Povežite se s nama

Život i društvo

Ne propustite pregled kod vrhunskih doktora

Objavljeno:

- dana

NAJAVA

Ove subote, 27. veljače, u Varaždinu će konzultacije i preglede, i to besplatno, obavljati liječnici iz Očne poliklinike dr. Vukas iz Zagreba.

Riječ je o poliklinici koja je već 20 godina vodeća u kirurgiji prednjeg i stražnjeg segmenta oka u široj regiji, a za koju rade liječnici iz Zagreba, ali i inozemstva. Među njima su dr. Petar Preskar iz Novog Mesta i prof. dr. Stefano Zenoni iz Bergama, vodeći u svojim subspecijalističkim područjima.

Nova tehnologija

Besplatni pregledi u Varaždinu obavljat će se od 9 do 14 sati u Ordinaciji za očne bolesti dr. Željko Vinceković u Gajevoj 15.
– Pregledi uključuju konzultacije za operaciju mrene, ugradnju intraokularnih leća te lasersko skidanje dioptrije – pojašnjavaju iz Poliklinike dr. Vukas.
Njihov medicinski tim je osposobljen za sve vrste problematike, bilo da se radi o dijagnostici ili kirurgiji, a spremni su i za najkompliciranije slučajeve. Konstantno ulažu u novu tehnologiju i u edukaciju kako bi pratili najmodernije svjetske trendove te na taj način pružali pacijentima najbolju moguću njegu.

– Trenutno je u svijetu i dalje najpopularnija LASIK metoda skidanja dioptrije, koju radimo i u našoj klinici. Najveći broj zahvata koje izvodimo je Advanced CustomVue Wavefront iLASIK metodoma, kojom možemo korigirati i kratkovidnost i dalekovidnost. Kad je u pitanju operacija sive mrene, danas je i dalje standardni pristup fakoemulzifikacija (korištenje zvučnih valova visoke frekvencije) postojeće očne leće te ugradnja savitljive intraokularne leće koja može biti sferična, torična, multifokalna ili multifokalna/sferična – pojašnjavaju.

Očna poliklinika dr. Vukas je prva u Hrvatskoj uvela operacije sive mrene s malim rezom bez šavova u lokalnoj anesteziji.
– Visoki standard koji smo postavili tada održavamo i danas korištenjem isključivo visokokvalitetnih implantata te suradnjom s jednim od vodećih europskih kirurga prednjeg segmenta. Sam zahvat je minimalno invazivan i traje svega desetak minuta – pojašnjavaju.

BESPLATNO

Na pregled u Varaždinu naručiti se možete na sljedeće brojeve: Očna poliklinika Dr. Vukas – 01/3775968 i 091/4702201 te Ordinacija za očne bolesti Dr. Željko Vinceković – 042/212-815 i 091/545-6235.

NAJBOLJI 
U timu Očne poliklinike dr. Vukas liječnici iz Zagreba, ali i vodeći liječnici iz inozemstva

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Bivši gradonačelnik Varaždina postao predsjednik Uprave JANAF-a

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nadzorni odbor JANAF-a d.d. donio je 21. listopada odluku o imenovanju mr.sc. Stjepana Adanića za predsjednika Uprave toga Društva na mandat od četiri godine, a temeljem provedenog javnog natječaja.

HDZ-ovac Stjepan Adanić bio je gradonačelnik Varaždina od 1990. do 1992. godine.

– Uvjeren sam da smo započeli novo razdoblje za JANAF u kojem ćemo diverzificirati poslovanje prema zelenoj ekonomiji i niskougljičnoj energetskoj tranziciji, osigurati dugoročnu održivost, dokazati nultu stopu toleranciju na korupciju te potvrditi našu ključnu stratešku ulogu u energetskoj opstojnosti Republike Hrvatske – izjavio je predsjednik Uprave Stjepan Adanić povodom imenovanja poručivši kako će zajednički sa članom Uprave Vladislavom Veselicom nastaviti s radom na rastu i razvoju kompanije na dobrobit svih zaposlenika i vlasnika kompanije.

O Stjepanu Adaniću

Mr.sc. Stjepan Adanić rođen je 1959. u Loboru. Diplomirao je na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu 1983. godine, a na istom je fakultetu završio postdiplomski studij 2012. godine.

Hrvatski je branitelj i ima čin brigadnog generala Hrvatske vojske.

Istaknuo se kao ratni gradonačelnik Varaždina od 1990. do 1992. i predsjednik Kriznog štaba 1991., kad je ostvarena jedna od prvih hrvatskih ratnih pobjeda i predaja 32. korpusa JNA. Predsjednik Republike Hrvatske dr. Franjo Tuđman imenovao ga je 1991. pomoćnikom ministra obrane i pročelnikom Vojnog kabineta predsjednika RH. Bio je glavni pregovarač o odlasku JNA iz Zagreba i Republike Hrvatske, a kasnije i glavni pregovarač o razmjenama ratnih zarobljenika, kad je sudjelovao u oslobađanju 2.500 ljudi iz srbijanskih koncentracijskih logora. Obnašao je dužnost državnog tajnika u Ministarstvu hrvatskih branitelja, obitelj i međugeneracijske solidarnosti od 2007. do 2011. U JANAF-u d.d. je od 1998. godine.

Nastavite čitati

Život i društvo

Koronavirus: Međimurje broji 86 novozaraženih, hospitalizirana su 23 pacijenta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

korona

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađeno je 248 uzoraka, od čega je evidentiran 81 pozitivan nalaz na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 32,6% pozitivnih od broja testiranih.

Iz drugih županija prijavljeno je 5 pozitivnih slučaja kod osoba s prebivalištem/boravištem u Međimurskoj županiji.

U protekla 24 sata oporavilo se 35 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 373. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 72 637 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirana su 23 pacijenta pozitivna na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitalizirana je 1 osoba, otpuštene su 2 osobe, nema pacijenata na invazivnoj respiraciji i nema preminulih osoba.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje