Povežite se s nama

Međimurje

Natjecali se u gađanju loptom i vožnji tačkama

Objavljeno:

- dana

10. VRTIĆKI VIŠEBOJ

U sklopu obilježavanja Europskog tjedna sporta, Udruga sportske rekreacije “Sport za sve” Mala Subotica i Dječji vrtić “Potočnica” zajednički su organizirali rekreativno natjecanje za polaznike Vrtića.

Tko je bio najbolji?

Jubilarni 10. Vrtićki višeboj održan je u petak, 22. rujna, a polaznici srednje i predškolske skupine natjecali su se u tri discipline. Među polaznicima srednje grupe u gađanju loptom prvo mjesto osvojio je Vito Marković, u slaganju kutija prvi je bio Roko Pavlic, dok je u vožnji tački pobijedio Lukas Mihinjač.

Osim djece, natjecali su se i tete i drugi djelatnici Vrtića

Među predškolcima snage je odmjerilo 37 natjecatelja. Matija Marodi bio je najbolji u gađanju loptom, a kutije je najbrže slagao Gabriel Oršoš, koji je bio najbrži i u vožnji tački. Nakon mališana na borilište su izašli djelatnici Vrtića koji su se natjecali u bacanju potkove, a najbolja je bila je Ljubica Kocijan. Tri prvoplasirana natjecatelja u svakoj disciplini nagrađena su medaljama koje je natjecateljima uručio Valentino Škvorc, načelnik Općine Mala Subotica. Igre su organizirane pod pokroviteljstvom Općine i Udruge “Sport za sve”.

Izvor:
Foto: Privatna arhiva

Međimurje

Prijam za Jakova Vuka iz Macinca: osvojio je Rektorovu nagradu Sveučilišta u Zagrebu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općinski načelnik Nikola Novak u prostorijama je Općinske uprave Općine Nedelišće priredio prijam za Jakova Vuka iz Macinca, studenta Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta koji je osvojio Rektorovu nagradu Sveučilišta u Zagrebu.

Jakov je primio Rektorovu nagradu za znanstveni rad u području biomedicine i zdravstva pod nazivom „Sinteza i karakterizacija novih hibrida harmina i primakina s potencijalnim citostatskim djelovanjem“, koji je izradio u akademskoj 2020./2021. godini u okviru istraživačkog projekta „Derivati harmina kao potencijalni antimalarici“ Hrvatske zaklade za znanost.

Rektorova nagrada dodjeljuje se za najbolje studentske radove znanstvenog sadržaja, odnosno, umjetnička ostvarenja radi poticanja znanstveno-istraživačkog i umjetničkog rada te promicanja studentskog stvaralaštva.

Općinski načelnik Nikola Novak poželio mu je sreću u daljnjem školovanju i u profesionalnoj karijeri, a za poticaj mu je dodijeljena i financijska nagrada.

Nastavite čitati

Međimurje

U Pribislavcu danas zbor mještana, Općina poziva da se uključi što više zainteresiranih

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

S ciljem transparentnosti i uključivanja mještana u rad Općine Pribislavec, pozivaju se svi zainteresirani na informativni zbor mještana i prezentaciju projekata i dosadašnjeg rada Općine.

Zbor mještana održat će se danas, u ponedjeljak, 4. srpnja, u 19 sati u dvorani društvenog doma. Predviđene točke i teme za raspravu uključivat će kaštel, komunalne naknade, skorašnje radovi na ulici Antuna Mihanovića, izvještaj o radu Općine u protekloj godini, planove i projekte za sljedeću godinu te razno.

– Molimo mještane da se odazovu u što većem broju – poručuju iz Općine Pribislavec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje