Povežite se s nama

Međimurje

Nedelišće dio pametne regije: lakša i brža komunikacija između mještana i općinskih institucija

Ilustracija

Objavljeno:

- dana

Općina Nedelišće je među prvima u Međimurskoj županiji prepoznala potencijal HRcity aplikacije i započela proces digitalizacije. Nakon službenog potpisivanja sporazuma, aplikacija je spremna za nesmetano korištenje. Na taj je način omogućena kompletna digitalizacija i povezivanje općinske uprave sa svojim institucijama u jednu cjelinu.

– Korisnicima je putem aplikacije uz sedam različitih modula omogućena brža i jednostavnija komunikacija što je i bio glavni cilj uvođenja aplikacije. Jedan od ključnih modula za Općinu je e-vrtić kojim je olakšana komunikacije između roditelja i djelatnika Dječjeg vrtića, stoga jedva čekamo čuti povratnu informaciju korisnika. Uz e-vrtić koristi se i e-zdravstvo koje je omogućuje slanje zahtjeva za redovnu terapiju lijekovima kod liječnika te olakšana komunikacija s raznim službama u lokalnoj upravi – poručuju iz Općine Nedelišće.

Aplikacija nudi i mogućnost praćenje kvalitete zraka kao i prijave različitih situacija ili problema na ulicama i to na način da se fotografira određena situacija. Takva prijava dolazi do komunalnog redara koji u predviđenom roku rješava prijavljeni problem.

– Uz navedene, bit će ponuđene i mnoge druge funkcije koje ćete moći otkrivati korištenjem sustava. Aplikacija je kreirana za sve generacije građana i vjerujemo da će postati jedinstveni kanal komunikacije mještana i javnih službi. Uvođenjem HRcity aplikacije u našu općinu, težimo digitalizaciji jer znamo da je ona ključ razvoja i stvaranja pametne regije – zaključio je načelnik Nikola Novak.

Aplikacija je trenutačno dostupna za korisnike Androida.

Međimurje

Mursko Središće: uključite se u programe Tjedna promicanja tjelesne aktivnosti „Move Week“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Udruga sportske rekreacije „Sport za sve“ u suradnji s Gradom Mursko Središće i gradskom Turističkom zajednicom i ove godine organizira program „Move Week – Tjedan promicanja tjelesne aktivnosti“.

Organizatori pozivaju sve zainteresirane da se uključe u brojne sportsko-rekreativne aktivnosti na nekoliko lokacija u gradu.

Ponedjeljak, 23. svibnja:

– Rekreativne igre djece vrtićke dobi – dvorište Dječjeg vrtića „Maslačak“ od 9 do 19 sati

– Pretrčimo 300 stepenica uz Muru na šetnici sv. Barbara: potezanje užeta, bacanje kugle, skok u dalj… – kod OŠ Mursko Središće od 18 do 19 sati

Utorak, 24. svibnja:

– Fizička aktivnost u zlatnim godinama – prostori Podružnice umirovljenika u 9 sati

– Joga i tehnike disanja – šetnica sv. Barbare od 18 do 19 sati

Srijeda, 25. svibnja:

– Rekreativne igre djece vrtićke dobi – šetnica sv. Barbare od 9 do 10 sati

– Nordijsko hodanje – ispred Centra za kulturu „Rudar“ od 18.30 do 19.30

Petak, 27. svibnja:

– Biciklijada – ispred zgrade Gradske uprave u 15.30

Nastavite čitati

Međimurje

Čakovec: Franciska Ćetković na čelu Udruge umirovljenika zamijenila Antuna Golubića

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Udruga umirovljenika Grada Čakovca održala je redovnu godišnju skupštinu. Tom je prigodom temeljem odluke Izvršnog odbora za novu predsjednicu potvrđena dosadašnja dopredsjednica Franciska Ćetković, koja je na čelu Udruge zamijenila Antuna Golubića. Funkciju dopredsjednice je preuzela Dragica Dokleja.

Okupljene je pozdravila gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, iskoristila priliku da zahvali na suradnji dosadašnjem vodstvu. Cividini je potvrdila da je svjesna problema s nedostatkom prostora za održavanje aktivnosti te naglasila da se u suradnji s Međimurskom županijom radi na pronalasku adekvatnog rješenja. Cividini je također otkrila da će se Grad Čakovec prijaviti i na novu fazu projekta „Zaželi“, koji uključuje organiziranje pomoći starim i nemoćnim građanima.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje