Povežite se s nama

Međimurje

Naučite mažoret ples i twirling uz vrhunsku trenericu

Objavljeno:

- dana

Rekreacija

Mažoretkinje Grada Preloga, koje su ponovno počele sa svojim radom u rujnu 2016. godine, upisuju nove članove.

Treninzi mažoretkinja odvijaju se dva puta tjedno u dvorani Srednje škole Prelog, ponedjeljkom od 19 sati i petkom od 17 sati. Sve zainteresirane djevojčice mogu se javiti trenerici Tihani Ledenko na mobitel 091/785-1992 ili doći na termin treninga, pogledati ga te odlučiti žele li se priključiti. Podsjećamo, Mažoretkinje Grada Preloga svojim prvim nastupom zabljesnule su na školskoj priredbi preloške Osnovne škole prikazavši koreografiju zimske tematike na pjesmu “Let it go”. Mažoretkinje trenutačno treniraju u tri dobne skupine: najmlađa (djevojčice u dobi od 3 do 6 godina), srednja (djevojčice u dobi od 6 do 10 godina) i starija (djevojčice u dobi od 10 do 14 godina). Tihana Ledenko je licencirani trener mažoret plesa i twirlinga s dugogodišnjim iskustvom te vrhunskim uspjesima njezinih timova na europskim i svjetskim natjecanjima. Taj cilj postavile su si i preloške mažoretkinje.

Izvor:
Foto:

Međimurje

FOTO Posjetitelje u Čakovcu oduševila atraktivna izložba gljiva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gljivarsko društvo „Smrčak“ Čakovec i ove je godine organiziralo dvodnevnu edukativnu izložbu gljiva, pod pokroviteljstvom Grada Čakovca, Međimurske županije, Turističke zajednice Grada Čakovca i pivnice Angry Moose.

Na novoj lokaciji u centru grada, u Ulici kralja Tomislava 2, članovi „Smrčka“ su 24. i 25. rujna na najbolji mogući način upotpunili manifestaciju „Jesen u gradu Zrinskih“ izložbom, edukacijama i predstavljanjem jela od gljiva.

Eksponatima bogatu izložbu već je prvog dana razgledao velik broj posjetitelja, a posjetila ju je i gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini. 

Zajedno s brojnim zaljubljenicima u gljive, gradonačelnica se upoznala s raznim vrstama – jestivima, nejestivima, otrovnima i smrtno otrovnima, koje su članovi Društva izložili na iznimno atraktivan način.

Osim toga, zainteresirani posjetitelji mogli su i kušati razne delicije, poput kolača i namaza od gljiva.

Odaziv je bio odličan i u nedjelju, što dokazuje da se sve više ljudi okreće prirodi i pokazuje interes za gljive.

Nastavite čitati

Međimurje

Mažoretkinje Kotoribe četvrte na Europskom prvenstvu u Zadru

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon što su na Državnom prvenstvu u Klinča Selu izborile prolaz na Europsko prvenstvo, juniorke Mažoretkinja Kotoribe ljeto su provele trenirajući za Europsko prvenstvo mažoretkinja u Zadru.

U Zadru su provele nekoliko dana, a kući su se vratile s vrlo dobrim uspjehom – osvojile su četvrto mjesto. Juniorke je vodila trenerica Marta Vojvoda.

Na Europskom prvenstvu sudjelovalo je više od 2000 mažoretkinja i više od 70 sastava. U njihovoj kategoriji sudjelovalo je ukupno 10 ekipa.

– U takvoj konkurenciji osvojile su četvrto mjesto, što je sjajan uspjeh za nas. Vrlo sam ponosna na naše cure – rekla je predsjednica Kristina Čižmešija, a čestitku na sjajnom rezultatu uputio im je i načelnik Dario Friščić.

– Čestitam Mažoretkinjama Kotoribe na još jednom lijepom uspjehu i promociji naše Kotoribe diljem Hrvatske i šire – rekao je Friščić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje