Povežite se s nama

U fokusu

Ne ostavljajte stvari u automobilima kako vas ne bi pokrali, Hallerova aleja kod groblja će se zatvoriti

Objavljeno:

- dana

Iz policije povodom blagdana Svi sveti

Policija će za blagdan Svih svetih osigurati privremenu regulaciju prometa kako bi se pokušale spriječiti prometne gužve. 

. Tako će na frekventnijim varaždinskim raskrižjima promet regulirati policajci i pripadnici Prometne jedinice mladeži dok će dio Hallerove aleje – od raskrižja s ulicom Gustava Krkleca do raskrižja s ulicom Franje Račkog – biti privremeno zatvoren. Privremena regulacija prometa djelomično će početi već za vikend. Vozila će se kod Varaždinskog i Biškupečkog groblja na dan Svih svetih moći parkirati  na vanjskom parkirališnom prostoru obližnjih trgovačkih centara, a kod groblja u mjestu Biškupec i na prostoru auto-sajma Autokluba Varteks.

Policija je poslala priopćenje u kojemu upozorava građane da prilikom posjete grobljima ne ostavljaju vrijednosti u parkiranim automobilima.

Predlažu slijedeće mjere opreza:

-prilikom napuštanja vozila, čak i kratkotrajnog, ugasiti motor vozila i uzeti ključeve sa sobom,

-ne ostavljati ključeve i dokumente u vozilu,

-zatvoriti prozore na vozilu kao i pomični krov ukoliko ga vozilo ima,

-vrijedne predmete ne ostavljati u vozilu, a posebno ne na vidljivim mjestima u unutrašnjosti vozila,

-ne ostavljati vozilo na mračnom i pustom mjestu duže vrijeme.

Policija također poziva građane da budu krajnje oprezni pri paljenju svijeća na grobovima, odnosno da ih ne pale uz raslinje ili ukrasne aranžmane. Mole građane da ne parkiraju vozila na ulaze na groblja zbog mogućnosti žurnog pristupa vatrogasaca u slučaju požara.

Izvor:
Foto:

U fokusu

U Varaždinu će niknuti novih 56 POS stanova i 30 garaža u Ulici grada Koblenza

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ivan Agnezović

Nakon devet godina, ponovo su počeli radovi na građevini B2, novoj zgradi sa POS-stanovima kod Ulice grada Koblenza u Varaždinu. U petak su novinari obišli gradilište zajedno s gradonačelnikom Ivanom Čehokom.

Potonji je tom prilikom izjavio da je „nažalost, bivša gradska administracija prekinula radove 2012. godine, što je bilo trostruko pogrešno“.

– Prije svega zbog toga što je ovo lokacija gdje se već počeli radovi, pa su nasilno prekinuti. Drugo, zbog toga što se kasnilo te ljudima stanovi nisu predani na korištenje na vrijeme, za što su se plaćali i penali. I treće, zbog toga što je POS još uvijek najbolji način stambenog zbrinjavanja, osobito mladih obitelji – istaknuo je gradonačelnik, ocijenivši pritom da je riječ o stanovima srednje i čak više kvalitete,  „a relativno jeftinijim u odnosu na ostale stanove na tržištu“.

Ovdje je niknuo cijeli jedan mali grad koji grade privatni građevinari i Grad.

– S kupnjom zemljišta, nakon obveznica, mi ćemo ovdje napraviti potpuno novi prilaz sa istočne zaobilaznice, tako da će cijeli ovaj kvart biti rasterećen od prometnih gužvi. Štoviše, Kućanska rampa je pred dobivanjem građevinske dozvole, pa ćemo je prijaviti na europske projekte. Time ćemo cijeli ovaj dio grada razviti, odnosno imat će svu potrebnu infrastrukturu kakvu treba imati – najavio je Čehok.

Na njega se nadovezao Zoran Svetec, ravnatelj Javne ustanove Gradski stanovi, objasnivši  da će u objektu B2 biti uređeno 56 stanova i 30 garaža.

– Veličina stanova imat će površinu od 63 do 98 metara četvornih. Građevinske radove izvodi varaždinska tvrtka Zagorje Tehnobeton, a vrijednost investicije je 39 milijuna kuna. Stanovi će biti energetskog razreda B, a cijena kvadratnog metra iznosi 1285 eura. Završetak radova predviđa se u kolovozu 2022. godine – rekao je Svetec, napomenuvši da je interes za kupnju stanova već sada vrlo izražen.

Dodajmo da je Grad u pregovorima s HEP-om oko postavljanja dodatne sigurnosne ograde prema jednoj od najvećih visokonaponskih trafostanica u gradu, koja je smještena u neposrednoj blizini građevine B2.

Nastavite čitati

U fokusu

Varaždin: Pod naplatu i veliko parkiralište kod zgrade bivše Glazbene škole

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ivan Agnezović

Ovih dana pod naplatu je stavljeno i jedno od posljednjih besplatnih parkirališta u centru Varaždina. Naime, na parkiralištu u Ulici Kralja Petra Krešimira IV kod zgrade bivše Glazbene škole, u kojoj je neko vrijeme djelovao i DND, osvanule su table s informacijom o naplati parkiranja u 2. zoni.

Iako Varaždinci negoduju radi uzurpiranja besplatnih parkirnih mjesta, ovaj put Grad tu ne može ništa. Naime, varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok tvrdi da je riječ o privatnoj parceli u vlasništvu FOI-ja.

– Nažalost, taj prostor nije gradski od 2013. godine, kada ga je bivši gradonačelnik Goran Habuš predao FOI-ju. Riječ je o ugovoru koji je meni osobno potpuno neprihvatljiv, jer su dobili na korištenje gradsko zemljište bez klauzule u kojoj stoji do kojeg roka su ga dužni privesti svrsi – naglasio je Čehok.

Dodao je da je „FOI taj koji određuje pravila igre u tom prostoru“. No, ukazao je i da su netočne informacije kojima se špekulira da „Grad i Crtorad stoje iza ovog poteza“.

– To nema nikakve veze s Gradom Varaždinom, jer nismo vlasnici ni tog zemljišta ni parkinga. Smatram da je taj parkirni prostor trebao ostati besplatan – zaključio je gradonačelnik.

Odgovor na to zašto je i kako FOI stavio parking pod naplatu, zatražili smo od Fakulteta organizacije i informatike, te ćemo ga objaviti kad pristigne u redakciju Regionalnog tjednika.     

Nastavite čitati