Povežite se s nama

Međimurje

Nazdravljanje šampanjcem na granici

Objavljeno:

- dana

NASTAVLJENA TRADICIJA

Uspješno otkrivanje počinitelja kaznenih djela i prekršaja na svakome međunarodnom graničnom prijelazu i u pograničnom području naše najsjevernije županije u velikoj mjeri ovisi o suradnji policijskih službenika Slovenije, Hrvatske i Mađarske.

Stoga je uoči Silvestrova na mostu preko rijeke Mure kod Graničnog prijelaza Mursko Središće – Petišovci održan tradicionalni susret predstavnika hrvatske i slovenske policije te čelnika lokalnih vlasti. Hrvatsku delegaciju predvodili su načelnik Policijske postaje Mursko Središće Miljenko Vrbanec i predstavnik Grada Murskog Središća Bojan Bračko. Slovensko izaslanstvo ovog puta su predstavili komandir Postaje mejne policije Petišovci Janko Šobak sa zamjenicima Jožefom Kotnjekom, Robijem Feherom i Robertom Medohom te dožupan Općine Lendava Stanislav Gjerkeš sa suradnicom Matejom Kamničar. Nakon razmjene prigodnih darova, svi sudionici susreta nazdravljali su šampanjcem, ali je izostalo bacanje policijskih kapa u rijeku Muru.

Također je i na mostu preko rijeke Mure, kod Graničnog prijelaza Goričan – Letenye, održan tradicionalni susret predstavnika hrvatske i mađarske policije s čelnicima lokalnih vlasti, gdje je hrvatsku delegaciju predvodio načelnik Policijske postaje Prelog Ivan Sokač, a mađarsku Jozsef Molnar, načelnik Policijske postaje Nagykanisza. Tijekom spomenutih susreta čelnici policije i Općine izrazili su zadovoljstvo cjelogodišnjom dobrom suradnjom na svim područjima rada, kao i želju da se obostrana dobra suradnja nastavi i tijekom 2017. godine. (jn)

Izvor:
Foto:

Međimurje

U ponedjeljak u Međimurju evidentirano 16 novih slučajeva zaraze COVID-om 19

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

korona

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađeno je 29 uzoraka PCR metodom, od čega je evidentirano 5 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, priopćio je 10. svibnja županijski Stožer civilne zaštite.

Brzim Ag testovima evidentirano je 11 pozitivnih pacijenata. U protekla 24 sata oporavilo se 65 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 486.

Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzet 55.681 uzorak, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitaliziran je 91 pacijent pozitivan na SARS-CoV-2 virus.

U protekla 24 sata hospitalizirana su 4 pacijenta, otpuštena su 2 pacijenta, a 4 pacijenta su na invazivnoj respiraciji. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.

Od 25. veljače 2020. godine, kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas u Međimurskoj županiji bilježimo 15.161 oboljelu osobu, od čega se oporavila 14.401 osoba.

Nastavite čitati

Međimurje

U Međimurju 67 novih slučajeva zaraze koronavirusom, preminule su dvije osobe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađena su 282 uzorka, od čega je evidentirano 66 pozitivnih nalaz na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 23,4 posto pozitivnih od broja testiranih, javio je 9. svibnja županijski Stožer civilne zaštite.

U protekla 24 sata oporavilo se 96 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 536.

Tijekom jučerašnjem dana brzim antigenskim testovima testirano je 246 osoba, od čega je SARS-CoV-2 virus dokazan kod jedne osobe.

Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 55.649 uzoraka.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 89 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus.

U protekla 24 sata primljena su 4 pacijenta, a 4 pacijenta su na invazivnoj respiraciji. U protekla 24 sata preminule su dvije osobe, stare 82 i 80 godina.

Tijekom ovoga tjedna u Međimurskoj županiji ukupno su cijepljene 6474 osobe (5101 prva doza i 1373 druge doze) na svim punktovima i zdravstvenim ustanovama.

Tijekom subote cijepljeno je 2050 osoba na 3 punkta. U Nedelišću je cijepljeno 964 osoba, u Murskom Središću 544 osoba, a u Prelogu 542 osobe.

Ukupno je s današnjim danom utrošeno 32.285 doza. Barem jednom dozom cijepljeno je 26.045 osoba, što je 29 posto stanovništva Međimurja starijeg od 16 godina.

Dodajmo da se u ponedjeljak u školske klupe vraćaju svi učenici osnovnih i srednjih škola.

Nastavite čitati