Povežite se s nama

Život i društvo

Navečer osjetno hladnije, u danima koji slijede temperatura zraka -9 °C

Objavljeno:

- dana

Varaždin i Čakovec probudili su se ovog četvrtka, 11. veljače, na -4 °C, a sutra i u dane vikenda temperatura zraka spustit će se na -9 °C.

Danas prijepodne još ponegdje snijeg, zatim slijedi prestanak oborine i djelomično razvedravanje. Bit će i razmjerno vjetrovito uz povremeno umjeren, u gorju i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, posebice u sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

Najviša temperatura zraka ovog će se četvrtka kretati između -2 i 1 °C, a navečer će biti osjetno hladnije, ističu iz DHMZ-a.

– Biometeorološke prilike će se u cijeloj zemlji naglo poboljšavati tijekom dana. Osjetno će zahladiti, a uz vrlo jak sjeverni vjetar osjet hladnoće će biti još izraženiji. Potrebno je prikladno se odjenuti, a poseban oprez savjetujemo srčanim i plućnim bolesnicima, osobito u rano jutarnjim i kasno večernjim satima. Tegobe od kojih su meteoropati i kronični bolesnici patili prethodnih dana će polako slabiti prema kraju dana – poručuju državni prognostičari.

U petak, subotu i nedjelju temeperatura zraka neće prelaziti u plus, bit će negdje oko -3 i -9 °C.

Život i društvo

I ovaj vikend varaždinska policija pojačano nadzire promet

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske i ovog će vikenda, na svim dionicama cesta na području Varaždinske županije pojačano nadzirati promet svih sudionika u prometu.

Tom će prilikom provoditi mjere i radnje na sprječavanju prekršaja iz tzv. skupine „četiri glavne ubojice u prometu“ i zaštite najugroženijih skupina sudionika u prometu.

Na području Postaje prometne policije Varaždin i Policijske postaje Novi Marof provodit će se lokalne akcije „Alkohol“.

– Skrećemo pozornost građanima da prilikom sudjelovanja u prometu poštuju prometne propise, a posebno one koji se odnose na poštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, vožnje pod utjecajem alkohola i droga, nepropisno korištenje mobitela za vrijeme vožnje, nekorištenje sigurnosnih pojasa i druge.

Također molimo sve sudionike u prometu za strpljenje i usredotočenost na promet te da poštivanjem prometnih propisa svi zajedno doprinesemo višoj razini sigurnosti u našoj Županiji – ističu iz PU varaždinske.

Nastavite čitati

Život i društvo

Varaždinske Toplice: novčane potpore za novorođenčad od sada putem sustava e-Novorođenče

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Kako bi pomogla mladim obiteljima odnosno olakšala im prijavu za isplatu novčane potpore gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković sklopila je nedavno Sporazum o sadržaju i načinu razmjene podataka kod podnošenja zahtjeva za isplatu novčane potpore s Ministarstvom pravosuđa i uprave.

Riječ je o sporazumu koji će Varaždinskim Toplicama omogućiti jednostavniju i bržu isplatu novčane potpore za novorođenčad. Naime, roditelji s prebivalištem na području Varaždinskih Toplica, odsad će moći podnijeti zahtjev za isplatu novčane potpore putem sustava e-Novorođenče što će novopečenim roditeljima uvelike olakšati i ubrzati proces.

– Ovaj sporazum će pomoći novopečenim roditeljima da brže i lakše podnesu zahtjev za isplatu novčane potpore. Neće biti čekanja u redovima i predaje papirologije, nego će u nekoliko klikova moći podnijeti svoj zahtjev. Ovakva će procedura biti olakšavajuća i nama u Gradu jer ćemo odmah nakon podnošenja zahtjeva vidjeti taj zahtjev u sustavu i na njega odgovoriti. Drago mi je da se Grad Varaždinske Toplice okreće digitalnim rješenjima koja će našim sugrađanima olakšati ionako kompliciranu administraciju – rekla je Ratković te naglasila kako je ovo važan iskorak i u očuvanju i zaštiti okoliša, ali i zdravlja građana u ovim pandemijskim vremenima.

– Vjerujem da će budućim, novopečenim roditeljima, koji su prvih nekoliko mjeseci u potpunosti posvećeni brizi za svoje novorođenče ovako nešto puno značiti – zaključila je Ratković.

Nastavite čitati