Povežite se s nama

Međimurje

Nazdravljanje šampanjcem na granici

Objavljeno:

- dana

NASTAVLJENA TRADICIJA

Uspješno otkrivanje počinitelja kaznenih djela i prekršaja na svakome međunarodnom graničnom prijelazu i u pograničnom području naše najsjevernije županije u velikoj mjeri ovisi o suradnji policijskih službenika Slovenije, Hrvatske i Mađarske.

Stoga je uoči Silvestrova na mostu preko rijeke Mure kod Graničnog prijelaza Mursko Središće – Petišovci održan tradicionalni susret predstavnika hrvatske i slovenske policije te čelnika lokalnih vlasti. Hrvatsku delegaciju predvodili su načelnik Policijske postaje Mursko Središće Miljenko Vrbanec i predstavnik Grada Murskog Središća Bojan Bračko. Slovensko izaslanstvo ovog puta su predstavili komandir Postaje mejne policije Petišovci Janko Šobak sa zamjenicima Jožefom Kotnjekom, Robijem Feherom i Robertom Medohom te dožupan Općine Lendava Stanislav Gjerkeš sa suradnicom Matejom Kamničar. Nakon razmjene prigodnih darova, svi sudionici susreta nazdravljali su šampanjcem, ali je izostalo bacanje policijskih kapa u rijeku Muru.

Također je i na mostu preko rijeke Mure, kod Graničnog prijelaza Goričan – Letenye, održan tradicionalni susret predstavnika hrvatske i mađarske policije s čelnicima lokalnih vlasti, gdje je hrvatsku delegaciju predvodio načelnik Policijske postaje Prelog Ivan Sokač, a mađarsku Jozsef Molnar, načelnik Policijske postaje Nagykanisza. Tijekom spomenutih susreta čelnici policije i Općine izrazili su zadovoljstvo cjelogodišnjom dobrom suradnjom na svim područjima rada, kao i želju da se obostrana dobra suradnja nastavi i tijekom 2017. godine. (jn)

Izvor:
Foto:

Međimurje

Zadnje srpanjske nedjelje u Međimurju dva novozaražena, oporavila se jedna osoba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađena su 83 uzorka, od čega su evidentirana 2 pozitivna nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 2,4% pozitivnih od broja testiranih.

U protekla 24 sata oporavila se 1 osoba. Ukupan broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 12. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 63.813 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirana su 4 pacijenta pozitivna na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata nema hospitaliziranih, kao ni otpuštenih pacijenata, na invazivnoj respiraciji nema pacijenata. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Forestland: međimursku “šumicu” zapalili zvuci elektroničke glazbe!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Julien Duval / Forestland

Prvi #nolimits festival na sjeveru Hrvatske odradio je svoj prvi festivalski dan! Nekoliko tisuća posjetitelja na Forestlandu je plesalo na ritmove vrhunskih DJ-a sve do kasnih jutarnjih sati.

Umek, Nusha, Vedran Car, Matroda, Nelson Dior, Chelsea Latev, Lawrence Apaga i mnogi drugi na Forestlandu su nam omogućili na nekoliko sati onaj osjećaj koji gotovo dvije godine tražimo, slobodu, ritam i glazbu. Gotovo 512 dana prošlo je od prošlog izdanja, a upravo jučer smo osjetili energiju koja nam je nedostajala.

– Posljednji veliki festival na kojem sam nastupao bio je upravo Forestland” rekao nam je Nizozemac Lawrence Apaga.

– Sretan sam što sam opet ovdje, a ovog puta doveo sam i još nekoliko prijatelja iz Nizozemske. Publika mi je jako nedostajala i presretan sam što sam se vratio na Forestland!

Slovenska techno mega zvijezda Uroš Umek gotovo sedam stotina ravera rasplesao je svojim techno setom na Forestroom pozornici gdje je podsjetio sve na stare dane #nolimit techna:

– Nakon dugo vremena sam bio u Međimurju, drago mi je da sam došao na Forestland i da je publika prihvatila energiju mog seta, lijepo je vidjeti ponovo publiku i gužvu! – rekao je.

Danas vas čeka slovenska rap i hip hop autorica Senidah, ali i Mark Sixma, Corti Organ, dok na Forestroom dolaze e-Base, Yakka, Pintha, Kranudler i slovenska techno producentica Tea Vučković.

Forestland svoja vrata otvara danas od 14:00 sati, a ulaznice po 120 kn potražite na ulazu, gdje će se moći obaviti i testiranja na COVID po 25 kn za sve one koji to (još) nisu obavili.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!