Povežite se s nama

Život i društvo

Ne propustite ovaj vikend Dane vjenčanja u restoranu Fontana Crnković u Varaždinu

Objavljeno:

- dana

Ovog vikenda, 10. i 11. studenog od 10 do 19 sati u restoranu Fontana Crnković u Varaždinu održavaju se već tradicionalni Dani vjenčanja.

Što je sve potrebno i koji su trendovi trenutno aktualni na vjenčanju mladencima će predstaviti saloni vjenčanica i svečanih haljina, cvjećarnice, frizeri, kozmetičari, trgovine s konfetima i balonima, svjetlosnim i zvučnim efektima, zlatari, foto-studiji, limuzine, oldtimeri, bendovi za vjenčanja i plesni klubovi.

Tradicionalno će svoju ponudu predstaviti i domaćin – restoran Fontana Crnković: posjetitelji će u sklopu sajma moći kušati nova jela, kolače i torte Fontane Crnković, ali i iz prve ruke vidjeti različite načine uređenja sale za vjenčanja.

U subotu i nedjelju planirana je i modna revija s početkom u 17 sati.

Ulaz za posjetitelje je besplatan.

Život i društvo

Mlinčeni kolač sve je zanimljiviji, a nekad je bio težačka hrana lepoglavskog kraja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U okviru aktivnosti koje se provode s ciljem, nedavno pokrenute inicijative, zaštite izvornosti mlinčenog kolača, u Lepoglavskoj Vesi održana je promocija njegove pripreme “Kako se sprema ovaj jedinstveni kolač”, koji se kroz povijest blagovao u lepoglavskim obiteljima i bio težačka hrana brojnim Lepoglavčanima, snimale su kamere Hrvatske radiotelevizije i ekipa Jutarnjeg lista.

Prikaz pripreme mlinčenog kolača održan je u novoizgrađenom društvenom domu u Lepoglavskoj Vesi gdje su članovi KUD-a Lepoglavski pušlek zorno prikazali izradu mlinčenog kolača u čiju se zaštitu izvornosti krenulo temeljem inicijative koju je Grad Lepoglava pokrenuo u suradnji s KUDom Lepoglavski pušlek i Agro-turističkim klasterom Lepoglava, a koja je dobila potporu Varaždinske županije.

Nastavite čitati

Život i društvo

Varaždinski policajci u srijedu kontroliraju bicikliste i pješake

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske će sutra, 27. listopada, od 6 do 9 i 19 do 23 sata provoditi preventivno-represivnu akciju “Pješaci i biciklisti“.

Akcija će se provoditi na cjelokupnom području policijske uprave, ovisno o mjestima i vremenima događanja prometnih nesreća, prvenstveno onih s najtežim posljedicama, a kontrola prekršaja provodit će se na mjestima gdje je zabilježeno učestalo činjenje istih.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje