Povežite se s nama

Život i društvo

Natjecali se vatrogasci zajednica općina Cestica, Petrijanec, Vinica i Maruševec

Objavljeno:

- dana

Vatrogasna zajednica općine Vinica 5. rujna bila je organizator, a DVD Vratno Donje domaćin 7. međuopćinskog natjecanja vatrogasaca i vatrogasne mladeži vatrogasnih zajednica općina Cestica, Petrijanec, Vinica i Maruševec.

Natjecanje se održalo na igralištu NK Vinica, a nakon intoniranja državne i vatrogasne himne prisutne je pozdravio predsjednik VZO Vinica Ivica Lazar, dok je samo natjecanje otvorio načelnik Općine Vinica Branimir Štimec, uz prisustvo načelnika Općine Cestica Mirka Korotaja, načelnika Općine Petrijanec Željka Posavca i načelnika Općine Maruševec Maria Klapše, župana Varaždinske županije Anđelka Stričaka te predsjednika i zapovjednika vatrogasnih zajednica općina.

S vježbama su krenuli najmlađi kojih je ukupno nastupilo petnaest ekipa. U muškoj kategoriji pomlatka od 6 do 12 godina najbolji su bili članovi DVD-a Maruševec, drugo mjesto osvojilu su članovi DVD-a Vratno Donje, a treće mjesto pripalo je DVD-u Babinec, dok su u ženskoj kategoriji prvo mjesto osvojile članice DVD-a Donje Ladanje, drugo mjesto osvojile članice DVD-a Maruševec, a treće mjesto pripalo je DVD-u Vinica. U kategoriji mladeži (od 12 do 16 godina) nastupalo je šest ekipa, a pobjedu je odnio DVD Maruševec ispred DVD-a Donje Ladnje, dok je DVD Gradišće osvojilo treće mjesto.

Kod seniora je nastupilo ukupno 19 ekipa u tri kategorije. Od trinaest muških „A“ ekipa pobjedu su odnijeli vatrogasci DVD-a Virje Križovljansko ispred DVD-a Družbinec i DVD-a Vinica. U kategoriji „muški B“ prvo mjesto pripalo je DVD-u Lovrečan Dubrava, drugo DVD-u Vinica, a treće DVD-u Babinec. Kod žena najbolje su bile vatrogaskinje iz Virja Križovljanskog, ispred kolegica iz Vinice.

Rezultati su se ujedno bodovali i za Općinsko natjecanje VZO-a Vinica pa su kod muškog pomlatka prvo mjesto osvojili DVD Vratno Donje 1, drugo DVD Vratno Donje 2, a treće DVD Gornje Ladanje. Kod ženskog pomlatka prvo mjesto osvojile su članice DVD-a Vinica. DVD Vratno Donje osvojio je prvo mjesto u kategoriji mladež muška, a u kategoriji žena A prvo mjesto osvojile su članice DVD-a Vinica. U „najjačoj“ kategoriji muški „A“ prvi su bili članovi DVD-a Vinica, drugi DVD-a Vratno Donje, a treći DVD Gornje Ladanje. U muškoj „B“ kategoriji prvo mjesto osvojili su DVD Vinica.

Za regularnost natjecanja brinuli su suci Zdravko Kukec, Josip Beli, Filip Vrbanec, Tomica Zrinski, Zvezdan Korotaj i Davorin Habunek te kontrolor natjecanja Ivan Ivančan.

Ovakav vid natjecanja pokazatelj je veoma dobre suradnje između četiri vatrogasne zajednice, a realiziran je s ciljem povezivanja susjednih vatrogasnih društava i promocije vatrogastva među stanovništvom, posebno mladima te razvijanje prijateljstva i pozitivnog natjecateljskog duha.

Život i društvo

Počinje sanacija klizišta na cesti Madžarevo – Topličica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na području Grada Novog Marofa izvode se brojni radovi na komunalnoj infrastrukturi, a jedan od njih je i sanacija klizišta na nerazvrstanoj cesti Madžarevo – Topličica.

Naime, gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač potpisao je ugovor o izvođenju radova na sanaciji klizišta na nerazvrstanoj cesti br. NC 1-076 Madžarevo – Topličica s predstavnikom izvođača koji je u postupku jednostavne nabave izabran kao najpovoljniji, direktorom tvrtke NIGRAD d.o.o. iz Varaždina Slobodanom Dimitrijevićem.

Vrijednost radova je 500.546,50 kuna s PDV-om, a vremensko razdoblje izvođenja radova je dva mjeseca.

Sanaciju klizišta u nerazvrstanoj cesti NC 1-076 u naselju Topličica Hrvatske vode sufinanciraju sa 60 posto, a Grad Novi Marof s preostalih 40 posto iznosa.

– Iako ovo nisu višemilijunski iznosi i veliki radovi, a i takvih je bilo i planira se na području Grada Novog Marofa, svaka kuna koju uložimo u radove na unapređenju infrastrukture je važna. Ovo nije veliko klizište, ali je na našoj nerazvrstanoj cesti i to ćemo sada riješiti. Zahvaljujem Hrvatskim vodama jer nas veseli svaka kuna koja za projekte na području Grada Novog Marofa dolazi iz drugih izvora – poručio je Jenkač.

Nastavite čitati

Život i društvo

FOTO Mladi iz ludbreškog kraja poveli prijatelje iz Mađarske u hodočasničku šetnju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Tridesetak mladih ljudi okupilo se jutros ispred ludbreške Župne crkve Presvetog Trojstva, a pridružili su im se kapelan, časne sestre i hodočasnici iz susjedne Mađarske.

Nakon kratkog druženja i upoznavanja krenuli su u 18 kilometara dugu šetnju ludbreškim brežuljkastim krajem.

U Ludbregu se, naime, održava prvo hodočašće mladih novom i zanimljivom rutom. Dio je to projekta Via Saint Martin kojem je cilj promicati i razvijati transnacionalne hodočasničke rute povezane s održivim i kulturnim turizmom.

Planirani završetak hodočašća je u 15 sati na Svetištu gdje će se održati zanimljivi kviz.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje