Grad Čakovec i ove školske i akademske godine nastavlja s ulaganjima u obrazovanje i to putem tri modela novčanih potpora za studente. Prvi model su stipendije koje ove akademske godine koristi oko 200 studenata.

Riječ je o bespovratnim novčanim potporama namijenjenim studentima deficitarnih zanimanja na području grada Čakovca i Međimurske županije, prema preporukama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – podružnica Čakovec, Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Čakovec i Hrvatske gospodarske komore Obrtničke komore Međimurske županije.

Potrebe se odnose na sveučilišne studije (medicinu, strojarstvo, elektrotehniku, građevinarstvo, računarstvo, matematiku, fiziku, anglistiku, farmaciju, rehabilitaciju, logopediju i psihologiju) te stručne studije (strojarstvo, obućarska tehnologija, radna terapija i rani predškolski odgoj i obrazovanje).

Uz „klasični“ model stipendiranja, Grad Čakovec dijeli i beskamatne novčane potpore studentima na svim ostalim studijima u zemlji i inozemstvu koji nisu korisnici gradske stipendije.

Natječaj za dodjelu novčanih potpora za preddiplomske studije, integrirane i diplomske studije za ovu akademsku godinu objavljuje se 14. listopada na službenim internet stranicama Grada, a nakon objavljenog natječaja potrebna dokumentacija dostavlja se u Grad Čakovec, Upravni odjel za društvene, međunarodne poslove i odnose s javnošću.

– Važno je napomenuti da se natječaj za dodjelu novčanih potpora odnosi na studente isključivo s područja Grada Čakovca, a visina iznosa jednaka je mjesečnom iznosu stipendija. Tako će za studij u Čakovcu, studenti mjesečno primati 400 kuna, za studij u Varaždinu 500 kuna, a za studij u Zagrebu i ostalim gradovima Hrvatske te za studij u inozemstvu 900 kuna – ističu iz Grada.

Treći oblik modela novčane potpore za studente su zajedničke stipendije s trgovačkim društvima i visokoškolskim ustanovama, a namijenjene su studentima koji imaju osigurane stipendije vezane uz rad trgovačkih društava ili visokoškolskih ustanova, a koje jamče njihovo zapošljavanje.

Komentari

Komentara

loading...