Povežite se s nama

Kultura

Nedjeljko Krčar u GMV-u

Objavljeno:

- dana

IZLOŽBA U srijedu 5. studenog u palači Sermage

Izložbom slika varaždinskog autora Nedjeljka Krčara zapoćet će Srijeda u muzeju u studenome. Premda ima značajan izlagački opus iza sebe, izložba 5. studenoga u salonu palače Sermage prva je samostalna izložba Nedjeljka Krčara u Gradskom muzeju Varaždin.

Izbor od 40-ak radova presjek je stvaranja Nedjeljka Krčara zadnjeg desetljeća. U postavu će biti nekoliko ciklusa kao što su stabla, žuti cvjetovi, prostor i grad, brodice, realiziranih u tehnikama pastela, akvarela, ulja i akrila. Autorica stručne koncepcije i likovnog postava izložbe, postavljene do 30. studenoga, je Dina Missoni, povjesničarka umjetnosti trenutno na stručnom osposobljavanju za zvanje kustosa u varaždinskome muzeju. Nedjeljko Krčar diplomirani je novinar koji svoje prvo likovno obrazovanje i poticaj dobiva od Đure Mihinjača i Borke Stolfa. Prvi put izlaže na varaždinskom Salonu mladih 1976. godine uz bok akademskih slikara. Krčar je izlagao na više od tridesetak samostalnih izložbi te na četrdesetak skupnih u zemlji i inozemstvu. Svakako valja izdvojiti Bienalle akvarela Jugoslavije 1985. godine, zatim izložbe umjetnika Hrvatskog Zagorja i Međimurja, zatim Svjetsku izložbu umjetnosti na papiru 2000. godine u Kranju te III. Međunarodni bienale kazališnog plakata prije tri godine u Varaždinu.

Izvor:
Foto:

Kultura

Sax in the City: ove srijede kod fontane na Kazališnom trgu koncert učenika na otvorenom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na Kazališnom trgu, kod fontane, u srijedu, 16. lipnja, s početkom u 19 sati publici će se predstaviti kvartet saksofona Glazbene škole u Varaždinu – osnovnoškolci i kvartet saksofona Glazbene škole u Varaždinu – srednjoškolci.

Uz njih će nastupiti i kvartet saksofona Umjetničke škole Fortunat Pintarić iz Koprivnice.

Nastup će se održati na otvoreno, a ulaznica nema.

– Sve posjetitelje molimo da se u svakom trenu pridržavaju važećih epidemioloških mjera – poručuju iz Koncertnog ureda Varaždin.

Nastavite čitati

Kultura

Završio je 12. Tjedan smijeha Kerekesh Teatra: festival je posjetilo više od 9.000 osoba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Završio je 12. Tjedan smijeha Kerekesh Teatra na kojem je izvedeno 30 predstava u gradu Varaždinu, Ludbregu, Lepoglavi i Varaždinskim Toplicama te u općinama Varaždinske županije: Cestica, Gornji Kneginec, Trnovec Bartolovečki, Vinica, Sveti Ilija, Bednja Sračinec, Petrijanec, Ljubešćica i Maruševec.

Manifestacija je, po treći puta, uključila i općinu Strahoninec iz Međimurske županije.

U deset dana festival je posjetilo više od 9.000 osoba te Tjedan smijeha i dalje nosi titulu najvećeg i najposjećenijeg kazališnog festivala u Hrvatskoj.

Na festivalu su premijerno izvedene i dvije nove predstave Kerekesh Teatra „Susjedi“ i „Ja, trudnica“ koje će, sudeći prema dosadašnjim reakcijama publike, biti hit ovog ljeta, ističu iz Kerekesh tratra.

U sklopu 12. tjedna smijeha održana je i peta izložba karikaturista pod nazivom „Smijeh pod maskama“ te su nagrađene i najbolje karikature po ocjeni publike.

Nagradu za najbolju portretnu karikaturu dobio je Žarko Radovanović, dok je nagrada za najbolju ”geg” karikaturu pripala Damiru Novaku. Nagrada publike ”Najjači smehek”, koja se dodjeljuje drugu godinu za redom, pripala je Ludoj kući, odnosno predstavi ”Potpuni stranci”.

Nagrade su uručili gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj te župan Varaždinske županije Anđelko Stričak.

– Neizmjerno smo vam zahvalni na svakom smijehu, na velikom interesu za predstavama te podršci koju nam dajete. Veselimo se novim kazališnim druženjima! – poručuju.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!