Danas, 23. lipnja, otvara se nova izložba u Galeriji HDLU, u Kuli stražarnici Staroga grada Varaždin.

Svoja djela će predstaviti Lucija Berdin i Andrija Večenaj na izložbi pod nazivom “Srastanje i prožimanje”.

Izložba se otvara u 19 sati te se može razgledati do 17. srpnja.

Lucija Berdin je rođena 5. studenog, 1992. godine u Čakovcu. Nakon završene srednje škole Dizajn unutrašnje arhitekture u Čakovcu, 2011. godine upisuje studij Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci, smjer likovna pedagogija. Diplomirala je pod mentorstvom profesora grafike Josipa Butkovića, te 2016. godine stječe akademski naziv magistra likovne pedagogije.

Samostalno izlaže u suradnji s Andrijom Večenajem 2019. godine na tematiku „ Istovremenost zvuka, niti“ povodom 46. Majskog muzičkog memorijala.

Kao kostimograf okušala se 2018. godine u projektu „Drinkopoly“, Ljubljana, Slovenija, te 2020. godine kao scenograf u projektu zdrave prehrane u suradnji s Merkurom. Od 2019. godine živi i djeluje u Sloveniji.

Andrija Večenaj rođen je 11. listopada 1986. u Koprivnici. Godine 2005. upisuje Studij dizajna, smjer Industrijski dizajn, na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.
Diplomskim radom “Održivi dizajn i tradicionalni obrt” pod mentorstvom Mladena Orešića 2010. stječe akademski naziv magistar umjetnosti na području industrijskog dizajna.

Uz pedagoški rad, bavi se projektima vezanim za dizajn interijera, industrijski dizajn i likovnu umjetnost. Oblikovao je postave nekoliko izložbi Gradskog muzeja Varaždin – Stoljeće tekstila, Muzej sporta te Narod u nevolji, koja je 2014. proglašena najboljom izložbom u Hrvatskoj od strane Hrvatskog muzejskog društva. Autor je dizajna postava izložbe Drava Art Biennale 2017., kao i izložbe Gorbonok Muzeja grada Koprivnice.

Radove na polju industrijskog dizajna izlaže na izložbama u Zagrebu, Beogradu i Londonu. Radove na umjetničkom području – kiparstvo, skulptura i mala plastika – izlaže na skupnim izložbama u Zagrebu, Varaždinu, Čakovcu i Petrinji. Dobitnik je prve nagrade na Artwood festivalu 2016. na otoku Pagu za skulpturu Monolimit.
Sudjeluje u kulturnoj sceni grada Koprivnice kroz udrugu Mamuze te grada Čakovca kroz članstvo u Programskom odboru Platforme za Društveni centar Čakovec.
Član je Hrvatskog dizajnerskog društva (HDD) i Hrvatskog društva likovnih umjetnika Međimurja (HDLUM).

Komentari

Komentara