Povežite se s nama

Kultura

Ne propustite završnu izložbu fotografija sudionika XFO Photodays 2020.

Objavljeno:

- dana

Svi sudionici ovogodišnjih XFO Photodays koji su održani od 5. do 13. rujna, a koji su sudjelovali u natječaju, izlagat će svoje radove u galeriji Centra za mlade P4 danas, 13. studenog s početkom u 19 sati.

Radi se o 12 autora čiji radovi su podjeljeni u tri teme – Eksperiment, Multimedijalni Pop Art te 5 sekundi.

Uz nagrađene radove Marije Šic, Pavla Hodapa te Nikole Mišela Puklina izložit će se fotografije prema izboru ovogodišnjeg žiria kojeg su činili fotograf i prošlogodišnjih pobjednik XFO Fotomaratona Andrej Švoger, bacc. ing. techn. grap. Ivan Kreč te mag.diz.viz.kom. Tomislav Šestak.

Kako bi izložba bila dostupnija svima, organizatori će istu objaviti i na stranicama XFOPHOTO.COM pa je možete preuzeti na svoja računala ili mobitele te razgledati.

Ovogodišnji partneri Alpha-M, Fotoklub Čakovec te Prizma photo nagradili su sve sudionike a VUDU kolektiv Udruge mladih V.U.K. poziva sve fotografe i kreativce da osim izložbe na Xfophoto.com zaprate nove natječaje.

Organizatori mole posjetitelje da se zbog Covid-19 pridržavaju protuepidemioloških preporuka i uputa HZJZ-a, a ulaz na izložbu neće biti mogući bez maske.

Kultura

U Ludbregu 16. kolovoza uživajte u klasičnoj indijskoj glazbi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon produženog vikenda imat ćete jedinstvenu priliku uživati u klasičnoj indijskoj glazbi.

Naime, „Glazbeni kolovoz“ u organizaciji Centra za kulturu i informiranje Ludbreg ugostit će jednog od istaknutijih glazbenika današnje Indije Arnaba Bhattacharya koji redovito obilazi svijet, donoseći indijsku klasičnu glazbu i tradicionalni žičani instrument zvan sarod na međunarodne glazbene pozornice.

Tijekom hrvatske mini turneje u sklopu koje stiže i u Ludbreg, njega će na tabli pratiti Rohen Bose također jedan od istaknutih indijskih glazbenika.

Koncert će se održati 16. kolovoza u atriju dvorca Batthyany u Ludbregu s početkom u 20 sati.

Broj mjesta za ovaj koncert je ograničen. Besplatne ulaznice možete podići u tajništvu Centra za kulturu i informiranje D. Novak (Trg Svetog Trojstva 19) radnim danom od 7:30 do 15 sati.

Nastavite čitati

Kultura

Promocija zbornika KUU-a ‘Lipa’ u nedjelju, 14. kolovoza, u Scheierovoj zgradi u Čakovcu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

S jedne od prijašnjih promocija zbornika. FOTO: Ivan Grahovec

Promocija zbornika KUU-a “Lipa” Gornji Mihaljevec pod nazivom “Šaputanje lipe” održat će se u nedjelju, 14. kolovoza, u Scheierovoj zgradi u Čakovcu.

Svečanu promociju otvorit će predsjednica KUU-a “Lipa” Jasenka Novak. Na promociji će pjesnici iz svih hrvatskih krajeva čitati svoje pjesme, među njima i Ivan Grahovec. U pauzama će pak glazbene brojeve izvoditi Evelin Novak i Marija Jambrošić.

– Vaše mjesto vas čeka – veselimo se vašem dolasku! – poručuju iz Udruge.

Program će voditi Jakob Trupković.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje