Povežite se s nama

Rukomet

Nazire se rješenje za varaždinski rukomet

Objavljeno:

- dana

RUKOMET

Nakon dugih pregovora izgleda da se pronašlo rješenje za rukomet u Varaždinu ali i cijeloj sjeverozapanoj Hrvatskoj.

Priopćenje čelnih ljudi tvrtke Ekos Holding i Josipa Vojvode razjašnjavaju raspored događaja koji najvjerojatnije slijede.

“Iza nas je odlična sezona u Vidovec Biosu, gdje smo ponosni na ostvarene rezultate kluba, posebice zbog činjenice da se radi o prvoj sezoni u elitnom natjecanju.
Tvrtka Ekos Holding je ukinula svoje sponzorstvo RK Vidovec Bios, jer ne može, u najvećoj mjeri sama financirati premijerligaški klub, a ja i potpredsjednici smo podnijeli ostavke na mjestu u Upravnom odboru kluba.
Tvrtka Ekos i članovi Uprave u ostavci u potpunosti će poštivati odluke skupštine kluba.
Teška srca napuštamo Vidovec, Vidovčance te sve žitelje općine Vidovec, koji su prema nama bili izuzetno susretljivi i ljubazni te nam pružili tri nezaboravne godine, koliko smo prisutni u klubu, na čemu smo im neizmjerno zahvalni.
Prije nekog vremena iz grada Varaždina stigla je inicijativa, da stvori jedan snažan rukometni brend u gradu Varaždinu. Tvrtka Ekos Holding nije za to nezainteresirana, a kako sada stvari stoje, i ostvare li se sve zacrtane ideje i stvore preduvjeti, rado ćemo prihvatiti inicijativu, podržati i pokrenuti jednu lijepu rukometnu priču u gradu rukometa.
Imamo interes i od brojnih kvalitetnih igrača, koji su zainteresirani doći kod nas, spremni smo se igrački ojačati, i vjerujem napraviti klub koji bi bio u samom vrhu domaćeg rukometa.
Naš jedini interes je napredak rukometa u regiji Sjeverozapadne Hrvatske, da ima snažnog premijerligaša, ali i sve ostale klubove, u rangu natjecanja u kojima se mogu natjecati.
Svi klubovi zainteresirani za natjecanje, i obe Županije, već su razgovarali, dogovoren je modus po kojem bi svi klubovi trebali biti zadovoljni.
Novi klub trebao bi preuzeti premijerligaški status od Vidovec Biosa. Jednako tako, u Međimurju postoji ekipa voljna također osnažiti rukomet, pa će rukometni klub Čakovec, preuzeti status od Varteks Di Caprija, dok će Varteks Di Caprio i Međimurje, koji su u velikim problemima, u najniži rang natjecanja.
Svi klubovi bi u idućih tjedan dana trebali mati svoje skupštine, da se formalno riješe statusi, no kako su svi zainteresirani za takav rasplet, vjerujemo da ne bi trebalo imati problema. Svi klubovi trebali bi do 15. lipnja prijaviti rangove natjecanja u kojem će sudjelovati iduće sezone, što Natjecateljska komisija HRS-a mora odobriti, no i tu su odrađeni sastanci s čelnim ljudima Saveza, koji također podržavaju projekt.
Sve je napravljeno, isključivo radi interesa rukometa i sporta generalno, kako bi se spasio rukomet u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, gdje i njegova kolijevka.

Ekos Holding d.o.o.
Josip Vojvoda”
 

Izvor:
Foto:

Rukomet

Vindijini hrvači osvojili odlično drugo mjesto na Prvenstvu Hrvatske u Zagrebu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na Prvenstvu Hrvatske u hrvanju za mlađe seniore u Zagrebu, ekipa Vindije ukupno je osvojila drugo mjesto, s jednakim brojem bodova iza Sesvetskog Kraljevca.

U velikoj konkurenciji, od čak 53 hrvača, momci iz Vindije su osvojili po dva prva, druga i treća mjesta.

Rezultati hrvača Vindije u pojedinačnoj konkurenciji:

60 kg Mihael Bešenić 2. mjesto

63 kg Marko Đigunović 2. mjesto

67 kg Filip Frankol 1. mjesto

67 kg Nikša Makitan 3. mjesto

72 kg Alen Fodor 1. mjesto

77 kg Karlo Cirkvenčić izgubio borbu za 3. mjesto

82 kg Jan Siročić izgubio borbu za 3. mjesto

82 kg Sebastian Petrač bez plasmana

87 kg Ivan Ratković izgubio borbu za 3. mjesto

97 kg Leon Meštrić 3. mjesto.

Nastavite čitati

Rukomet

Europsko prvenstvo u rukometu za žene i u Varaždinu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

RUKOMET

U nedjelju, 31. kolovoza 2014. godine u 12 sati u Gradskoj vijećnici bit će potpisan ugovor o suradnji Hrvatskog rukometnog saveza i Grada Varaždina na organizaciji dijela Europskog prvenstva u rukometu za žene koje će biti održano u prosincu ove godine u Hrvatskoj i Mađarskoj. 

Ugovor će potpisati Sandi Šola, predsjednik HRS-a i Goran Habuš, gradonačelnik Grada Varaždina. Na potpisivanju ugovora očekuje se vodstvo HRS-a, te treneri muške i ženske reprezentacije kao i ženska rukometna reprezentacija.

 

ŽENSKA RUKOMETNA REPREZENTACIJA NA ŠPANCIRFESTU

Prije potpisivanja ugovora u vijećnici na Trgu kralja Tomislava  biti održana promocija samoga Prvenstva kao i planova za isto te samog grada domaćina. Na središnjem gradskom trgu, točnije, varaždinskom Korzu, od 11 do 12 sati Hrvatski rukometni savez organizira druženje hrvatskih rukometnih reprezentativki s građanima uz, dakako, prezentaciju same europske smotre.

Građani i svi rukometni navijači imat će priliku porazgovarat s najboljim hrvatskim seniorkama koje će u prosincu braniti boje Hrvatske na Europskom prvenstvu, te će se s istima moći fotografirati i dobiti željene autograme. Građanima će biti podijeljeni reklamni materijali o prvenstvu.

Samo Europsko rukometno prvenstvo na rasporedu je, pak, od 7. do 21. prosinca 2014. godine, u Hrvatskoj i Mađarskoj, točnije gradovima Zagrebu, Varaždinu i Osijeku te Györu, Debrecenu i Budimpešti.

Skupinu A, u kojoj se nalaze Mađarska, Španjolska, Rusija i Poljska, ugostit će tako Györ, skupinu B te tako i Norvešku, Dansku, Rumunjsku i Ukrajinu ugostiti će, pak, Debrecen. Varaždin će biti domaćin reprezentaciji Hrvatske, ali i Švedske, Njemačke te Nizozemske, dok će u Osijeku igrati skupina D u kojoj su se smjestile ekipe Crne Gore, Francuske, Srbije i Slovačke.

Hrvatice će u Varaždinu natjecanje po skupinama otvoriti 8. prosinca u 20.15 sati kada će zaigrati sa Švedskom, 10. prosinca suprotstavit će se u varaždinskoj Areni ekipi Njemačke u istom terminu, dok će dva dana kasnije, točnije, 12. prosinca, također u 20.15 sati, snage odmjeriti s Nizozemskom.

 

Izvor:
Foto:

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje