Povežite se s nama

Život i društvo

Nedjelju provedite na 10. biciklijadi „Med skrajski bregi“

Objavljeno:

- dana

Društvo za športsku rekreaciju Salinovec, u suradnji s Turističkom zajednicom grada Ivanca i Gradom Ivancom, organizira tradicionalnu desetu biciklijadu „Med skrajski bregi“.

Biciklijada će se održati u nedjelju, 28. kolovoza, s početkom u 10 sati.

Prijave su u Salinovcu na parkiralištu nove škole od 9 do 9:45 sati, a pošto je za 120 sudionika osigurano topli obrok (grah) i majica bicilkijade mole se sudionici da na prijavu dođu čim
prije.

Ruta biciklijade je sljedeća: Salinovec – Ivanečko Naselje – Ivanec – Kuljevčica – Jerovec – Bibić Breg – Koškovec – Tužno – Radovan – Salinovec u dužini od 34,16 kilometara oko 3 sata vožnje, s malim odmorom na Ribić Bregu i u Radovanu.

Kotizacija iznosi 40 kuna za odrasle i 30 kuna za djecu.

Život i društvo

Ispred varaždinske katedrale upaljena druga adventska svijeća

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na početku došašća ispred varaždinske katedrale je postavljen adventski vijenac te se uoči svake nedjelje došašća održava molitveno slavlje s navještajem Božje riječi i paljenjem svijeća. Drugu adventsku svijeću koja simbolizira mir u subotu, 3.prosinca, upalila je predsjednica Gradskog vijeća Grada Varaždina Zdravka Grđan.

Molitvu je predvodio vlč. Tomislav Dodlek, župnik župe Uznesenja blažene djevice Marije u Biškupcu, a pjevao je župni zbor „Sion“.

– Svaka adventska svijeća, a time i svaki tjedan adventa, nosi određenu simboliku i poruku te nas upućuje na ono što bismo u sebi tih dana trebali osvijestiti.  Neovisno o tome jesmo li kršćani ili ne, došašće svima daje mogućnost pobliže upoznati sami sebe. Ovotjedna svijeća mira upućuje nas kako je važnije od onoga što se događa oko nas, ono što se događa u nama. Na nama je odabrati kako ćemo reagirati u određenoj situaciji, naučiti kako opraštati sebi i drugima te pronaći i davati mir sebi i drugima – poručeno je prilikom paljenja druge svijeće.

Nastavite čitati

Život i društvo

U Županijskoj palači otvorena izložba fotografija „Tako lijepa i bogata naša…Varaždinska županija“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Adventskoj čaroliji i blagdanskom duhu u Varaždinu zasigurno će pridonijeti izložba fotografija pod nazivom „Tako lijepa i bogata, naša… Varaždinska županija“, koju je moguće razgledati u atriju Županijske palače na Franjevačkom trgu.

Izložbu je organizirao Radio Megaton uz pokroviteljstvo Varaždinske županije i županijske Turističke zajednice. Na natječaj koji je trajao od 25. kolovoza od 3. listopada pristigla je čak 101 fotografija, dok je izloženo njih 25.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje