Povežite se s nama

Međimurje

Nedelišću tri pehara u N. Vinodolskom, Čakovčankama 8 medalja – čak 4 zlata

Objavljeno:

- dana

MAŽORETKINJE BRILJIRALE

Mažoretkinje Nedelišća uspješno su nastupile na Državnom prvenstvu koje je održano u Novom Vinodolskom.

Nedelišćanke su se na Prvenstvu predstavile s četiri natjecateljska sastava, mlađim i starijim kadetkinjama, juniorkama i seniorkama, odnosno s ukupno 65 mažoretkinja. Razlog za zadovoljstvo su tri osvojena pehara u trima različitim dobnim kategorijama, čime je samo potvrđen kontinuitet sjajnih nastupa, s obzirom na to da se Nedelišćanke svake godine s državnih nastupa vraćaju sa sve više medalja i trofeja.

Francuska turneja

Ove godine mlađe kadetkinje su u kategoriji pomponi osvojile 5. mjesto, dok je Ivona Galić u solo koreografiji bila sedma, a duo Tena Treska i Berta Bregović osvojio je 5. mjesto. Starije kadetkinje su u najbrojnijoj kategoriji Prvenstva, kategoriji štap, drugu godinu zaredom osvojile brončanu medalju. Juniorke su osvojile 4. mjesto u kategoriji sa štapom, dok su u pomponima osvojile srebrnu medalju. Seniorke su u kategoriji sa štapom bile pete, a u pomponima su osvojile brončano odličje.

– Izuzetno smo zadovoljne ostvarenim rezultatima, a na ovogodišnjem Državnom prvenstvu sudjelovale smo s najviše mažoretkinja do sada te smo se prvi put natjecale i u juniorskoj kategoriji. Sve je to rezultat kontinuiranog kvalitetnog rada s našim članicama, tako da su tri osvojene medalje lijepa nagrada za uloženi trud. Nakon kraćeg odmora slijede nam pripreme za brojne dogovorene nastupe tijekom ljeta, a seniorski sastav već lagano pakira stvari za svoju drugu plesnu turneju u Francuskoj tijekom srpnja – rekle su nam mažoretkinje iz Nedelišća. Inače, osim natjecateljskog dijela Prvenstva, druženje u Novom Vinodolskom obilježio je i niz svečanih, zabavnih i neformalnih događanja, pa je tako prvog dana organiziran mažoret-party na kojem su mažoretkinje imale priliku družiti se s kolegicama iz ostalih timova, a drugi dan je završio show programom i izborom za miss, u kojem je Nedelišćanke predstavila Martina Železnjak.

Aktivne su bile i čakovečke mažoretkinje. Nakon što je vrtićki sastav proteklog vikenda odradio završnu priredbu u Centru za kulturu, najmlađi sastav čakovečkih mažoretkinja krenuo je za svojim starijim članicama na tradicionalno natjecanje “Samoborfest 2017.” Mlađi juniorski i juniorski sastav nastupio je na ovome međunarodnome natjecanju u Samoboru, a tri čakovečka sastava natjecala su se ukupno u 11 kategorija, sa šest grupnih nastupa, jednim duetom i četiri solo nastupa.

Emily Vuk srebrna

Uz vatrenu podršku trenera i roditelja, nisu mogli izostati ni odlični rezultati. Naime, Čakovčanke su se kući vratile s ukupno 4 zlatne, 3 srebrne i jednom brončanom medaljom. Sve tri ekipe vratile su se kući sa zlatnim medaljama oko vrata.  Minime sastav osvojio je zlato u kategoriji tradicional mažoret minime. Mlađe juniorke osvojile su zlato u kategoriji s rekvizitima i srebro u kategoriji tradicional mažoret. Juniorski sastav osvojio je zlato u kategoriji tradicional mažoret i kategoriji s rekvizitima te srebro u kategoriji mažoret tim juniori.

Bogato iskustvo

U kategoriji solo s rekvizitima kadeti Emily Vuk osvojila je odlično 2. mjesto, dok su sestre Karla i Klara Grašić osvojile broncu u kategoriji grupa s rekvizitima duo seniori. – Svi ovi odlični rezultati ne bi bili postignuti bez mnogo truda i odricanja samih natjecateljica, njihovih roditelja i odličnih trenerica Smiljane Nedeljko i Ive Prprović, koje svoje znanje, vještine, ali i bogato iskustvo, nesebično prenose na mlađe kolegice. Nove osvojene medalje motivacija su za nastavak predanog treniranja, kako bismo se i na sljedećem natjecanju predstavili u najljepšem mogućem svjetlu – poručuju iz čakovečkoga kluba

Izvor:
Foto:

Međimurje

U Murskom Središću obilježen gradski blagdan svete Barbare – zaštitnice rudara

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Mursko Središće obilježio je spomendan sv. Barbare, zaštitnice rudara, prigodnom svečanošću održanom 4. prosinca u Centru za kulturu “Rudar”.

Svečanost je započela himnom Republike Hrvatske i “Središće grod” u izvedbi Mješovitog pjevačkog zbora KUD-a Mura Mursko Središće. Potom je uzvanicima prikazana prezentacija o investicijama Grada Mursko Središće u 2023. godini, nakon čega se okupljenima obratio gradonačelnik Dražen Srpak.

Nakon pozdravnog govora gradonačelnika za okupljene je zasvirao mladi pijanist Edvin Nedeljko, a nakon njega prigodnim govorima uzvanike su pozdravili i međimurski župan Matija Posavec, Ljubomir Kolarek, gradonačelnik Preloga i izaslanik predsjednika Vlade RH te zastupnik i izaslanik Hrvatskog sabora Siniša Jenkač, a uzvanike je pozdravila i gradonačelnica Grada Ozlja Lidija Bošnjak, koja je sa svojim suradnicima došla u posjet pobratimljenom Gradu rudara.

Također, učenici 4.a razreda OŠ Mursko Središće Petra, Ana, Lana i Jakov predstavili su se scenskim prikazom o svetoj Barbari i rudarima za koji ih je pripremila učiteljica Lidija Vuri, a tekst je napisala učiteljica Mirjana Mošmondor. Glazbenom izvedbom predstavila se i Dora Rebernik.

Održana je i svečanost dodjele nagrada najzaslužnijima pa je tako nagradu za osobu godine primio Tomislav Sabo, a u kategoriji sportaša i sportašice godine nagrađeni su Martin Vuri te Tena i Lea Marodi. Za najbolju sportsku momčad nagradu je primila ekipa NK “Mura” Hlapičina, a u kategoriji rekreativaca nagrade su primili ženska ekipa za disciplinu viseća kuglana Podružnice umirovljenika Mursko Središće te veterani NK Rudar Mursko Središće. Nagradu za najbolje rekreativke i rekreativne primili su Biserka Kozar, Marija Valenta i Jasminka Levačić, Bernard Hrženjak i Saša Antolović.

Nastavite čitati

Međimurje

Dvojica maloljetnika kod Domašinca u vodi uočili muškarca koji se nije micao te ga spasili!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

reanimobil Zavod za hitnu medicinu Međimurske županije1

U nedjelju, 3. prosinca, oko 8 sati na šljunčari nedaleko Domašinca, dvojica maloljetnika prilikom ribolova u vodi nedaleko obale uočili su muškarca koji se nije micao, odnosno nije pokazivao znakove života, javila je PU međimurska.

Mladići ni i u jednom trenutku nisu dvojili te su odvažnom i hrabrom reakcijom izvukli muškarca iz hladne vode, a odmah potom mobitelom o događaju izvijestili hitnu pomoć i policiju. Mladićima je u pomoć priskočio i 28-godišnjak koji je započeo s oživljavanjem unesrećenog.

Ubrzo nakon upućenog poziva na mjesto događaja stigao je tim hitne medicinske pomoći te su preuzeli daljnju medicinsku skrb i unesrećenog prevezli u Županijsku bolnicu Čakovec.

Naknadno je utvrđen identitet starijeg muškarca, a liječničkim pregledom nisu utvrđene ozljede koje bi upućivale na nasilan događaj povezan s počinjenjem kaznenog djela, no zbog pothlađenosti i komatoznog stanja zadržan je na daljnjem liječenju.

U cilju utvrđivanja svih okolnosti opisanog događaja kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje