Povežite se s nama

Zabava & Stil

Nedopustivo je da nam kineski “delanec“ pokvari Martinje!

Objavljeno:

- dana

Nakon što se još prošlog tjedna pročulo da je otkazana Centralna ovogodišnja martinjska konferencija Vinoda, brojni biškupi odlučili su na telefonskoj konferenciji dati svoj obol rješavanju novog (ne)normalnog u Lijepoj našoj.

To martinjskim biškupima u jeku koranikrize nije ni najmanji problem jer imaju ogroman ljudski potencijal. Podsjećamo, iskusni „martinjski meštri“ u svojim, inače zbitim redovima, uvijek imaju pedesetak kandidata za meštre i svu silu pripravnika raspoređenih po cijelom hrvatskom vinorodnom području.

Među njima je i Krunoslav Čolo – Martin Varaždinski,  od kojeg doznajemo da će zajedno s kolegama pokrstiti sve „prinesene mošteke od vinogradarof“.

– Martinjske veselice ne smije nam pokvariti nikakav kineski „delanec“. Dezinficirali smo si ruke jer znamo s kim imamo posla otkad je naša kongregacija za nauk pijenja objavila da smo suočeni s protudruštvenom pandemijom. Aktivirali smo pravovremeno sve preostale gorične laboratorije i od početka znamo s kim imamo posla – govori Čolo te ukazuje da nije u pitanju „cep“, već je riječ o bučkurišu bez zemljorodnog porijekla.

Štoviše, Vinodini vinoeksperti tvrde da je taj odurni kineski delanec bilo jako teško izolirati „sam tak“

– Skužili smo ga po duhi, a dokazali njegovom burnom reakcijom na sveprisutna zagorska vinska antitijela. Uspjeli smo zlotvora dovesti u stanje na kakvo taj kineski delanec nije navikel. Imali smo i dobrovoljce koji su pristali da im s delancom u strogo kontroliranim uvjetima zaljuljamo cijeli organizam. I pokazalo se točno što smo predvidjeli. Tog zlotvora treba jednostavno uništiti s šarf kobasicama, bažuljom i češnjakom. Ali treba sve to oprezno dozirati – ističe Martin Varaždinski ispred vinskog stožera.

Al’ me ljulja

Naime, u težim slučajevima, kineski delanec si pronalazi tjelesne otvore iz kojih, na sveopće čuđenje, izlazi u različitim agregatnim stanjima. U akutnim situacijama, kod različitih  komorbiditeta njegovo prisustvo osjećamo i u plinovitom obliku.

– Ako do toga dođe, treba držati socijalnu distancu i garantiramo vam da se nitko neće zadušiti. Ako taj čas nebrete više poslušati Beroše, Capake i druge stožeraše, preštekajte na Maxa ili Megaton. I slobodno zapopevlite čim glasnije, tak da kineski delanec čuje da je u stranom telu, de mu je nikak ni mesto. I najbitnije, ove godine nas samo pokršteni mošteki spašavaju. Z njima si čim više grgljajte, ali najte ni slučajno po pelnici hračkati. Nego pogutnite božjega dareka za kojeg su se mnogi goričari u z-noju lica svoga pomučili – savjetuje Čolo.

I dodaje:

Suočeni smo s protudruštvenom pandemijom

– Iduća tri mjeseca su ključna, a za Vincekovo bumo garant oporavljeni i znali bumo kak i kaj dalje. Ovaj kineski delanec nema pojma da ga bu naše vinčeko potaracalo po bogu Bakusu, svetomu Martinu i duhu od kojeg mošt kuha – veli naš sugovornik koji s veležednim kolegama svakodnevno prati što sve HZJZ (Hrvatski zavod za javnu zafrkanciju!) između ostalih preporuča i vinskoj pastvi.

Nažalost koronavirus nije poštedio ni Krešu Blažeka, velikog meštra vinskog ceremonijala, ali je on preko svojeg glasnogovornika poručio: „Ostavite alkohol! Odmah pobacajte sve ostale bogumrske tekućine“!

– Ove godine više je manje. Odnosno, čim više alkohola na Martinje treba unositi da se izliječimo od svih boljki. Propisali smo epidemiološke mjere i najbolje je na puni želudec suknuti pol litre ljekovite kapljice u roku odmah. Dozirati treba prema kilaži i radi policije na cesti pratiti simptome da ne dođe do depresije u novčaniku – rekao je Krunoslav Čolo uz napomenu da je Europa ovih dana spoznala da se korona širi i preko životinja.

Riječ je o kunama, koje im stvaraju probleme radi širenja COVIDA-19.

– Stavljam se na raspolaganje građanstvu uz obećanje da ću njihove kune na odgovoran i stručan način zbrinuti na ZAP-u, u birtiji i ostalim kulturno – zabavnim objektima – zaključio je Martin Varaždinski.

 

Zabava & Stil

Motoristi u Varaždinske Toplice dovode Psihomodo pop i najavljuju odlično druženje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Varaždinskim Toplicama se 1. i 2. srpnja održava 19. Moto susret u organizaciji MK Aqua Bikersa.

Motoristi će se družiti kod osnovne škole u Varaždinskim Toplicama.

– Planirajte vikend u Toplicama jer uz lijepo vrijeme kojemu se nadamo, veliki kamp, jelo, pilo i besplatan upad za sve, garantiramo vam dobar provod do jutra – poziv je topličkih motorista.

Većina programa najavljena je za subotu, 2. srpnja, jer će se tada održati defile te moto igre, a u večernjim satima koncerti Psihomodo popa i Wanted 5.

U petak će nastupiti Rockeri.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

Prosječan Hrvat godišnje konzumira više od 4 kilograma kave

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Hrvati po količini ispijene kave i nisu toliko visoko na europskoj ljestvici, kako bismo očekivali obzirom koliko vremena provedu sjedeći po kafićima.

Najviše ovog toplog napitka godišnje popiju u Finskoj, iza njih su Nizozemci pa Šveđani, a Hrvati su na 20. mjestu, piše 24sata.hr.

Finci popiju 4 kave na dan, a Hrvati šalicu i pol. U prosjeku se računa 7 grama po šalici kave. Godišnja potrošnja kave u Hrvatskoj po stanovniku je 4,15 kilograma.

Prema nekim istraživanjima Hrvati u kafićima provode pet sati tjedno.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje