vrijednost (ukupno više od 1.700.000 kuna). Okrivljenicu se tereti i da od prosinca 2019. godine pa nadalje nije vodila poslovne knjige društva koje je po zakonu obvezna voditi ili ih je vodila tako da je otežana preglednost poslovanja – objavio je DORH.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje