Povežite se s nama

Ostali sportovi

Natjecanja se bliže kraju

Objavljeno:

- dana

ŠKOLSKI SPORT

Sportska natjecanja učenika osnovnih i srednjih škola u pojedinim su sportovima već pri samome kraju.

Ekipe
Održano je tako u OŠ Gradina u Virovitičko-podravskoj županiji poluzavršno natjecanje u šahu za učenike osnovnih škola na kojem su nastupile ekipe, pobjednici županijskih natjecanja s područja sjeverozapadne Hrvatske. Prvo mjesto pripalo je I. OŠ Čakovec, dok je ekipa II. OŠ Varaždin natjecanje završila na četvrtome mjestu. Za predstavnika Varaždinske županije nastupili su Juraj Toplak, Simon Koljnrekaj, Darko Petrović, Goran Petrović, Ivan Kušek, a ekipu je vodio nastavnik Zdenko Matijašić. U kategoriji učenica natjecanje se također održalo u OŠ Gradina. Prvo mjesto osvojile su predstavnice OŠ Antuna i Ivana Kukuljevića Varaždinske Toplice. Za ekipu su nastupile Vida Žagar, Marina Čukelj, Ana Vukalović, Lorena Valent, Vlarija Crnov, ekipu vodio nastavnik Mario Sremec.
U Ekonomskoj i trgovačkoj školi Čakovec održano je poludržavno natjecanje učenica srednjih škola u odbojci. Prvo mjesto osvojila je ekipa Prve gimnazije Varaždin. Za ekipu su nastupile Ana Mijatović, Ela Ptiček, Ana-Marija Krizman, Elena Hajdinjak, Lucija Knez, Sara Fares, Iva Friščić, Valentina Glavica, Petra Koljnerkaj, Gabrijela Perhaj, Ivona Kolac, Sandra Peti, ekipu je vodila nastavnica Lidija Rupić-Lekić. U istoj školi u Čakovcu održano je i poludržavno natjecanje učenika srednjih škola u dobojci. Prvo mjesto ponovo je osvojila ekipa s područja Varaždinske županije. Prvo mjesto osvojila je ekipa Druge gimnazije Varaždin. Za ekipu su nastupili Matej Ilčić, Karlo Novak, Luka Somođi, Luka Habunek, Marko Komes, Toma Ilčić, David Benjak, Nikola Kranjčec, Borna Belaj, Filip Keček, Ivan Kocijan, Frano Vujović. Ekipu je vodio nastavnik Dario Kos.
U OŠ Sračinec održano je poluzavršno natjecanje u gimnastici za učenike osnovnih škola u gimnastici. Prvo mjesto osvojila je ekipa I. OŠ Čakovec dok je ekipa II. OŠ Varaždin zauzela drugo mjesto. Za ekipu predstavnika Varaždinske županije nastupili su Pavao Želimorski, Mario Njegač, Jaša Kocijan, Ivan Avirović, Matija Brković, a ekipu je vodila nastavnica Brigita Njegač-Drvar. U istoj školi održalo se i natjecanje u konkurenciji učenica osnovnih škola. Pobijedila je ekipa OŠ Sračinec i tako se prvi put plasirala na državno natjecanje. Za ekipu su nastupile Dora Plantak, Petra Sabati, Lana Habulan, Vedrana Martinčević, Klara Šprem, Melania Crleni, a ekipu je vodio nastavnik Damir Fotak.
Sve prvoplasirane ekipe nastupit će na završnom državnom natjecanju koje će se održati u Poreču od 28. do 30 travnja ove godine.

Izvor:
Foto:

Ostali sportovi

U Trnovcu Bartolovečkom osnovan Stolnoteniski klub Visia

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu 7. travnja održana je skupština udruge Sportskog društva Žabnik, na kojoj je došlo do preimenovanja udruge u STK Visia Trnovec Bartolovečki.  Uz dosadašnje djelatnosti, klub će se baviti razvojem i djelovanjem masovnog i sportskog – rekreativnog stolnog tenisa i surađivati sa školama, sličnim klubovima i društvima.  Izabrana je nova predsjednica Goranka Vincek i novo rukovodstvo.

Iz novog kluba zahvaljuju se na podršci svim članovima udruge, a osobito načelniku općine Trnovec Bartolovečki, Zvonku Šamecu.

Nastavite čitati

Ostali sportovi

STK Starr u finalu HEP Superlige!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

STK Starr je i u drugom polufinalnom susretu s STK Pula slavio, ovaj puta rezultatom 4:1.

Najprije je Zeng Jia bio uvjerljiv protiv Tomislava Marakovića 3:0 (11:9, 11:3, 12:10), zatim je Nikola Horvat izgubio od Marina Runjića, iako je vodio 2:1 na kraju je bilo 2:3 (11:7, 7:11, 13:11, 10:12, 10:12). zatim Ronald Ređep dobiva Frane Runjića 3:1 (11:8, 7:11, 11:6, 11:8). U igri parova ponovo bolji varaždinski par Ređep/Zeng od F. Runjić/M. Runjić 3:0 (11:5, 11:6, 11:5) i “točku na i” stavlja Zeng Jia pobijedivši Marina Runjića 3:1 (9:11, 11:6, 11:5, 11:8).

Slijedi repriza prošlogodišnjeg finala s ekipom STK Libertas Marinkolor. Prošle godine su Dubrovčani slavili u tri susreta, a ove godine Varaždinci žele i mogu uzvratiti. U finalu STK Starr nastupit će u punom sastavu, ekipi će se pridružiti i Tan Ruiwu, Kinez s hrvatskom putovnicom koji se sprema u Kini za finalnu seriju. Ovo je je za STK Starr vrhunac i cilj sezone koji su si postavili još jesenas. Osvajanje naslova prvaka Hrvatske za STK Satrr bi značio veliki korak naprijed i najvjerojatnije ulazak u prvih 16 klubova Europe te nastup u Ligi prvaka. Kako je veliki ulog u igri, u klubu ozbiljno prilaze završnim pripremama kako ih ništa ne bi iznenadilo u pohodu na titulu najboljih. Nakon što je ženski sastav ušao u Superligu, sljedeće sezone STK Starr bit će vodeći vrhunski stolnoteniski klub u Hrvatskoj. Takav golemi uspjeh zasigurno će prepoznati i lokalna uprava te sponzori i partneri koji podupiru vrhunske rezultate kako u radu s najmlađima tako i u seniorskom sastavu.
Prvi finalni susret igra se u Varaždinu 17. travnja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje