Povežite se s nama

Međimurje

Nedelišće: Ovacije publike solistima, zboru i Davoru Radolfiju

Objavljeno:

- dana

TRADICIJA

Božićnim koncertom Pjevačkog zbora „Josipa Vrhovskog“ u Nedelišću i ove je godine nastavljena tradicija koja traje već punih 18 godina.

Pjevački zbor „Josip Vrhovski“ jedan je od najprepoznatljivijih umjetničkih brendova sjeverozapadne Hrvatske, a u organizaciji božićnog okupljanja pomaže mu Turistička zajednica Općine Nedelišće.

Davor Radolfi nastupio je u duetu sa sopranisticom Katarinom Toplek

Božićni koncert u Nedelišću poseban je i po činjenici što uz zbor i domaće soliste redovito ugošćuje poznata imena hrvatske estrade, a ovogodišnji gost bio je Davor Radolfi. Organizatori su se i ove godine pobrinuli za poseban ugođaj u dvorani Nacionalnoga gimnastičkog centra „Aton“, pripremivši prigodnu scenografiju koja pruža ugođaj kazališta.

Uz Pjevački zbor „Josip Vrhovski“ i božićni orkestar pod ravnanjem dirigenta Branimira Magdalenića, nastupili su Dječji zbor „Josip Vrhovski“, Studio suvremenog plesa „Teuta“, kao i solisti Karolina Matjašec, Antonia Jurinec i Katarina Toplek, dok su se Sarah Ferenčević i Slavko Vincek u do posljednjeg mjesta ispunjenoj dvorani u Nedelišću predstavili duetom. 

Zajednički nastup pripremio je i Radolfi, koji izveo program u duetu sa sopranisticom Katarinom Toplek.
Publika je posebnim ovacijama nagradila mladu sopranisticu Antoniju Jurinec, koja izvedbom pjesme „Santa Lucia“ nikoga nije ostavila ravnodušnim. Koncert je upotpunila Zrinska garda Čakovec, a program su vodili Lejdi Oreb i Matko Buvač.

Pjevački zbor „Josip Vrhovski“ tradiciju održavanja božićnih koncerata njeguje punih 18 godina

Svečanom koncertu prisustvovali su župan Međimurske županije Matija Posavec sa zamjenicom Sandrom Herman, predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak, načelnik Općine Nedelišće Darko Dania te predsjednik ZHKUU-a Međimurske županije i predsjednik Upravnog odbora Hrvatskog sabora kulture Dejan Buvač.

Izvor: RT
Foto:

Međimurje

Prijam kod Cividini za Čakovečke mažoretkinje: „One su promotori i duša ovoga grada“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Advent u Gradu Zrinskih tradicionalno je započeo nastupom Čakovečkih mažoretkinja uz pratnju Gradskog puhačkog orkestra u centru Čakovca.

Kako bi im čestitala, gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini priredila je prijam na kojem je sudjelovalo 11 djevojaka, članica Čakovečkih mažoretkinja i Twirling kluba Čakovec, na čelu s trenericama Smiljanom Nedeljko i Leonom Posavec.

Mažoretkinje su pritom iskoristile priliku da zahvale na kontinuiranoj podršci Grada, posebice za nedavno održano Europsko prvenstvo u Poreču, gdje su mlade Čakovčanke ponovno ostvarile zapažene rezultate.

Zara Nedeljko, Katja Kolac, Ena Kovačić, Nika Kovačić, Karolina Horvat, Tara Vidović, Emily Vuk i Anita Bulat osvojile su srebro u kategoriji Batonlag Team juniori, dok su Zara Nedeljko i Katja Kolac osvojile 6. mjesto u kategoriji duet s rekvizitima kadeti.

Twirling klub Čakovec pak je na Europskom prvenstvu u Poreču također postigao odlične rezultate – Mia Nedeljko osvojila je zlato u kategoriji strutting x juvenile, a u kategoriji stutting youth nastupila je i Tara Vidović te imala zapaženi nastup.

Članice ove ekipe još su Klara Golubić, Hana Pfeifer Kacian, Taša Gotal, Franka Strnad, Leona Huzjak i Zita Miličević, a trenerski tim još čini trenerica Iva Merdanović.

Gradonačelnica je naglasila da niz godina prati njihov rad te da iznimno cijeni sve napore koje ulažu u stvaranje ovakvih vrhunskih rezultata i činjenicu da su svojom predanošću, kvalitetom i rezultatima jedan od prepoznatljivih i ljepših promotora, prava duša grada.

– Po vrhunskim Čakovečkim mažoretkinjama znam da kada je osoba jednom mažoretkinja, ostaje zauvijek mažoretkinja. Za to su zaslužne vrhunske trenerice i roditelji koji se nesebično daju u vašu udrugu. Čestitam svima i sretno na državnom prvenstvu u Požegi – rekla je Cividini.

Nastavite čitati

Međimurje

Koronavirus: u Međimurju pada broj zaraženih, evidentirano 8 novih slučajeva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

koronavirus, korona, ilustracija, cjepivo

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata PCR testiranjem evidentirana su 4 pozitivna nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, priopćio je 6. prosinca županijski Stožer civilne zaštite.

Iz drugih županija prijavljen je 1 pozitivan slučaj kod osobe s prebivalištem/boravištem u Međimurskoj županiji.

Tijekom vikenda brzim antigenskim testovima testirane su 273 osobe te su evidentirana 3 pozitivna nalaza, što je 1,1 % od broja testiranih.

U protekla 24 sata oporavljene su 153 osobe. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 990.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 119 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitalizirano je 7 pacijenata, otpušteno je 5 pacijenta, 4 pacijenta su na invazivnoj respiraciji. Preminula je 1 osoba, muška osoba stara 88 godina.

Na današnji dan 7-dnevna incidencija u Međimurskoj županiji na testiranja PCR metodom iznosi 835 pozitivnih na 100.000 stanovnika, što je manje u odnosu na tjedan ranije kada je incidencija bila 982.

14-dnevna incidencija iznosi 1817, dok je tjedan ranije iznosila 2278 pozitivnih na 100.000 stanovnika. U proteklih sedam dana PCR-om je testirano 2145 osoba te je udio pozitivnih u broju testiranja 42,8 %. Sve epidemiološke brojke i u ovome tjednu bilježe pad.

Građani se mogu cijepiti svakim radnim danom od 9 do 13 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije te od 13 do 18 sati u trijaži Županijske bolnice Čakovec.

U subotu, 11. prosinca 2021. godine, cijepljenje će se provoditi u Prelogu u školskoj sportskoj dvorani, dok će se u subotu, 18. prosinca 2021. godine, cijepljenje provoditi u Murskom Središću.

Za cijepljenje nije potrebna prethodna najava, a cijepit će se s 1., 2., i 3. dozom svim dostupnim cjepivima. Svi građani, kojima je prošlo šest mjeseci od cijepljenja 2. dozom, mogu se cijepiti 3. dozom.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje